Surse: Putin vrea o încetare a focului

Preşedintele rus Vladimir Putin este pregătit să oprească războiul din Ucraina printr-o încetare negociată a focului care recunoaşte liniile actuale ale frontului, spunând în acelaşi timp că este pregătit să lupte în continuare dacă Kievul şi Occidentul nu răspund, au declarat patru surse ruseşti pentru Reuters.

Trei dintre surse, familiarizate cu discuţiile din anturajul lui Putin, au declarat că veteranul lider rus şi-a exprimat frustrarea în faţa unui mic grup de consilieri cu privire la ceea ce el consideră a fi încercări susţinute de Occident de a împiedica negocierile şi decizia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a exclude discuţiile.

„Putin poate lupta atât timp cât este nevoie, dar Putin este, de asemenea, pregătit pentru o încetare a focului, pentru a îngheţa războiul”, a declarat o altă sursă rusă de rang înalt care a lucrat cu Putin şi are cunoştinţe despre discuţiile la nivel înalt de la Kremlin.

Toate sursele au vorbit cu condiţia anonimatului, având în vedere sensibilitatea problemei.

Pentru această relatare, Reuters precizează că a vorbit cu un total de cinci persoane care lucrează sau au lucrat cu Putin la un nivel înalt în lumea politică şi de afaceri. A cincea sursă nu a comentat în legătură cu îngheţarea războiului pe liniile de front actuale.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, ca răspuns la o solicitare de comentarii, a declarat că liderul de la Kremlin a spus în mod repetat că Rusia este deschisă dialogului pentru a-şi atinge obiectivele, precizând că ţara nu doreşte „război etern”.

Ministerele apărării şi de externe din Ucraina nu au răspuns la întrebări, precizează Reuters.

Numirea săptămâna trecută a economistului Andrei Belousov în funcţia de ministru al apărării al Rusiei a fost văzută de unii analişti militari şi politici occidentali ca un semnal că economia rusă este plasată pe o bază permanentă de război pentru a câştiga un conflict prelungit.

Aceasta a urmat presiunii susţinute pe câmpul de luptă şi avansurilor teritoriale ale Rusiei în ultimele săptămâni.

Cu toate acestea, sursele au spus că Putin, reales în martie pentru un nou mandat de şase ani, ar prefera să folosească impulsul actual al Rusiei pentru a lăsa războiul în urmă. Ei nu au comentat direct în legătură cu noul ministru al apărării.

Pe baza cunoştinţelor lor despre discuţiile din rangurile superioare ale Kremlinului, două dintre surse au spus că Putin este de părere că toate câştigurile din războiul de până acum sunt suficiente pentru a vinde o victorie poporului rus.

Cel mai mare conflict terestru din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial a costat zeci de mii de vieţi de ambele părţi şi a dus la sancţiuni occidentale asupra economiei Rusiei.

Trei surse au declarat că Putin a înţeles că orice noi progrese dramatice ar necesita o altă mobilizare la nivel naţional, pe care nu a dorit-o, o sursă, care îl cunoaşte pe preşedintele rus, spunând că popularitatea sa a scăzut după prima mobilizare din septembrie 2022.
Convocarea naţională a speriat o parte a populaţiei din Rusia, determinând sute de mii de bărbaţi de vârstă de recrutare să părăsească ţara. Sondajele au arătat că popularitatea lui Putin a scăzut cu câteva puncte procentuale.

Peskov a declarat că Rusia nu are nevoie de mobilizare şi recrutează în schimb contractori voluntari pentru forţele armate. Perspectiva unei încetări a focului sau chiar a unor discuţii de pace pare în prezent îndepărtată.

Zelenski a declarat în repetate rânduri că pacea în condiţiile lui Putin nu are şanse de succes. El a promis să recucerească teritoriile pierdute, inclusiv Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014. Mai mult, Zelenski a semnat un decret în 2022 care a declarat oficial orice discuţii cu Putin „imposibile”.

Una dintre surse a prezis că niciun acord nu ar putea avea loc cât timp Zelenski este la putere, cu excepţia cazului în care Rusia îl ocoleşte şi încheie un acord cu Washingtonul. Cu toate acestea, secretarul de stat american Antony Blinken, vorbind la Kiev săptămâna trecută, a declarat presei că nu crede că Putin este interesat de negocieri serioase.

Ucraina se pregăteşte pentru discuţii găzduite de Elveţia luna viitoare, menite să unească opinia internaţională cu privire la modul de a pune capăt războiului. Discuţiile au fost convocate la iniţiativa lui Zelenski, care a spus că Putin nu ar trebui să participe. Elveţia nu a invitat Rusia.

