Tarcea despre întâlnirea cu Timmermans

Președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, a declarat, după întâlnirea cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că printre subiectele atinse au fost revocarea Codruței Kovesi, legile justiției și atacurile asupra justiției.

„Printre altele, s-a discutat și despre acest subiect (n.r. revocarea Codruței Kovesi)”, a spus președintele instanței supreme.

Întrebată dacă un punct al discuției s-a referit la atacurile la adresa justiției, Tarcea a spus: „Tot în trecere, s-a discutat și despre acest aspect. Ce m-a impresionat a fost că subiectul nu a fost deschis de noi, ci de reprezentantul Comisiei Europene”.

Un alt subiect discutat, potrivit președintelui instanței supreme, a fost referitor la stadiul legilor justiției.

„Am rămas chiar surprinsă cât de multe a înțeles și cât de multe cunoștea despre toate discuțiile din toate mediile din România. Eu, în cadrul discuției de astăzi, nu am făcut altceva decât să expun exact parcursul legilor justiției, cu toate incidentele de parscus sau nu, și am arătat că suntem în procedura post control constituțional și urmează să vedem procesul legislativ”, a declarat președintele ÎCCJ.

Referitor la o eventuală modificare a formei legilor justiției, Tarcea a spus: „Nu mai am încredere în nimic. Ultima vizită a domnului Timmermans în România a fost anul trecut, în februarie, după ordonanța 13”.

În ceea ce privește efectele vizitei vicepreședintelui Comisiei Europene, președintele ÎCCJ a declarat: „Nu știu ce efect ar putea avea, știu doar ce ar trebui să fie. Suntem stat membru UE și cred că în toată evoluția societății noastre, indiferent de palier, ar trebui să ținem seama de toate standaredele europene și de recomandările celor care au mai multă expertiză în ce privește societatea democrată”.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a întâlnit cu procurorul general Augustin Lazăr și cu șefii de Parchete, discuțiile având la sediul Reprezentanței Comisiei Europene.

La discuțiile de la Reprezentanța Comisiei Europene au fost prezenți Laura Codruța Kovesi, procurorul lef al DNA, Augustin Lazăr, procurorul general, Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT, Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ, Simona Marcu, șefa CSM și Codruț Olaru, vicepreședinte CSM.

Întâlnirea vine în contextul în care ministrul Justiției Tudorel Toader a cerut revocarea procurorului șef al DNA, iar membrii Secției de Procurori din CSM au dat aviz negativ.

Decizia îi va aparține președintelui Klaus Iohannis care poate respinge sau admite cererea de revocare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Revocarea unui tortionar de dinainte sau dupa 1989 at fi o eroare dupa apinia ei si a interlocutorului ei!!

  2. Dle Paul Dumitrescu , mă adresez dumitale ca și altor jurnaliști ai Cotidianului cu întrebarea : De ce afișați poze neconforme , ca să mă exprim civilizat , ale personalităților care nu convin Sistemului și implicit dvs. ? Toate , absolut toate personalitățile române și străine trebuie să beneficieze de același tratament de afișaj , dacă vreți să fiți catalogați ca Jurnaliști corecți ai unui Jurnal Obiectiv .

  3. Paulică , ultima frază din articol ,, Decizia îi va aparține președintelui Klaus Iohannis care poate respinge sau admite cererea de revocare.” , îți aparține ? Dacă da , nu știam că ești vreun șef de CCR , sau altă …

  4. Cum ați comenta despre afirmația politicianului european despre independența sistemului de justiție, „chestiune” de recomandat statelor membre UE ?

  5. Incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult doamna Tarcea. Decand nu a intins mana dreapta catre Kovesi ceva s-a rupt in mine. Inseamna ca n-am incetat sper sa vad candva luminita de la capatul tunelului. Poate vom scapa vreodata de magistraii tip PORTOCALA dupa noiembrie 2019. Succesuri!

  6. Cât despre „IUSTIȚIA” în stare de putrefacție, indiferent de dezbaterile teziste inutile, fățiș-partizane câte vreunei tabere combatante, dinspre Agora celor mulți și tăcuți se aude o sentință definitivă și irevocabilă: „JUSTIȚIA” în care ADEVĂRUL ESTE MISTIFICAT DE ÎNȘIȘI SLUJBAȘII ADEVĂRULUI – ESTE O JUSTIȚIE PUTREFACTĂ.”

    https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2018/02/the-stinking-carrion-justitia-putrefacta.html

  7. Ar trebui ca femeile ajunse in functii deconducere sa fie etalon nu doar de competenta, dar si de echilibru. Doar ca nu intotdeauna se intimla asa, mai ales in Romania, unele aratind ca pot fi la fel de corupte, abuzive, dictatoare ca si colegi de-ai lor masculini.
    Dovada ca justitia, condusa mai mult de femei, este un cuib de nedreptate si nici nu arata ca se poate vindeca.

  8. Din fericire mai avem femei in tara asta in functii inalte ale institutiilor ca altfel-mizeria ne-ar manca. In 28 de ani vad ca doar femeile isi mai fac treaba. Vorba unui strain care nedumerit-a intrebat unde ne sunt barbatii din aceasta tara? ca doar femeile lupta pentru libertate si democratie. Raspunsul este scurt si sec: sub fustele lor! Nu avem asa ceva. O femeie e sefa DNA si face treaba buna, o femeie l-a condamnat pe Voiculescu-pe merit-tot femei vedem pe la unele posturi tv care lupta din greu cu birocratia si impotriva bolsevizarii tarii, adica multe femei de caracter. In schimb vedem numai nulitati si lasi in randul barbatilor. Halal popor …

    • Amicului numit”scutul dreptatii” …Esti mai degraba sub scut…acolo sa ramai ….si sigur ca nu e amicul meu…nu are cum.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.