(VIDEO) S-a inaugurat ciotul de autostradă

UPDATE Încă 8,7 kilometri din Autostrada de Centură Bucureşti au fost daţi în trafic sâmbătă, realizându-se astfel legătura rutieră la profil de autostradă între DN5 (Jilava/1 Decembrie) şi DN6 (Bragadiru/Cornetu) pe semi-inelul sudic al A0, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

„S-a deschis circulaţia pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură Bucureşti! Se realizează astfel legătura rutieră la profil de autostradă între DN5 (Jilava/1 Decembrie) şi DN6 (Bragadiru/Cornetu) pe semi-inelul sudic al A0. 2023 se încheie cu deschiderea parţială a circulaţiei pe lotul 2 A0 Sud, unde lucrările sunt la un stadiu fizic de 98%. Imediat după sărbători, în funcţie de condiţiile meteorologice, constructorul turc va relua execuţia, astfel încât să finalizeze tot lotul 2 (16,3 km), între Vidra şi Bragadiru, dar şi Lotul 1 (16,9 km), între Glina şi Vidra, ajuns şi el la un stadiu fizic de 81%. Vreau ca, până la jumătatea lui 2024, să se circule pe autostradă între A2 şi DN6 (33,23 km), iar din toamnă între A1 şi A2 (51,19 km)”, a notat Grindeanu.

 

În ceea ce priveşte lotul 3, şeful de la Transporturi s-a arătat nemulţumit de stadiul lucrărilor.

„Constructorul grec de pe lotul 3 trebuie să înţeleagă la rândul său acest lucru şi să se mobilizeze exemplar pentru finalizarea lucrărilor pe cei 17,96 de km ai A0 Sud, dintre Bragadiru – Joiţa. Progresul fizic de doar 56% înregistrat acum de acest constructor nu este satisfăcător!”, a avertizat acesta.

Valoarea celor trei contracte pentru proiectarea şi construcţia A0 Sud (finanţate din fonduri europene nerambursabile) este de 2,46 miliarde lei (fără TVA), iar CNAIR şi-a respectat toate angajamentele financiare faţă de constructori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4605 Articole
Author

21 de Comentarii

 1. Apropo ce leagă acest limbric de autostradă?…
  Sper să nu apară pulifrici pe sticlă!…

 2. WOW !
  EXCELENT motiv ca să votăm cioVrigaru și măCiuca !
  măăăRog !😜

 3. @Rammstein-mai bine in rusia ,nu?multa minte iti mai trebuie limbric carcotas.

 4. bah, om simplu de pe ulita (adica nerod)! la tine in afara de Rusia nu exista alternative la mizeriile comise aici de slugoii amerlocilor? oi fi tu postac mercenar, dar un pic de imaginatie nu va cere plotoneru ala SRI?

 5. Autostrada inelara a capitalei trebuia sa fie prima prioritate. Dar si asa cu toate piedicile puse de securistii
  magureni Bucurestiul a devenit o mare capitala europeana din punct de vedere economic, financiar si al afacerilor. Deja a surclasat de mult capitalele cu pretentii nesabuite din jur ca Viena si Budapesta.

 6. ”FELICITĂRI”!! SĂ FIE ÎNTR-UN CEAS NOROCOS-ADICĂ NICI UN ACCIDENT-„PE CIOT!””IAR LA ANUL PE VREMEA ASTA „CIOTURILE SĂ FORMEZE UN INEL UTILIZABIL SUTĂ LA SUTĂ!” CELOR CARE NU LE PLACE-MAI SUNT „DRUMURI DE PIATRĂ ȘI PĂMÂNT”!

 7. Cand in Romania v-a fi terminata cam 15% din infrastructura necesara, satanistii vor interzice masinile

 8. Se deschide NIMIC ! Ca la Mafia din Italia – drumuri care duc catre NICAIERI ! Si-a dat demisia Directorul de la Tarom, ca nu mai putea de bine !?

