Secțiile ATI, sub presiune: 1.440 de pacienţi Covid în stare gravă

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.682 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) și 150 de decese, iar 1.440 sunt internate la ATI.

Până în prezzent 37.544 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.10.2021 (10:00) – 03.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 150 de decese (75 bărbați și 75 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre cele 150 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 3 la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 la categoria de vârstă 50-59 ani, 44 la categoria de vârstă 60-69 ani, 50 la categoria de vârstă 70-79 ani și 33 la categoria de vârstă peste 80 ani.

145 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Din totalul de 150 de pacienți decedați, 141 erau nevaccinați și 9 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 48 și 88 de ani și prezentau comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.319. Dintre acestea, 1.440 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 366 sunt minori, 345 fiind internați în secții și 21 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.680.587 de teste RT-PCR și 3.367.945 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 18.040 de teste RT-PCR (7.706 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.334 la cerere) și 28.035 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 76.997 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.683 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 62.139 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 180 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.752 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.543 în Italia, 16.946 în Spania, 198 în Marea Britanie, 129 în Franța, 3.124 în Germania, 95 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 5 în SUA, 8 în Suedia, 145 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 75 în Elveția, 4 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 8 în Bulgaria, 23 în Cipru, 4 în India, 5 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 17 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 5 în Singapore, 5 în Tunisia, 10 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 2 în Serbia, 3 în Croația și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă, Finlanda, Polonia și Kuweit. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 194 de cetățeni români aflați în străinătate, 37 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveția, 2 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran unul în Polonia și unul în Bulgaria, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

20 de Comentarii

  1. ATI camerele de tortura,sau camerele mortii cu doctori criminali care sub halat ascunde un securist

  2. Ați uitat să precizați numărul românilor infectați pe coloniile de pe Marte, pe partea ascunsă a Lunii, colonia de pe Nibiru, LV-223, Arrakis, Pandora, Trantor, Coruscant, Dantooine ş.a.m.d

  3. Cand erati pe la vreo 1200 si ceva de cazuri ziceati ca nu mai aveti decat vreo 6 paturi,intre timp au ars 10 paturi ATI la Constanta si aveti 1440 in ATI?!
    Dar anul trecut va laudati cu suplimentare de pana la 4000 paturi dupa care ati zis ca le cresteti numarul pana la 3460 si tot asa ati crescut declarativ si scazut numeric…daca se uita cineva in gura voastra,constant,se duce cu capul.

  4. medicamentele lipsesc atât în spitale cât și în farmacii, oamenii se vor îmbolnăvi și vor ajunge la ATI pentru că nimeni nu-și dă interesul pentru a importa medicamente ieftine dar competitive pentru că EMA nu le recomandă sau provin din spațiul non UE, în rest : vaccin, vaccin, vaccin !

    • @UN_OM
      Una dintre cele mai mari ticalosii este desfiintarea fabricilor de medicamente de stat. Aceste fabrici de medicamente apartinand statului au rol strategic si ele pot produce acele medicamente ieftine generice strict necesare asigurarii medicamentelor necesare asigurarilor medicale de stat. Firmele private scot din productie medicamentele bune dar ieftine pentru a vinde doar medicamentele exorbitatnt de scumpe acoperite de patente in vigoare. Daca nu exista fabrici de medicamente de stat, nu vor exista nici medicamentele necasrea tratamentelor traditionale si care in marea lor majoritate sunt medicamente ieftine. Chiar ma mir cum de firma Bayer produce inca banala aspirina. Statul ar trebui sa investeasca in fabrici de medicamente proprii si in fabrici de reactivi necesari fabricarii de medicamente pentru a nu mai fi lasati la mana malefica BigPharma. Big pharma a mers cu ticalosia pana acolo incat in plina pandemie a aruncat in aer o fabrica din Taiwan, a doua din lume care producea Hidroxiclorochina doar ca sa-si promoveze ei serurile ucigase. Au incercat acelasi lucru si la o mare fabrica de vaccinuri din India, dar acolo au ratat tinta.

  5. Tarii cati mai multi pacienti la ATI.Altfel cum vor da fuga babuinii speriati de Esca si Gadea sa se intepe?Cum or sa isi ia urmasii lui Mengele, de care sunt pline spitalele romanesti ,caramida de bani?Cine dracu mai e atat de naiv sa creada ca pandemia se va termina in urmatorii 10 ani?