Moscova a declarat că discuţiile nu sunt credibile fără prezenţa ei acolo. Ucraina şi Elveţia doresc ca aliaţii Rusiei, inclusiv China, să participe.

Vorbind în China pe 17 mai, Putin a declarat că Ucraina ar putea folosi discuţiile din Elveţia pentru a determina un grup mai larg de ţări să sprijine cererea lui Zelenski pentru o retragere totală a Rusiei, despre care Putin a spus că ar fi o condiţie impusă, mai degrabă decât o negociere serioasă de pace.

Ministerul elveţian de Externe nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

„Suntem pregătiţi pentru discuţii. Nu am refuzat niciodată”, a spus Putin în China.

Kremlinul afirmă că nu comentează progresul a ceea ce numeşte operaţiunea sa militară specială în Ucraina, dar a declarat în repetate rânduri că Moscova este deschisă ideii unor discuţii bazate pe „noile realităţi de pe teren”.

Ca răspuns la întrebările legate de acest subiect, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că orice iniţiativă pentru pace trebuie să respecte „integritatea teritorială (a Ucrainei), în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional” şi a descris Rusia ca fiind singurul obstacol în calea păcii în Ucraina.

„Kremlinul nu a demonstrat încă niciun interes semnificativ pentru a pune capăt războiului său, dimpotrivă”, a spus purtătorul de cuvânt citat.

În trecut, Kievul a respins pretinsa disponibilitate a Rusiei de a discuta ca fiind o încercare de a transfera vina asupra sa pentru război.
Kievul spune că Putin, a cărui echipă a negat în mod repetat că plănuia un război înainte de a invada Ucraina în 2022, nu poate fi de încredere că va onora vreun acord.

Atât Rusia, cât şi Ucraina au declarat, de asemenea, că se tem că cealaltă parte va folosi orice încetare a focului pentru a se reînarma.

Kievul şi susţinătorii săi occidentali mizează pe un pachet de ajutor american de 61 de miliarde de dolari şi pe un ajutor militar european suplimentar pentru a inversa ceea ce Zelenski a descris pentru Reuters săptămâna aceasta drept „unul dintre cele mai dificile momente” ale războiului pe scară largă.

Pe lângă penuria de muniţie după întârzierile SUA în aprobarea pachetului de sprijin, Ucraina a recunoscut că are dificultăţi să recruteze suficienţi soldaţi, iar luna trecută a redus de la 27 la 25 de ani vârsta bărbaţilor care pot fi mobilizaţi.

Insistenţa lui Putin de a include orice câştiguri pe câmpul de luptă într-un acord nu este negociabilă, au sugerat toate sursele.
Cu toate acestea, Putin ar fi gata să se mulţumească cu teritoriul pe care îl are acum şi să îngheţe conflictul pe linia frontului actual, au spus patru dintre surse.

„Putin va spune că am câştigat, că NATO ne-a atacat şi ne-am păstrat suveranitatea, că avem un coridor terestru spre Crimeea, ceea ce este adevărat”, a spus unul dintre ei, oferind propria analiză.

Îngheţarea conflictului în conformitate cu liniile actuale ar lăsa Rusia în posesia unor bucăţi substanţiale din patru regiuni ucrainene pe care le-a încorporat oficial în Rusia în septembrie 2022, dar fără control deplin asupra niciuneia dintre ele.

Un astfel de aranjament nu ar corespunde obiectivelor pe care Moscova şi le-a stabilit la acea vreme, când a spus că cele patru regiuni ale Ucrainei – Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson – îi aparţin acum în întregime.

Peskov a spus că nu se poate pune problema retrocedării celor patru regiuni care fac acum parte permanentă din Rusia, conform propriei Constituţii.

Un alt factor care joacă un rol în opinia liderului de la Kremlin că războiul ar trebui să se încheie este că, cu cât durează mai mult, cu atât veteranii căliţi în luptă se întorc în Rusia, nemulţumiţi de perspectivele de muncă şi venituri de după război, ceea ce ar putea crea tensiuni în societate, a declarat una dintre surse, care a lucrat cu Putin.

În februarie, trei surse ruseşti au declarat pentru Reuters că Statele Unite au respins o sugestie anterioară a lui Putin de încetare a focului pentru a îngheţa războiul.

