Tăriceanu, de Ziua Independenței SUA: Sper să ne fiți mereu aproape!

Călin Popescu Tăriceanu a transmis, cu ocazia celebrării Zilei Independenței SUA, că între România și Statele Unite sunt 139 de ani de relații diplomatice, iar de peste două decenii avem un partneriat strategic. Președintele Senatului nu va participa la recepția de la ambasada SUA la București.
„La fiecare 4 iulie mă gândesc la care sunt cele mai vechi legături ale noastre cu Lumea Nouă, așa cum mai sunt intitulate Statele Unite ale Americii. Știam că un român plecat din regiunea Brașovului a ajuns general în armata americană. George Pomuț a negociat pe la finele anilor `60 ale secolului XIX cumpărarea statului Alaska de la ruși. Știam că sute de mii de români au plecat spre America în ultimele decenii ale aceluiași secol și s-au stabilit acolo”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, joi, pe Facebook.
Liderul ALDE a adăugat că cea mai veche legătură a României cu SUA a fost asigurată de un englez, „legendarul căpitan aventurier John Smith”.
„Dar cred că cea mai veche legătură, fie și indirectă, dar nu mai puțin interesantă, de care am auzit eu, unul, a fost asigurată de un englez: legendarul căpitan aventurier John Smith. Unul și același cu eroul din povestea cunoscută de toți americanii a Zilei Recunoștinței. Puțini știu că Smith a luptat împotriva turcilor în armata lui Mihai Viteazul, mai înainte de a ajunge pe tărâm american la bordul unei corăbii și a pune bazele primei așezări engleze pe noul continent. Capturat de indieni, el a relatat că a scăpat cu viață grație fiicei șefului, Pocahontas. Și așa s-a născut poate cea mai frumoasă poveste a poporului american și care a dus la celebrarea, de atunci, a Zilei Recunoștinței”, a completat Tăriceanu.
Președintele Senatului a mai spus să relațiile bilaterale trebuie să se consolideze și mai mult pe viitor.
„Știm cu precizie, însă, că între țările noastre sunt 139 de ani de relații diplomatice, că SUA a avut un cuvânt greu de spus în nașterea României Mari acum un secol, că avem un parteneriat strategic de peste două decenii (cel mai important dintre toate după părerea mea) și că relația excelentă dintre țările noastre trebuie să se consolideze și mai mult în viitor. Le urăm prietenilor americani, de Ziua Independenței, un sincer și călduros „La mulți ani!” și sper să ne fiți mereu aproape!”, a conchis liderul ALDE.
Președintele Senatului nu va participa la recepția de joi, ora 18.00, oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversării Zilei Independenței. În schimb șeful statului Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu au anunțat că vor fi prezenți la eveniment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Tăriceanu, de Ziua Independenței SUA: Sper să ne fiți „mereu aproape”!(fundatia varanului condusa de Alessandra Stoicescu, nepoata cominternistului Cornel Fulger )file:///C:/Users/User/Documents/RADOR%20-%20Interviu.html
    Ce mica e lumea!

  2. Sorry Mr. Senator CP Tariceanu, with all due respect Sir, but this year 2019, the decline of American democracy won’t be televised. However, you may join our friends to admire American military which is thrilled to participate in its July 4th celebration.
    PS.
    We got bran new old M1 Abrams and some second hand F-16 ( ON SALE ) suitable for East Europe. Some Conditions may Apply.
    For Details contact Jared Kushner.

  3. La mulți ani cetățenilor americani! La muți ani colegilor noștrii școală ajunși americani. Să li se împlinească tuturor “visul american”. La mulți ani domnului președintelui al Statelor Unite ale Americii! La mulți ani America!

  4. Mai bine sa ne fie cat mai departe! Daca vor sa-i apere pe perciunati, s-o faca de la Ierushalaim.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.