Studiu: Sunt şase tipuri de COVID-19

Un nou studiu al COVID-19, bazat pe date dintr-o aplicaţie de urmărire a simptomelor persoanelor bolnave, a stabilit că există şase „tipuri” distincte de boală în funcţie de diferitele simptome pe care le au pacienţii.

Descoperirea ar putea deschide noi posibilităţi pentru modul în care medicii pot trata mai bine pacienţii şi pentru a prezice ce nivel de îngrijire spitalicească ar avea nevoie.

Cercetătorii de la King’s College London au studiat datele de la aproximativ 1.600 de pacienţi din Marea Britanie şi din SUA care şi-au înregistrat în mod regulat simptomele în aplicaţia COVID Symptom Tracker în perioada martie – aprilie, scrie CBSN.
Autorii studiului spun că au identificat şase tipuri diferite de COVID-19 şi că acestea pot varia în funcţie de gravitate şi pot veni cu propriul set de simptome:

Nivelul asemănător gripei fără febră: dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, dureri în gât, dureri în piept, fără febră.

Nivelul asemănător gripei cu febra: durere de cap, pierderea mirosului, tuse, dureri în gât, răguşeală, febră, pierderea poftei de mâncare.

Gastrointestinal: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, diaree, dureri în gât, dureri în piept, tuse.
Nivel sever unu, oboseala: dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală, dureri toracice, oboseală.

Nivelul sever doi, confuzie: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, tuse, febră, răguşeală, dureri în gât, dureri în piept, oboseală, confuzie, dureri musculare.

Nivelul sever trei, abdominal şi respirator: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, tuse, febră, răguşeală, dureri în gât, dureri în piept, oboseală, confuzie, dureri musculare, probleme resiratorii, diaree, dureri abdominale.

Primul nivel, „asemănător gripei fără febră”, este asociat cu dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, dureri în gât şi dureri în piept. Pacienţii de la acest nivel au o şansă de 1,5% de a avea nevoie de aparate de suport respirator.
Al doilea tip, „asemănător gripei cu febră”, include simptome precum pierderea poftei de mâncare, dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, dureri în gât, răguşeală şi febră. Cercetătorii spun că aproximativ 4,4% dintre pacienţii de la acest nivel au avut nevoie de suport pentru respiraţie.

Pacienţii cu cel de-al treilea tip, descrişi drept „gastrointestinali”, nu au prezintă tuse în timpul bolii. În schimb, se confruntă cu dureri de cap, diaree, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, dureri în gât şi piept şi aproximativ 3,3% au avut nevoie să fie conectaţi la aparate.

Următoarele trei tipuri de COVID-19 sunt cele „cu adevărat severe”.

La tipul patru sau „nivelul sever”, pacienţii prezintă oboseală împreună cu dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală şi dureri în piept. Pacienţii de la acest nivel au avut nevoie de suport respirator în proporţie de 8,6%.
Tipul cinci, „nivelul sever doi”, include simptomele tipului patru, împreună cu pierderea poftei de mâncare, dureri în gât şi dureri musculare şi se distinge în principal prin stări de confuzie.

„Asta înseamnă că nu ştii unde eşti sau unde locuieşti, indiferent dacă te afli sau nu în spital, cine sunt rudele tale”, a explicat un specialisst citat de CSBN. „Este foarte înfricoşător.” Aproape 10% dintre pacienţii de la acest nivel au nevoie de aparate pentru a respira.

Cel mai sever tip de COVID-19 este denumit „nivel sever trei, abdominal şi respirator” şi are toate simptomele de mai sus, împreună cu dureri abdominale, respiraţie şi diaree. Aproape 20% dintre aceşti pacienţi au nevoie de suport pentru a respira.
Cercetătorii din U.K. au descoperit, de asemenea, că doar 16% dintre pacienţii cu COVID-19 de tip 1 au necesitat spitalizare, comparativ cu aproape jumătate dintre pacienţii cu tipul 6.

De asemenea, pacienţii din grupurile severe au avut tendinţa de a fi mai în vârstă sau cu condiţii pre-exisitente şi a sistemului imunitar slăbit, comparativ cu cei din primii trei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Sase tipuri de Covid19 – mutatii facute in laborator si spart in bucati, bagat in apa,mancare,solutii ! Tot traim in evul mediu dupa gandirea lor, asa ca metodele de atunci se aplica si azi !

  2. Hallooooo!, dementiada!, abia acum spuneti manifestarile din debutul si parcursul acestui virus, eu am scris din martie-aprilie anul trecut cat si anul asta, am scris clar si tratamentul doar ca era in germana, toti urlau la punga microfoane aruncand cu vinovatii doar spre cetatean, ceea ce nu este normal! Imi vine sa ii injur si scuip pe toti urlatorii de lux terorizanti pentru felul in care au grija de cetateni, felul in care se comport cu conationalii lor, o atitudine de imbecili cu aere de neam prost in functii decizionale!

  3. Savantii lui peste decid tipul de virusi din simptome….virusi gripali nu mai exista…
    Iti vine sa versi…

  4. Dupa simptome, eu(ca nespecialist)cred ca este mai degraba un pestivirus mutant/mutantizat (asa capatand „piciorusele” suplimentare pentru a putea infecta omul).
    Probabil sunt zeci de mutatii.
    Singura solutie e igiena TOTALA, plecand de la ferme si abatoare si terminand cu spitalele si locurile unde sunt aglomerari umane (sali, incaperi, mijloace de transport in comun).
    Carnea si laptele trebuie pregatite la peste 60 de grade Celsius pentru ca virusul sa fie distrus.
    Utilizarea manusilor chirurgicale, la momentul prelucrarii si manevrarii carnii crude ar trebui sa fie regula de bun simt in toate casele.
    Pestivirusii sunt refrigerabili si rezista mult timp pe suprafete.
    Igiena,igiena si iar igiena, asta ne protejeaza de oricate variante ar fi.
    Masti si igiena, e foarte simplu.

  5. Şi pentru că toate aceste simptome
    Trebuiau să poarte un nume,
    Un singur nume,
    Li s-a spus Covid-19.

  6. Bai bajeti, sunteti obsedati cu cele noi studii, astea-s fake news tata! Pentru cunoscatori, informatia este la liber, publica, toata lumea are acces la ea, trebuie sa stii unde sa cauti daca te intereseaza sa nu ramai spalat pe creier si sa mori prost si fara libertate – The PirBright Institute, organizatie finantata si probabil fondata de Fundatia Gates ( a lu’ bill gates cu windows-ul, sa fie clar pentru toti ticalosii care dau tarcoale pe forum pe aici)a obtinut patentul in data de Nov 20, 2018(conform documentatiei), se fac studii intense oficial de la inceputul anilor 2000 (conform documentatiei), neoficial de mai demult. Scopul? O sa-l simtim cu totii, ca de vazut, se pare ca suntem cam orbi si percutam greu, cu cat ne K@k@m pe noi mai mult si ramanem inerti, ipocriti si lasi, cu atat va fi mai rau! Asa ca faceti bine si ganditi-va la familiile voastre (copii, parinti, batrani) daca voi sunteti niste viermi, puneti si macar dati informatiile mai departe sa se trezeasca lumea. Pentru ticalosi, chinuri pe merit…Aici documentatia, site oficial american, sa nu aud ca-s cu teoria cospiratiei, ca va plesneste capul de prostie! Pentru cine are resurse si energie, a se consulta si sursele si restul! O zi buna sa aveti! https://patents.justia.com/patent/10130701

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.