Serie de cutremure și în Italia

Școlile, universităţile şi muzeele dintr-o celebră destinaţie turistică din regiunea Toscana au fost închise joi după ce în zonă s-au înregistrat o serie de seisme de slabă intensitate.

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), aproximativ 20 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 2,8 s-au produs în noaptea de miercuri spre joi, după un seism mai puternic, ce a avut magnitudinea 3,5 şi care a fost înregistrat miercuri, puţin după ora locală 22:00.

„Clădirile comunale fac obiectul unor verificări, dar în acest stadiu niciun pericol nu a fost detectat”, a anunţat joi Primăria din Siena într-un comunicat, în care a precizat că autorităţile locale intenţionează „să închidă, după şcoli, şi bazele sportive, sălile de fitness şi toate birourile comunale”.

Siena, o localitate aflată în sudul regiunii Toscana, este celebră pentru patrimoniul său artistic şi pentru „Palio”, o spectaculoasă cursă de cai la care participă cartierele oraşului de două ori pe an, pe 2 iulie şi pe 16 august. Centrul său istoric a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Alta tara construita pentru non-cutremure ! Pacat, am gasit o tara in proximitate mai murdara ca Romania.

  2. Numai un inconstiet poate crede dupa ce s-au deplasat aceste falii cu trei metrii in sudul Turciei, ca nu vor fi cutremure la fel de mari, in toate zonele seismice din Europa.

  3. Se așează plăcile.N-ar fi exclus unul în Vrancea, sau Banat.

  4. Postăkel Gudurău – A-ti uitat sa adaugati Bucurestiul, care este ca o sita, datorita constructiilor de metrou pe un teren nisipos asa cum este asezat tot orasul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.