În absenţa unei încetări a focului, Putin vrea să ia cât mai mult teritoriu posibil pentru a creşte presiunea asupra Ucrainei, încercând în acelaşi timp să exploateze oportunităţile neaşteptate de a obţine mai mult, au spus trei dintre surse.

Forţele ruse controlează aproximativ 18% din Ucraina, iar luna aceasta au pătruns în regiunea nord-estică Harkov.

Putin se bazează pe populaţia mare a Rusiei în comparaţie cu Ucraina pentru a susţine efective de luptă superioare numeric chiar şi fără o mobilizare, susţinută de pachete salariale neobişnuit de generoase pentru cei care se înscriu.

„Rusia va merge mai departe”, a spus sursa care a lucrat cu Putin.

Putin va cuceri încet teritorii până când Zelenski va veni cu o ofertă de oprire, a spus persoana citată, adăugând că liderul rus şi-a exprimat opinia în faţa consilierilor că Occidentul nu va furniza suficiente arme, scăzând moralul Ucrainei.

Liderii americani şi europeni au declarat că vor fi alături de Ucraina până când suveranitatea şi securitatea sa vor fi garantate. Ţările NATO şi aliaţii spun că încearcă să accelereze livrările de arme.

„Rusia ar putea pune capăt războiului în orice moment prin retragerea forţelor sale din Ucraina, în loc să continue să lanseze atacuri brutale împotriva oraşelor, porturilor şi oamenilor din Ucraina, în fiecare zi”, a declarat Departamentul de Stat ca răspuns la o întrebare despre livrările de arme.

Toate cele cinci surse au declarat că Putin le-a spus consilierilor că nu are planuri pe teritoriul NATO, reflectând comentariile sale publice pe această temă. Două dintre surse au citat preocupările Rusiei cu privire la pericolul tot mai mare de escaladare cu Occidentul, inclusiv escaladarea nucleară, din cauza impasului din Ucraina.

Departamentul de Stat a declarat că Statele Unite nu şi-au ajustat poziţia nucleară şi nici nu au văzut vreun semn că Rusia se pregăteşte să folosească o armă nucleară.

„Continuăm să monitorizăm mediul strategic şi rămânem pregătiţi”, a spus purtătorul de cuvânt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

33 de Comentarii

  1. Hm, cam tremura chilotii pe Volodea. Sa-i cam fie frica de sculele gen prastie cu bombardele USA/UK/F/D care pot bate pan’ la Sahalin? Cam asa pare.

  2. Ce inseamna? Pai inseamna ca Putin vrea sa le arate rusilor ca a ocupat un sfert din Ucraina, asa cum a planificat (acum 2 ani) si ca obiectivul a fost atins. Ura!!! Uraaa! Uraaa!. Nu conteaza ca a trimis la moarte sute de mii de tineri (rusi si ucraineni), nu conteaza ca a omorat zeci de mii de civili, a distrus orase intregi si a trimis in exil milioane de oameni. El spera sa joace golf si sa bea sampanie cu Trump la Mar-a-Lago. Dar ar fi cea mai mare prostie din partea Occidentului daca s-ar increde in declaratiile lui Putin.

  3. Castelul de nisip incepe sa cada. Asta e puterea marelui dictator de la Kremlin, care nu reuseste sa invinga tara pe care a invadat-o in mod ilegal si neprovocat

  4. Putin vrea armistitiul pentru ca i s-a topit armata. Ii trebuie o pauza sa faca plinu’, sa ii despaducheze pe Ivani, sa le umple buzunarele cu vodca si mahorca si sa o ia de la capat cat mai repede daca o mai avea zile. Ceea ce trebuie sa ne ingrijoreze pe noi este slabiciunea noastra si a aliatilor nostri. Pariez pe orice ca daca castiga in Ucraina va veni cu pretentii ca trupele NATo sa plece din RO,PL si statele baltice. Si atunci suntem complet sub controlul lor. Si nu garantez ca unu ca Trump ar zice „nu” la oferta ruseasca.