  6. Din date reiese ca: rata de mortalitate e de 1,7%, ca 97% din decedati sufereau deja de comorbiditati si ca 85% din decedati erau trecuti de 60 de ani. Ca de obicei, nici un minor nu a murit.

    La nivel global, rata de mortalitate e de 2,1% in prezent. Aproximativ 95% din decese sunt inregistrate pentru categoriile de varsta trecute de 50 de ani iar pacientii fara comorbiditati au o sansa de supravietuire de 99,1%.

    Dupa un an de vaccinare si de imunizare prin boala si de o gramada de masuri preventive, rata de infectare si de mortalitate a ramas neschimbata. Fie vaccinul nu functioneaza, fie metodele de testare sunt gresite, fie ambele.

  7. 1440 cazuri laATI. Adica, aprox. 34 cazuri pe județ… Mult, puțin?

  8. 94% dintre cei morți erau nevaccinați ! Deci vaccinați-vă!! De fapt o faceți ,dar pentru mulți a fost fatală ,,nevaccinarea -indusă de ,,nevacciniști”!!!

  9. Si 94% din morti sufereau deja de boli grave.

    Cand 94% din decedati vor fi nevaccinati tineri, fara comordibidati, abia atunci sa comentezi.

  10. Ai fi surprins sa afli ca in România se produc medicamente in cel puțin 10 fabrici , private toate . De la Terapia Cluj la Antibiotice Iași , Fitterman, care au fost farmacisti evrei interbelici .
    Singura fabrica care nu produce nimic e cea rămasă la stat (coincidenta) institutul de vaccinuri si seruri Babeș din București

  11. Încă presa e … ticăloasă. Nu vezi intrebari serioase puse primului ministru, nu vezi atitudini. Toată presa. Daca Nistorescu se ascunde in spatele unor articole, de altfel corecte ca si parere, sa nu creada ca nu vedem ca de fapt accepta situația. Ca le rentează. Sunt întrebări care nu au fost puse pentru ca e simpla metoda. Trimiți la conferință de presa „fătuci”. Indiferent de sex. Așa ca inclusiv voi sunteți vinovați de ce pâțim. Si responsabili. Pentru ca nu va puteți lauda ca sunteți a 4-a putere in stat doar când va convine. Ia sa vedem o conferință de presa a lui Cîțu in care pun întrebări „titanii” presei. Nu o sa vedem asa ceva. Că-s în cârdășie.

  12. Nu te mai saturi de bani,nemernicule?Sunteti niste criminali care aveti pe constiinta zeci de mii de oameni nevinovati ,bestiilor in halate albe.V-ati pus paznici la usi si in sectiile voastre de criminali si aveti pretentia sa va creada lumea?Macelarilor,va veni si vremea socotelilor.

  13. Analiza plandemiei (1)

    1: Klaus Iohannis, șeful CSAT, nu a explicat public nici până astăzi de ce 2000 de bărbați din Suceava, oraș aflat sub carantină militară, au plecat nestingheriți la muncă la cules sparanghel în Germania, în văzul unei țări întregi carantinată în case și apartamente, cu străzi pustii, cu oameni speriați ș.a.m.dp.

    2: Nici până astăzi nimeni de pe planeta asta nu a explicat de ce autoritățile din întreaga lume nu au apelat la măsuri medicale preventive ci doar la măsuri coercitive, restrictive, contondente, etc.

    3: Nici până astăzi, nimeni, în mod oficial, nu a explicat oamenilor că masca, confecționată din materiale dubioase, prostește, nu protejează în nici un fel, știut fiind faptul că un virus are dimensiuni nanometrice, fiind mult mai mic decât o bacterie și că astfel trece cu ușurință prin aceste măști, etc.

    4: Nici până astăzi nimeni nu a explicat științific cum de sare virusul pe clanță sau din om în om de vreme ce el este neviu, doar o informație genetică. Mai mult, nimeni nu are curajul să spună că, de fapt, suntem purtători de viruși și de bacterii pe întreg corpul și pe dinăuntru, așa cum știe orice student la medicină.

