Taximetriştii nu dau înapoi

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă marţi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea a 1.800 de maşini.

Taximetriştii solicită emiterea, în regim de urgenţă, a unei Ordonanţe de modificare a Legii 204/2019 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

Protestul este programat de luni până miercuri, iar preşedintele organizaţiei, Remus Nedelcu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că taximetrişti membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) vor intra în greva foamei dacă nu le sunt soluţionate revendicările după cele trei zile de protest. Potrivit acestuia, în cursul zile de luni, taximetriştii nu au reuşit să ia legătura de reprezentanţii Guvernului.

„Avem trei zile de protest. Dacă în aceste trei zile nu se rezolvă nimic, colegii noştri din toată ţara au de gând să facă greva foamei la Guvern şi la fiecare prefectură de judeţ, la nivel naţional, ca să audă o Europă întreagă că la noi nu se vrea reglementarea, aşa cum s-a întâmplat în majoritatea ţărilor din Europa…Aşteptăm să ne cheme cineva, să stăm de vorbă, să spunem oamenilor noştri din toată ţara că se va reglementa acest OG 49 (OUG 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto – n. r.). Sperăm să rezolve”, a spus Remus Nedelcu.

Conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, acţiunea are ca scop atragerea atenţiei Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Principalele revendicări ale taximetriştilor vizează: limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieţii şi aerului; eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani; interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului; eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare; respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Eliminarea tarifului „dinamic”. Adica doar taximetristii traditionali sa poata aplica tariful dinamic „de rechin”. Firmele celelalte nu.

  2. In primul rand taximetristii trebuie sa-si faca ordine in propria ograda. Ograda lor este mare si stufoasa. In timp ce unii trudesc din greu pentru a-si face banutul altii la fel ca in politica umbla cu tot felul de smecherii denigrand meseria de TAXIETRIST. Gara de Nord e plina de taximetristii excroci care cer 50 RON pana in Piata Amzei sau Cismigiu tariful real fiind 16-18Ron. Am refuzat sa platesc cei 50RON si am stat mai bine de 30 de minute timp in care nici un taximetru ( 12-15 la numar) nu a vrut sa-mi onoreze cererea. Am sunat la Speed Taxi si mi-au spus ca nu au taximetre disponibile, cand au aflat locatia?!! Pana la urma plictisit si obosit am platit cei 50RON ca sa pot pleca. Acum doua zile in aeroportul Otopeni mi sa-a cerut 150RON pana in Piata Romana. Am oferit 100RON cat am mai platit si cu alte ocazii (pretul real fiind in jur de 45RON) dar nu a vrut sa mearga insistand pe 150.
    Pana la urma a aparut probabil un fel de manager care a decis ca tariful va fi determinat de ceas si pretul este 2,77RON/km. Am acceptat si am platit 75RON adica 27 Kilometrii (Otopeni-Piata Romana) dar nu 150 si nici macar 100 cat oferisem. Probleme foarte grave care necesita rezolvare urgenta, incepand cu stabilirea unui tarif adecvat si un comportament civilizat. Si in tot acest timp unde este politia din Gara sau Aeroport???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.