Și cât să fie? Cam 3-4 bucăți, așa, de poftă!

În piață sunt cireșe, dar nu le cumpără nimeni, prețul e prea mare. Cireșele au ajuns se vând la bucată! 

Prețul pentru kilogramul e subiect de dezbatere, oamenii merg prin piețe se uită și se îndepărtează plini de stupoare.

Sunt vândute cu  prețuri cuprinse între 250 și 150 lei pe kilogram. Pare ireal, dar se întâmplă la Constanța.

Tarabele sunt încărcate cu cireșe, dar fructele par să aibă doar rol decorativ, pentru că puțini sunt cei care cumpără.

Cei mai temerari cer câteva, de poftă!

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

  1. Cine va si-a facut lectiile si-a numarat cate intra-ntr-un kil
    ~75 de bucati !

    Precis aprozar-istul de la tejghereaaua cu cirese … trece TESTUL PISA ! Duapa cat timp se strica
    si care-ai raportul „scazamant” vanzari … la pretul asta pe care si-l poate ca miliardar permite doar SOROSH sau BARNA-USR ?

    😐

  2. De ce va mira? Ați uitat că la Lidl toate prețurile și produsele sunt la suta de grame? Iei un pui sau peste, nu vezi scrisul mărunt pe eticheta și la casa, te sperie costul, te lași păgubaș de aceste produse și pleci precum câinele cu coada intre vine! Se întâmplă aproape zilnic multor cetățeni, rar mai decartez la casierie pentru nevoiași, nu îmi mai permit că acum 2-3 ani. Noi ne ajutam între noi și guvernul nu ne fura doar financiar, ne fura inclusiv din zilele pe care trebuie sa le trăim pe acest pământ!

  3. Un banc la tema..
    Dezdedimineață, cu noaptea’n cap, un muncitor de la Electroputere trecu pe la piața orășenească să cumpere niscaiva telemea. Văzând prețul mare, îl reproșează pe vânzător:-
    – E prea mare prețul domnule, cine credeți că vă poate cumpara brânza cu așa bani?
    – Fiti pe pace tovarășe, cei care cumpără de la mine brânza încă dorm..

  4. Cine pofteste cumpara, dar nu are sens. Ciresii nici n-au inflorit, doar corcodusii. In iunie este firesc sa cumparati cirese autohtone cu ”amprenta” apei din acelasi loc cu voi…

  5. CV Gama de prețuri cu amănuntul pentru cireșele din Serbia este între 3,39 USD și 8,13 USD pe kilogram. Ce vrei să dovedești ?

  6. Ca sa cumpere si saracii, ar trebui sa le taie cu lama si sa le vanda la felia de cireasa.
    Simplu si practic!
    Intotdeauna specula in pietele rromanistaneze a fost la inaltime. Inainte de 1989 mai era tinuta in frau de preturile de la magazinele stat si de mercurialele din piete. De cand cu piata libera, nu mai exista nicio stavila in fatza speculei la orice produs sau serviciu.
    Imediat ce creste pensia sau salariul, cresc si preturile……[Rumburak]

  7. Intox, eu am intrebat cat costa acum nu care e pretul mediu ca google stiu si eu sa folosesc. Suntem in martie, nomal ca sunt scumpe. UE nu are legatura cu pretul.

  8. In sud sunt ciresi si piersici infloriti de cateva zile, ciresele de la unele soiuri se coc de pe la jumatatea lui mai.Primii(mai devreme) au inflorit caisii, care insa au prins dimineti cu frig ( 0-2 grade celsius) si zile cu vant puternic. Tarile cu clima mediteraneeana sunt avantajate in privinta agriculturii, fructele si legumele de la ei se coc mai devreme decat la noi.

  9. Luati exemplul cireselor si aplicati la orice produs!!! De asta 1 litru de lapte este 6-7 lei, pe cand in UK este 3.8 lei in orice supermarket!!! (4 pints 2.2L – 1.45 lire).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.