 9. Intreaga lucrare va fi o bijuterie demna de capitala tuturor romanilor. Este bine si mai tarziu decat deloc.

 10. @Dan cea mai jalnica tara din lume,un pericol pentru civilizatie ,Rusia numita Africa sub zapada

 11. Cite masini circula pe ora pe aceasta Ao? Este un fel de varianta la varianta..

 12. Dacă e vorba de un ciot, va rugam să o invitați și pe doamna Carmen Jhoannys. E obișnuită sa deschidă cioturi și sa taie panglica din jurul lor. Pe Jhonny navetata Apollo 13 sa nu-l invitați. O va pune pe soție în dilema și, Doamne ferește sa nu-I dea ocazia lui Pleșu sa scrie un articol pe aceasta tema in Dilema 22, dilema care pentru el și grupul sau a fost o certitudine cu strângeri de mana sorosisti.
  Vorba lui Lao Tz: cu un ciot începe autostrada de 1000 de km.

 13. @Dan,degeaba te ascunzi după cireș,tot rusnac împuțit ești.Pai există în lumea asta o metaforă mai expresivă a crimei absolute?Stai jos,jeg uman,nota 3,cu indulgență.Ti-as spune și la mulți ani dar mă tem că redacția Coti mă va cenzura.Sigur nu mă va cenzura în legătură cu …trei zile,împreună cu cea de alaltăieri…

 14. @ EPOLETUL simplu, de la gheretă 08:55
  AVANSEAzĂ, buey, la Cinci_CotetZe !
  Dă OCOL, buey, la BahmutZ !
  Că la Maryinka ai ratat…
  măRog…😜

 15. Avem mai mulți limbrici cârcotași pe aici.Sa rămână în haznaua lor plăcut mirositoare.Sa nu stricam bucuria anului nou.Inteles limbrici:Dan, Rammstein,Marius?

 16. Pt Rammstein,
  desigur ca este inca prea putin, dar daca nu stii cat de important este acest „ciot”de auotstrada, de ce nu mergi sa vezi?! Inainte de a se da in folosinta se astepta ore intregi in coloana, pentru tranzitarea acestei zone. Nu mai bate campii doar ca sa te efli in treaba.

 17. @ omul simplu de pe strada- suntem alături de domnia ta si-ti împărtășim nemulțumirea de a fi singur pe strada in acțiunea de filaj. Poate șefii domnie voastre ar trebui sa va repartizeze câte doi. Ați putea conversa despre limbrici și rezultatele la Openul de tenii-s de câmp de la Kiev.
  PS. De ce v-amm strica noi bucuria unui nou an? Dacă ești liber și independenta nu vad nici o problema în a te manifesta în toată splendoarea.
  Nu e nimeni pe strada/ omul simplu sa-l vada/ doar un zumzet de bondari, ratacit printre mii de acari. As fi dorit sa scriu acarieni, dar nu rima cu complexitatea omului care joaca tenis la simplu și refuza sa participe și la partidele de dublu și dublu mixt. An nou fericit! Și nu uitati: fără cioturi în funcții publice și nici în funcția de reproducere.

 18. Avem mai mulți VITEJI de CounterStrike și Battlefield l pe aici.
  Vedeți, buey, că Urcacii mobiliZeaZă femeile, deja au umplut Urcaca de afișe și au prezentat uniformele.
  Păi se poate să lupte ele în tranșee și voi sa frecați tastatura, cu o bericică rece și o pungă de chipsuri, cumpărate din pensia bunicii ?
  Hai, sus pe trotinetă, că va așteaptă Krynki și Avdeevka.
  Nu vă uitați joystick-ul, măRog…😜

 19. @omu’complicat din fundu’ curtii…ce treaba are Rusia cu „ciotul” tau de autostrada ba, uraciosule? Tu pregateste-te de colaps ca esti dator 200 de miliarde la stapani. Cine crezi tu ca va plati IMPRUMUTURILE pt cioturile astea? Tu nici bani nu ai sa le intretii dupa cum curand vei observa cand ti-or creste astia taxele de o sa-ti pierzi acoperisul de deasupra capului. Si pe tine te f.grija ca Rusia a tras rachete de 1 miliard de coco intr-o singura zi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.