  5. Nu va luați după fentă!Lansata de Reuters,oficină globalistă. Daca vrea armistitiu atunci e clar ca xi nu i-a dat lui Putler mari sperante de ajutor in armament. china stie bine ca o inghetare a relatiilor economice cu occidentul ar insemna falimentul orezarilor

  6. Hmmm.. De unde graba asta? De la cei 500 mii orci căsăpiti în 2 ani? Sa mai stea un an doi, sa depășească un milion …,abia atunci îl spanzura rusii :)))

  7. Este un semn de slabiciune a Putinantropului Antropoid. Krakanatul a inteles ca s-a bagat intr-un joc de durata si ca prostirea mujicilor cu denazificarea Ucrainei nu mai poate merge mult timp. Atrocitatile si distrugerile masive facute de muscali in Ucraina, impotriva unui popor tot slav, nu pot fi vazute cu ochi buni de muscalii lui.
    Este f probabil ca perspectiva deteriorarii grave a relatiilor Chinei cu UE si SUA din cauza prietesugului cu Rusia, sa-i fi facut pe chinezi sa-l tempereze pe psihopat si sa-i ceara sa puna capat razboiului fratricid. Cred ca la aceasta a contribuit si nesabuinta dementului de a face exercitii militare cu incarcaturi nucleare, ceea ce denota o intensificare si extindere a conflictului, cu urmari foarte periculoase ptr intreaga omenire. Chinezii s-au lamurit ca au de-a face cu un dement incontrolabil si inceaca sa-l tempereze.
    [KktkuM0tZ: lingau putinofil consecvent]

  8. Pai cum bre, glorioasa armata rusa avanseaza in linie dreapta catre Kiev si Putin vrea sa o opreasca? Cat mai aveti din razboiul asta de 3 zile bre, ca dupa aia am auzit ca ocupati Berlinul, Parisul si Washingtonul, ca armata rosie orceasca e asa puternica ca nimic n-o poate tine in frau bre.

  9. rusia ramane cu statutul din ziua de astazi atunci cand lumea democratica va avea cu cine sa discute la moscova….nu e deajuns doar disparitia lui putin e necesar un „Navalnii”! Spre studiu ar fi situatia Germaniei si Japoniei, cum au fost inainte de 1945 si cum sunt astazi, democratii prospere economic respectate de toata lumea care nu si-au mai deranjat vecinii nici macar cu o declaratie!

  10. @Eduard KktkuM0tZ ot CzernowitZ-subscriu total la analiza ta.In plus,aștept ziua când criminalii ,in frunte cu Putin,vor fi judecați după modelul Nuremberg.Faptasii nu în Bocșa acuzaților ci în cușca de fier.

  11. China a preluat inițiativa după întâlnirea bilaterală.Cred ca nu ni s-a spus adevarul cu ce au discutat.Cine da un firfiric gaurit pe armistitiul propus de Putin ?. Cine garanteaza cunoscandu-i caracterul ,ca dupa cativa ani de pauza timp in care-si va reface stocurile de armament si va mobiliza noi soldati nu va relua ofensiva spre vest ? Ucraina e obligata sa castige sau sa moara ,cu un asemenea vecin super agresiv .

  12. Hoopaaaa! Putin spune că vrea pace,a spus de zeci de ori si a negociat cu urcacii incă din prima zi dar vestul ,increzut ,mincinos ,arogant vrea război cu orice preț.Nu e adevărat? Păi ia cititi comentariile și vedeti cum sar in sus cei de mai sus! Nu se poate pace ,Putin e fricos ,să lupte ,nu mai are armată,spun ei…Cretini îmbălsămati ,ce mai.Bolnavi de războita vestului si nu merită niciunul altceva decât ceea ce caută.

  13. Vin armele promise. Ucraina susţine că a „oprit” asaltul rusesc asupra regiunii Harkov, care se desfăşura de două săptămâni, şi că a început o contraofensivă în acest sector din nord-estul ţării, unde vineri a venit şi preşedintele Volodimir Zelenski.Acum înțelegem disperarea putineiului.

  14. La 350.000 de morți e furie destulă să-i zgâlțâie serios tronul putinelului, mai ales că greul l-au simțit triburile Siberiene, curtate demult de China.Marile orașe din Rusia au fost până de curând scutite de recrutări însă lucrurile s-au schimbat.Dragostea de putinel a cam obosit și a adus multe familii la scrâșnet tăcut.Azi lumea n-are prea mulți copii nici pe acolo iar motivul”operațiunii speciale” e cam prea nebulos până și pentru duraki care nu văd nimic necesar sau urgent în el.De aici și până a-ți îngropa unicul copil sau anunțul tâmp cum că ar fi „dispărut” e ceva distanță iar fericirea „victoriei” chiar însoțită de un Jiguli nou nouț nu acoperă golul.Rusul de pe strada e tot mai încruntat iar creierul lui începe să scârțâie, semn că uleiul propagandei nu mai merge. putinantropul pricepe că vremea bustului gol în zăpada la pescuit nu mai induce admirație ci o dorința profundă de a-i da brânci în copcă.De aici”bunăvoința”…..

