Se anunță o schimbare majoră în sistemul medical

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că 131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă, printr-un proiect al Băncii Mondiale.

Ministerul  arată, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că, prin proiectul Băncii Mondiale, a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii complete de telemedicină pentru dotarea a 131 de Unităţi de Primire Urgenţe/Compartimente Primire Urgenţe din spitale judeţene, municipale şi orăşeneşti, precum şi dotarea centrelor de telemedicină.

”Telemedicina în sistemul de urgenţă va contribui la accesul mai uşor la îngijirea medicală, reducerea barierelor geografice şi la oferirea consultaţiilor rapide în situaţii de urgenţă. Prin intermediul tehnologiei, medicii pot evalua simptomele pacienţilor, pot oferi sfaturi şi instrucţiuni pentru primul ajutor şi pot decide imediat conduita medicală pentru pacienţi, până la sosirea acestora la spital. Acest tip de telemedicină poate salva timp preţios în situaţii critice şi poate fi deosebit de util în zone geografice în care accesul la asistenţă medicală este limitat”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.
Potrivit secretarului de stat Alexandru Rogobete, proiectul se ridică la circa 40 de milioane de lei.
”Soluţiile digitale sunt compuse din echipamente hardware şi software IT, comunicaţii de date în vederea asigurării infrastructurii necesare pentru comunicarea cu centrele regionale de telemedicină de urgenţă. De asemenea, o componentă importantă a proiectului este reprezentată de trainingul personalului medical din serviciile de urgenţă pentru utilizarea la capacitate maximă a soluţiei digitale. Alături de digitalizarea sistemului de medicină de urgenţă, în această săptămână se va lansa şi apelul de proiecte pentru realizarea sistemului de telemedicină prin PNRR în valoare de 100 de milioane de euro”, a declarat dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, responsabil de investiţiile din fonduri internaţionale.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. Televrajeala pentru prostii cu bustere si muci’n nas.. esti praf si pulbere. Telemedicina fiului de tortionar comunist satanist este parte din strategia globalista de a constitui lagare de concentrare digitale, cozy si sigure pentru pelicani: biometria va face din casele noastre, inchisori virtuale in pregatirea urmatoarelor „carantine”. Stati in case ca vine clica de satanisti la colindat

  2. Ati uitat sa spuneti ca partea tehnica va fi asigurata de STS, serviciu secret militar, acelasi care numara voturile in Romania si a mai dat tablete medicilor (le-au aruncat, constatind ca un medic nu are timp de stat la impuns tableta, cu pacientul horcaind langa el) de la urgente si, desigur, la vaccinare. Adaugati la asta asigurarile generalului Rog de la SRI si veti constata ca dragul nostru stat va cunoaste mai bine decat va cunoasteti voi insiva. Plus rudele de toate gradele, prietenii, colegii de munca, etc. Un securist de pe vremea lui Ceausescu, ajuns la asemenea volum de informatii pe cap de roman furajat, s-ar crede in rai!

  3. Un mare istet care a trait cu ani in urma viata mizerabila a conducerii tarii in care traia(ameri), spunea cu voce tare, citez „SA NU POPULAM CU VORBE SI ABERATII UN LOC CARE, SIGUR, VA FI DISTRUS”! Si s-a perpetuat popularea pana in zilele noastre in aproape orice domeniu si tara. Felicitari pentru continuitatea propulsarii in Romania actuala si de viitor!

  4. ‘ Demența la superlativ…’ telemedicină la serviciul de urgență, cobaii tuturor !!!

  5. Vraja marii! Pana când medicii de la stat nu vor fi plătiți la câți pacienți au pe lună și la ce/cate servicii medicale oferă, nu vom avea medicina competitivă. Plus vor zbura șmecherii incompetenți angajați pe p.c.r.!

  6. Telemedicina a devenit un subiect „la modă” de vreo 25 de ani, de când a început internetul să se dezvolte pe scară largă, fiindcă e un domeniu cu ENORM de mulți bani potențiali la mijloc! Se poate câștiga din asta mai mult decât din vânzarea de armanent! Veți vedea, în viitorul apropiat.

    Însă nu mergeți după fentă, povestea asta cu telemedicina de urgență e parte a luptei Arafat-Rafila, din care doar pacienții au de pierdut. Care va duce la deprofesionalizarea și scăderea calității actului medical de urgență. Urgența e urgență, ce dracu! Ideea este tocmai asta, să te miști rapid, ca paramedic, ca doctor sau ce-oi mai fi, nu să stai să te dai pe net să vezi ce trebuie să faci și cum să monitorizezi accidentatul până la spital!

    Există și în prezent proceduri și metode de acțiune destul de bune, și deși îl detest pe Arafat pentru rolul pe care l-a jucat în timpul Covid, meritele lui pentru realizarea unui sistem eficient de răspuns la urgențe sunt incontestabile (înainte de apariția SMURD, sistemul de ambulanță era pur și simplu nefuncțional, apoi a apărut un soi de „competiție” și toată lumea a avut de câștigat). Spre deosebire de Rafila, care nu a făcut absolut nimic bun pentru România.

  7. @cititor – platforma IT o sa fie livrata de Siveco, firma de casa a serviciului, aia de le-a luat doar 10-12 ani sa faca sistemul de la CNAS functional, implementarea/protectia/etc de la STS, aia care raspund la telefon o sa fie de la un SRL-eu de partid… norocul nostru ca nu suntem o colonie in care se vorbeste engleza, ca altfel si diagnosticul/consultul era externalizat catre niste indieni.

  8. Arafat n-a facut nici un rahat decat a pus bazele nazismului medical care ingropat oameni goi pusca in saci de plastic, ca Covid. Un nazist musulman, agent al satanistilor globalisti, coleg cu fiul de tortionar comunist la smenuri, barfe, susanele.

  9. Medicii sa fie plătiți în funcție de numărul de pacienți?! Păi nu se vede cu ochiul liber că medicii nu mai au timp și dispoziție să consulte și să sfătuiască pacientul ? Medicul de fam are 15 min/pacient in care îți confirma cardul, te înscrie în registru(iar tu semnezi), îți dă o trimitere/rețetă și restul, cică, consultație. Programul ăsta redus al doctorilor trebuie să înceteze. Primesc salariul de mii de euro pt 4-5 ore/zi. Este o practică bine înrădăcinată în România.Este legal ? NU! Și ne mirăm că doctorii au 3-4 servicii. Banii să iasă!

  10. De-asta cand ma duc la medicul meu de familie incepe sa intrebe Googlelu. Cand dau de unu ca asta imediat ies pe usa. Mai rar gasesti un medic bun cu scoala comunist ce te consulta in amanunt si iti comanda teste specifice. Scoala veche de medicina ce producea medici renumiti astazi e generatia GOOGLE. La muzica avem generatia ghebosilor, la stiinta il avem pe caca maca reprezentantul generatiei trotineta electrica, iar la medicina avem acum generatia de medici ce intreaba Googlelul. Halal viitor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.