Se tot adună studiile și consultanța de milioane pentru PNRR

Un nou studiu, un nou contract de consultanță este scos la licitație în SICAP, pentru aceleași obligații asumate în PNRR. Practic pentru a primi banii din cadrul acestui program de la Bruxelles. De data aceasta, este vorba de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, care plătește 1,22 milioane lei ca să primeasă un studiu care să releve punctele slabe ale strategiei guvernanței asupra fondului forestier și strategia mai generală a României din acest domeniu 2020 – 2030.
Descrierea acestei achiziții este următoarea:”Obiectul prezentului contract îl constituie elaborarea: I. “ Studiului privind identificarea și analiza punctelor slabe ale sistemului actual de guvernanță în domeniul pădurilor, a celui instituțional, de reglementare și de punere în aplicare a prevederilor actualei legislații forestiere, precum și asistență tehnică pentru elaborarea Strategiei Forestiere Naționale și identificarea oportunităților și provocărilor determinate de transpunerea în sectorul silvic din România a strategiei forestiere a UE. ”
II. Elaborarea schiței Strategiei Naţionale a Pădurilor 2020-2030 și sprijin pentru autoritatea contractantă în adoptarea acesteia”.
Există și o detaliere a serviciilor: Ministerul ar vrea să primească de la consultant  mai multe planuri și directive în ceea ce privește „
T1 Trasabilitatea lemnului și prima punere pe piață;
T2 Obligații de procedură vs. obligații de rezultat în gestionarea pădurii;
T.3. Manifestarea dreptului de proprietate asupra deciziei tehnice în păduri ;
T.4. Proceduri simplificate pentru monitorizarea proprietăților forestiere;
T.5. Sistem de evaluare și compensare a serviciilor ecosistemelor ;
T.6. Segregarea conservării biodiversității de managementul forestier vs. integrarea conservării biodiversității în managementul forestier;
T.7. Instrumente economice de sprijin pentru creșterea contribuției sectorului la economia locală; T.8. Evaluarea preliminară a pieței lemnului/ balanță lemn 7.9. Identificarea celor mai bune opțiuni de selectare a speciilor forestiere pentru împădurirea terenurilor pretabile în corelare cu scenariile climatice preconizate pentru asigurarea unei adaptări cât mai bune a acestora la schimbările climatice”
Contractul are o durata de executare de 7 luni, departajarea ofertelor câștigătoare se face în proporție de doar 40% prin preț, restul fiind o suită întreagă de punctaje pentru fiecare expert specific aflat în echipa consultantului, după cum se poate vedea aici SEAP.  Ofertele se deschid în 2 săptămâni – 31 ianuarie iar banii provin din bugetul Ministerului.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Mihai Soare 1077 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Foarte eficient!
    Sper ca in final studiile si consultantele sa insumeze mai mult decat tot PNRR-ul nostru.
    Ca in orice stat mafiot care se respecta, parol!

  2. deja a inceput sifonarea banilor catre securicii „dashteptzi”. avem ce meritam.

  3. Un mare c.a.c.a.t, al neo marxistilor, al liberalilor, al psd-istilor si al românilor trădători cu caschete si legitimații de servicii speciale …

  4. Dacă solicitările T1 până la T9 nu le are Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor cum funcționează ca minister? Asta făceau institutele de cercetare și proiectare înainte de 1989. Era lucrări în Planul de stat al ministerului cu probleme de strategie sau care vizau tot domeniul, era Plan departamental pe problemem de domeniu mai limitat și comenzi directe pe probleme ce apăreau la nivel de zonă. Institutul avea arhivă cu lucrările trecute, avea colective specializate și avea directori capabili care la avizările pe parcurs aveau grijă să iasă bine lucrarea. Tate au fost rase de pe fața României. Acum licitație. Și dacă-ți vine numai un habarnist îl accepți să nu pierzi banii.

  5. Asta e formula definitorie si de baza pentru renuntarea definitiv la ultima picatura de suveranitate inca existenta in Romania! Daca se renunta si la suveranitatea financiara prin PNRR-ul masii, avem certitudinea ca Romania este colonie reala sau atas al marilor puteri care se p.s. pe tot ce inseamna patria noastra Romania. Aseara un fost politician la realitateatv spunea clar, citez: „zilele astea s-a ajuns la limita ‘ascunderiu’ actelor semnate pentru aderarea la toate organismele internationale si orice cetatean poate cere printro cerere sa vada continutul acelor acte semnate”! Hai sa vedem ce au semnat escrocii din politica si secu de patria si compatriotii au ajuns intrul hal fara hal! Nu e bascalie! Oare o sa accepte escrocii sa dea publicitatii continutul actelor semnate dupa anii 2.000?

  6. @Principal II
    Foarte corect ce-ai spus!
    Acelasi lucru voiam sa-l scriu.
    Ministerul respectiv cred ca are sute, mii de anagajati care stiu numai sa-si ia salariile, in rest … nimic.
    Platesc bani sa li se spuna unde gresesc? Sa li se spuna ca sunt prosti si sa li se impute banii dati si luati ca salarii.

  7. STUDII si CONSULTANTA zilnic,pe cand si FAPTE,ca de vorbe suntem SATUI.!!. Si uite asa jumatate din bani ajung sa fie FURATI de „paduchii” politici.

  8. Cei din Ministerul mediului,garda de mediu,Agentia de protectia mediului etc sunt platiti ca sa inchida ochii la poluarea pe care o fac firmele in spatele carora sunt politicieni,cei care platesc la partide,si care inchid ochii,la deseurile toxice importate,arse si deversate in canalizari.Raspunsul general,sablon ,,masinile vechi,,praful din constructii,, inversiunea termica si atmosferica,,sau nu este de competenta lor,nu au oameni suficienti,nu au aparatura. Si pentru asta cer sa;arii mai mari,pentru tacere,pentru OMERTA.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.