Știi ce să faci în cazul unui cutremur?

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a lansat campania „Nu tremur la cutremur”, care vizează dezvoltarea culturii preventive şi de educare a populaţiei în situaţia producerii unui seism.

Pe pagina de Facebook a IGSU a fost publicat, luni, un videoclip în care este explicat ce trebuie făcut în timpul manifestării unui seism cu o magnitudine ridicată.

„Misiunea noastră rămâne salvarea vieţii, însă fiecare dintre noi trebuie să manifeste responsabilitate şi să înveţe principalele măsuri şi reguli de autoprotecţie. Însuşirea şi adoptarea unui comportament proactiv în faţa unor situaţii de urgenţă vă pot salva viaţa”, se arată în postarea IGSU.

Totodată, sunt prezentate şi site-urile fiipregatit.ro și www.nutremurlacutremur.ro. Platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă, unde pot fi consultate ghiduri cu informaţii în caz de inundaţie, avalanşă, ger, viscol, cutremur, incendiu, alunecare de teren, furturi, furtună şi multe alte situaţii deosebite sau despre cum trebuie acordat primul ajutor sau ce este de făcut când cineva se confruntă cu violenţa domestică.

Inspectoratul mai anunţă că luni, până la ora 17:00, intrarea la Muzeul Naţional al Pompierilor (Foişorul de Foc) este liberă.

La 4 martie se împlinesc 42 de ani de la cutremurul din 1977, soldat cu 1.578 de morţi, foarte mulţi răniţi şi zeci de mii de locuinţe prăbuşite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Stii ce să faci în cazul unui cutremur?
    Da, imi iau giulgiul si pornesc tiptil spre cimitir! Cantam iar ” Ti-am luat din deget un inel ” si „Te-am zarit printre morminte „.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.