    5: Nici până astăzi nimeni nu explică mecanismul hilar, ciudat sau grotesc al felului în care oficialitățile stabilesc incidențele catastrofale, felul în care numără așa-zișii infectați, etc.

    6: Nimeni nu poate explica un fapt straniu: anume că metroul merge mereu și mereu cu mii de oameni îngrămădiți în el iar la nuntă sau la bodegă nu e voie decât doi, trei, etc.

  14. Analiza plandemiei (2)

    7: Nimeni nu poate explica în mod logic nimic din tot ceea ce s-a întâmplat până acum. De exemplu, cum de poți fi atât de tâmpit să-l izolezi pe cutare și pe urmă pe cei trei care s-au văzut cu el, pe urmă cu cei șase care s-au văzut cu cei trei și așa mai departe și să întorci o țară, un continent, o lume cu curul în sus, performând într-o direcție halucinantă când, este știut, logica numerelor mari nu se rezolvă cu operații aritmetice.

    8: Nimeni nu poate explica de ce au dispărut în mod subit izoletele, tancurile, spitalele militare, ofițerii care amenințau să ne facă harcea-parcea în toate felurile.

    9: Nimeni nu poate explica în nici un fel toate aberațiile manipulatorii de toate gradele folosite cu o inventivitate diabolică sau cretinoidă de tot felul de satrapi de la cei politici, la cei militari sau medicali, etc.

    10: Nimeni nu poate explica de Dumnezeu a fost aruncat dintr-odată la gunoi, de ce a fost abolită metafizica, înlocuitorul fiind un șir nesfârșit de amenzi, de suduieli, de amenințări, de coercitive care mai de care mai imunde, toate înlocuind principala sarcină a unui stat democratic: salvgardarea sănătății mintale a poporului prin metode științifice corecte, preventive, științifice, nu prin birjăreală, incompetență, manipulare, făcătură și indolență.

    11: Nimeni nu poate explica de ce au luat foc secțiile ATI, unele după altele, fapt unic în istoria recentă a României. Nimeni nu are o explicație logică, medico-legală, criminalistică, paranormală, divină, etc.

  15. Ceea ce ma oripileaza e ca nu se vorbeste despre faptul ca 9 din 10 bolnavi de cancer au murit in perioada pandemiei. Este ca si cum nu se mai moare de nimic altceva decat de covid.

  16. Foarte bine, sunt binevenite fabricile private. Dar ele produc pe baza profitului, nu in baza unui nomenclator national de medicamente strict necesar. Faptul ca nu mai exista fabrici de medicamente de stat se datoreaza unei politici antinationale dusa de partidele care s-au perindat la putere pana astazi. Fabricile private nu pot fi obligate sa produca medicamentele generice necesare asigurarilor de sanatate.

  17. Oameni buni, de peste un an jumate si nu numai, cam din totdeauna se plange aceasta entitate, in niciun caz de imbunatatirea cresterii nivelului de vindecare al cetateanului! Parca numai ei exista si muncesc in Romania! Logic: sa iasa si politistii, si bugetarii de lux din primarii, judecatorii, procurorii, notarii, cadrele didactice, muncitorii care in majoritate traiesc pe salariul minim, pensionarii majoritatea care sunt mentinuti in saracie, toti au probleme dar nu se cer in prim planul oricaror zile, nu imbolnavesc cetatenii, nu urasc, nu terorizeaza cum practica setul de medici si politicieni! Ca orice dictatura, care se respecta si se cere prioritara in mentalul cetatenesc, este la ora actuala „dictatura medicala care taie si spanzura pe glob, sunt cei care ajuta cu spor la decimarea globala ca executanti ai ordinelor globale”! Vad ca e o competitie oribila a caposilor care s-au vaccinat, incepand cu jurnalistii, jalnicii care au inghitit bulina si nevaccinatii care nu accepta bulina!

  18. Fabricile private produc ce medicamente cere piața in limitele tehnologiei proprii , adică medicamente generice, pentru ca cu cercetarea stam prost.
    Aia rămasă la stat nu produce nimic, și nu pentru ca nu ar primi comenzi de la stat, ci pentru ca nu ii interesează.
    Ceva similar cu magazinele economate de stat inventate de PSD . Nu vindeau mai nimic si s-au închis . Asta e munca la stat ..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.