Stolojan: Cel mai mare risc la ora actuală este…

Parlamentul nu simte nici un fel de responsabilitate faţă de Executiv, a susținut la RFI europarlamentarul PNL Theodor Stolojan, vorbind de „măsurile populiste” propuse de Parlament.
România nu se confruntă cu dezechilibre macroeconomice, dar există riscuri financiare generate de activele externe, de vulnerabilităţile sectorului bancar, de creşterile salariale în domeniul bugetar şi de politicile fiscale prociclice, a anunţat Comisia Europeană într-un raport de evaluare.

Întrebat cum i se pare poziţia Bruxellesului, Theodor Stolojan a răspuns: „Cel mai mare risc care există la ora actuală este Parlamentul României, care nu are absolut sau nu simte nici un fel de responsabilitate faţă de Executiv. În consecinţă, vedeţi că tot timpul sunt acolo fel de fel de proiecte de legi care aduc noi cheltuieli în sarcina bugetului public, fără să ţină seama de resurse, în acest an vorbesc. Deci Executivul condus de Dacian Cioloş are o misiune extrem de grea şi anume să predea la sfârşitul anului o economie, un buget care rămâne în cadrul deficitului de 3% şi care să nu explodeze în anul 2017, din cauza măsurilor populiste tot propuse de către fel de fel de parlamentari în Parlamentul României”.

În opinia acestuia, „Guvernul va trebui să aplice legile aprobate de Parlament, pentru că asta înseamnă statul de drept. Sigur, în anumite situaţii poate interveni cu Ordonanţe de Urgenţă. Dacă nu se întâmplă acest lucru, sigur că în 2017 Guvernul care va veni în urma alegerilor va începe prin a restabili echilibrele în economie, aşa cum de fapt s-a mai întâmplat de multe ori în România”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.