  15. Ar trebui sa fim cel putin la nivelul Germaniei la cati mitici experti are Romania. Viteji, cunosc cele mai subtile dedesupturi ale politicii internationale, experti de la bomba atomica pana la numarul firelor de nisip, experti in ruble si dolari. Ce mai, fericita tara, fericit popor cu atatia experti. Mai greu cu ei e cand la pui sapa in mana.

  16. Mulți criminali nebuni sunt la vârfurile conducerii,SUA,Occident, analfabeți fără a avea pic de creier!
    Pac la razboiu’!
    Acestorlegume naziste nu le pasă de viețile celor opt miliarde de oameni, de distrugerea plantei, chiar dispariția vieții pe Pământ .
    Comportamentul lor e al unor alienați mintali ce comit crime împotriva umanității.
    Cu resursele enorme, incalculabile pentru războaie, înarmare,armate etc, PE PĂMÂNT CHIAR AR FI RAIUL LUI DUMNEZEU, BUNĂSTARE ȘI FERICIRE PENTRU TOȚI OAMENII DE PE PĂMÂNT.

  17. … proști dar mulți (sau nu mulți, doar unul hărnicuț). Ucrainenii și păpușarii lor dau din colț în colț, dar Putin vrea pace!!!! Ha Ha Ha !!!! Văd că mai nou se livrează articolul cu comentariile ”pro articol” aferente… Ha Ha Ha.

  18. Minciuni sau jumatati de adevar pe banda rulanta. Cum era cu „lupta cu dezinformarea” stimatilor de la Cotidianul? Sigur, daca Reuters baga minciuni, trebuie sa le dam, nu-i asa?
    Dar dam jumatati de adevar…. spunem ca au plecat sute de mii de rusi in 2022… dar nu mai spunem ca aproape toti s-au intors pana in 2024? De ce nu mai spunem, tot din presa internationala, natoista?

    Hai ca nu va mai tin in suspans…. sunt minciuni, tot ce a scris Reuters. Rusii sunt deschisi la negocieri, asta au spus mereu…. niciodata la o incetare a focului, acum cand frontul crapa si se crapa si se prabuseste pe intreaga linia a lui. Zelensky nu mai este presedintele Ucrainei incepand din 20 mai. Putin a spus ca nu mai are cine semna din partea ucrainiana. Nu mai au legitimitate. Vestul nu mai are armament. Rusii au bombe cat NATO la un loc si de 10 ori mai multe ca fUkraina.

    Mai usor cu pianul dezinformarii pe scari. NATO trebuie sa capituleze si sa se retraga din Ucraina.

  19. Abu reală.
    Cineva a spus. Din mai multe surse. Desigur”demne de încredere „!!?? Putin n-a spus mai mult nimic decât a spus fiind în vizită la Beijing.
    După cum se vede în Elveția nu vor veni nici chinezii nici brazilienii..Biden .. Dacă nu ma insel, vedem o încercare a presei de monitoriza reacția Kremlinului înaintea acestei reuniuni..

  20. Oare cine a scos Ucraina de la negocierile de pace care ar fi adus pacea in aprilie – mai 2022?
    Nu cumva SUA si Marea Britanie?
    Deci, cine nu a manifestat vreun interes semnificativ in incheierea conflictului armat din Ucraina: Rusia sau SUA si Marea Britanie + Ucraina?

  21. Referitor la gogosile Reuters Peskov a declarat ca Putin este pregatit asa cum de nenumatate ori a afirmat dar strict in conditiile in care 4 regiuni cu 100% teritoriile aferente si Crimea sunt recunoscute ca parte a Fed Ruse.Aceste regiuni sunt incluse in Constitutia rusa si nimeni nu poate negocia contrar. Referitor la Reuters minte ca o gazeta amerikakana.

  22. Oare cine a scos Ucraina de la negocierile de pace care ar fi adus pacea in aprilie – mai 2022?
    Nu cumva SUA si Marea Britanie?
    Deci, cine nu a manifestat vreun interes semnificativ in incheierea conflictului armat din Ucraina: Rusia sau SUA si Marea Britanie + Ucraina?

    P.S.
    Daca Ucraina nu parasea tratativele de pace, pacea se incheia in aprilie – mai 2022, NU MUREAU ATATIA OAMENI, NU EXISTAU ATATEA DISTRUGERI si Ucraina NU PIERDEA ATATEA TERITORII.

