Școală online pentru economie la utilități

Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş (PNL), le-a cerut printr-o adresă directorilor unităţilor de învăţământ din localitate să găsească soluţii pentru reducerea costurilor facturilor, indicând ca posibile scenarii inclusiv desfăşurarea cursurilor în sistem online şi hibrid sau diminuarea timpilor de desfăşurare a orelor.

Documentul a fost făcut public de deputatul Eduard Popica (PSD), care într-o postare pe pagina sa de Facebook i-a solicitat edilului să nu „îngroape” şcoala bârlădeană şi să facă din educaţie un domeniu prioritar.

„Primarul Bârladului, conducătorul unui municipiu cu tradiţii solide în domeniul culturii şi al educaţiei, dă o lovitură de graţie şcolii bârlădene propunând conducerilor unităţilor de învăţământ „să stingă lumina” şi să treacă procesul de învăţământ în „online”, întrucât s-au cam terminat bănuţii şi nu va avea cu ce să deconteze facturile la utilităţi, în condiţiile în care atât premierul, cât şi ministrul Energiei sunt colegii domniei sale de partid. Cu toţii am realizat dimensiunea pierderilor suferite de către şcoală şi educaţie în urma experimentului „şcoala online” din pandemie. Primii care ar trebui să pună umărul la reinstaurarea normalităţii, la recuperarea pierderilor suferite de către şcoală sunt autorităţile locale. Domeniul educaţiei ar trebui să fie prioritatea dumneavoastră, domnule primar! În numele părinţilor copiilor din Bârlad vă solicit imperativ să nu îngropaţi şcoala bârlădeană, care timp de secole a dat ţării o întreagă pleiadă de personalităţi în toate domeniile de activitate”, a transmis Eduard Popica.

În adresa trimisă de Primăria Bârlad unităţilor de învăţământ din localitate, directorilor li se cere să rezolve „cu celeritate” această problemă.

„Unităţile de învăţământ la care finanţarea de bază nu acoperă cheltuielile de funcţionare au luat decizii privind realizarea eficientă a sistemului de învăţământ, optimizând şi eficientizând cheltuielile astfel încât să nu fie afectaţi indicatorii procesului de învăţământ cum ar fi: diminuarea timpilor de desfăşurare a orelor, efectuarea orelor în două schimburi pentru a încălzi şi ilumina doar anumite săli de clasă, efectuarea orelor în sistem online sau mixt. Drept urmare, vă rugăm să ne comunicaţi scenariile la care v-aţi gândit din care să reiasă şi economiile cantitative şi valorice pe care estimaţi să le realizaţi comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent. (…) Avem rugămintea să trataţi această problemă cu celeritate şi seriozitate, deoarece cât de curând vor sosi următoarele facturi şi trebuie să dăm dovadă de bună gestionare a crizei în care ne aflăm”, se arată în documentul primit de conducerile şcolilor şi grădiniţelor din Bârlad.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Pai are dreptate promarul. Daca nu sunt bani, cu ce sa plateasca ditamai facturile?

  2. Nu trageți apa după ce faceți pipi,făceți economie! Nu aprindeți becul , fie el și economic , stați pe întuneric așa economisiți bani! Căldura în case la iarnă dăunează grav neolibelarismului, ascultați directivele de la Bruxelles!

  3. Online? S- o creadă el cu mumă-sa. Profesorului care a muncit de acasă cine i-a plătit utilitățile. Și dacă lucrează de la școală ce fac? Stau în frig sau predau toți simultan din aceeași clasă?
    Ăștia sunt liberali? Credeam că au soluții cum să combinăm deștept sau să șmecherim ceva. Atât îi duce capul?
    Repet, e plină lumea de profesioniști.

  4. Nu le mai dati idei la alde Popescu sau Campeanu ca maine trece Iohannis in online

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.