Se modifică legea RCA-ului. Care sunt cele mai importante modificări

Plenul Senatului a adoptat, marți, modificările legislativ privind asigurarea RCA. Senatul a adoptat această propunere în calitate de primă cameră sesizată cu 74 de voturi ”pentru”, cinci voturi ”împotrivă” și opt abțineri, informează Agerpres.

Totodată, senatorii liberalii au susţinut că Guvernul urmează să dea o ordonanţă de urgenţă pe această temă, iar proiectul nu se mai impune şi au cerut demisia preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, pentru modul în care gestionează criza asigurărilor, scrie și news.ro

Principalele modificări pe Legea RCA se referă la tariful de referinţă al poliţelor de asigurare.

Astfel, contractul RCA se va stabili pe baza tarifului de referinţă, care va fi respectat de către toate firmele asiguratoare.

Cartea verde se va plăti doar de către cei care părăsesc ţara.

Vârsta nu va mai fi un criteriu pentru stabilirea preţului poliţei RCA.

Service-urile auto vor fi obligate să asigure toate reparaţiile unui autoturism asigurat.

O altă noutate este și că un contract RCA poate fi facut în rate, pe o perioadă şi mai mică, între 1 şi 3 luni.

Asiguratorul va fi obligat să achite paguba într-un termen stabilit de lege, în caz contrar li se va retrage licenţa.

În plus, tractarea autovehiculului avariat va trebui să fie asigurată prin poliţa RCA, informează antena3.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.