  23. Haideti sa fim destepti ca sa nu fim prostiti…..

    Adicatelea , cel care domina in acest Razboi vrea PACEA iar cei bombardati , distrusi , ruinati si pe jumatate ocupati – nu si nu , ei vor mai departe bombe si schije , ruine si moarte .
    Ceva nu se potriveste , ar trebui sa fie …. invers , nu ?

  24. Ce de-a mai inteligenti au dat navala sa puna botul la niste gogosi imputite lansate de o cocina si mai imputita numita agentie de presa : Reuters ! Care cica are informatii sigure de la 4-5 surse , dar care , n’asa , la cererea lor , vor ramane anonime ! Bai amaratilor , nu vi s-a oprit in gat pana acum nicio gulguta de-a presei ,, libere ” ? Cica ,, fosti ” din anturajul lui Putin zic aia si ailalta ! Bine ma , fosti sa fie ! Da’ uite ce zic actualii ! La Conferinta de presa în urma discuțiilor ruso-belaruse , Putin a declarat textual : ,, „Suntem conștienți ca legitimitatea actualului șef de stat ukrainian (Zelensky) , s-a încheiat ” . Dupa tuhasurile alea care va tin loc de capete , ce ziceti voi , asta seamana cu o sugestie de armistitiu ? Armistitiu , ca sa ce ? Occidentul sa poata umple linistit cu arme Ukraina si eventual cu trupe ? Asa cum a facut dupa incheierea acordurilor de la Minsk din 2015 , niste tepe gandite cu premeditare sa fie date Rusiei ? Merkel in iunie 2023 si Hollande in septembrie 2023 , dixit ! Amarastenilor , nu mai bea pisica otet !

  25. Vestul ar fi bucuros sa renunte la cateva teritorii, dar deja e prea tarziu. Rusul isi face treaba linistit si fara graba. Cand o sa termine Ucraina va fi de nerecunoscut.

  26. 1. Ma gandesc ca si Ukraina, Zelenski trebuie sa-si de-a cu parerea aici, nu noi, in primul rand! 2. Sa asteptam armelea alea de 60 mld $, impreuna cu F16, o combinatie nu tocmai buna pentru bolsevici, si sunt constienti de asta, de-asta si ideea asta de bagabont ratat. 3. De ce nu revin la granitele garantate de ei insisi prin tratat semnat, chiar de ei, adica de Rusia? Cine mai are incredere in nu ce zic, ce semneaza…si se sterg undeva cu ce semneaza, asta e valoarea rusului!

  27. Daca s-ar fi dorit, ar fi fost pace in Ucraina de mai bine de doi ani. Dar nu asta e planul. Oricum, oferta de azi a rusilor e mai favorabila decat va fi urmatoarea.Se va semna vreun acord, vor aparea in acele teritorii niste forte paramilitare, separatisti care vor lupta in continuare, cat sa nu intre Ucraina pe nicaieri. Intre timp el isi reface fortele si ataca din nou.

  28. Ha, ha! Ar vrea cum nu, da-l lasă pi senilul di la Cotețu’ Alb s-o ceară…😂😂

  29. Ce nu pricep unii este că poți câștiga un război dar când vezi costurile nu prea îți mai vine să râzi.Războiul nu e fotbal iar moartea-i definitivă.Se spune că în Argetoianu a fost anunțat de un subaltern că a-nceput războiul Argetoianu l-a privit lung și i-a spus” Asta-i banal, dragul meu.Sa vezi ce-o fi când începe pacea!”.E clar că putin nu și-a făcut lecțiile când a trimis armata iar acum nu mai are cum ieși din conflict și, pe măsura ce mor alți si alți oameni, sfârșitul pare tot mai urât.Numărul victimelor de o parte și cealaltă e mult prea mare, se apropie de un milion și tot mai mulți oameni nu mai au ce pierde.Cu toate miliardele lui, nu cred că vreun om normal ar vrea sa fie în locul lui.GRU asteaptă ocazia.

  30. Eu nu doresc o incetare a razboiului pana ce putin nu inhata toata Ucraina.A promis ca eradicheaza nazismul banderist.Va rog sa va alaturati indeplinirii unui act nobil,nu frecati menta pe forum.

  31. Urcacii deZerteaZă cu tancul cu tot…
    Dar Ceata lu’ Pițigoi tot viseaZă la „arme minune” și cai verZi pe peretZi.
    măR🤣g …
    ■]RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor Patriotice Tulcene -RumburKK[■

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.