Titus Corlățean recomandă prudență în cazul ostaticilor din Algeria

Ministrul de externe, Titus Corlățean, recomandă prudență în difuzarea informațiilor referitoare la cazul ostaticilor din Algeria, printre care se află cel puțin un român, și verificarea surselor care pot fi „extrem de interesate” în a da un anumit tip de informație.

„Suntem în contact permanent și la Alger prin intermediul ambasadei noastre, dar și la București cu autoritățile algeriene, dar și cu ceilalți parteneri internaționali direct interesați. De altfel întâlnirea de astăzi (n.r. – reuniunea extraordinară a CAE dedicată Mali) a fost un foarte bun prilej de a avea discuții directe cu câțiva dintre miniștrii direct interesați de ceea ce se întâmplă dramatic în Algeria și am stabilit sã menținem un contact permanent în legătură cu evoluțiile extrem de dinamice care se întâmplă în clipa în care noi vorbim pentru a vedea cum putem ajunge, sperăm, la o soluție, pe cât posibil fericită, pentru cei reținuți, inclusiv pentru cetățenii români”, a declarat joi șeful diplomației, după reuniunea CAE de la Bruxelles, conform NewsIn

În condițiile în care „România figurează între statele care au acolo această situație (n.r. – ostatici luați de o grupare islamistă), Titus Corlățean a precizat că a recomandat MAE și altor instituții, dar și presei române prudență în comentarii „până când această situație nu este gestionată și până când nu vom avea o soluționare”.

„Spun acest lucru pentru că am primit întrebări inclusiv legate de evenimentele în curs și am recomandarea să fie toată lumea extrem de reținută până nu vom avea informații confirmate, verificate. Pentru că ceea ce apare acum pe diferitele fluxuri de presă internaționale, uitați-vă la sursele din care provin, și care pot fi extrem de interesate în a genera un anumit tip de informație. Deci veți înțelege reținerea mea în a face alte comentarii”, a subliniat Corlățean.

Șeful diplomației a mai precizat că, de la aflarea informației, a existat „o comunicare interinstituțională până la cel mai înalt nivel în statul român, prim-ministru, președinte și alte instituții ale statului”. ”Autoritățile române s-au angajat într-un efort multilateral cu mai mulți parteneri pentru a putea gestiona pe cât posibil cât mai bine această situație dramatică. Nu pot decât să exprim speranța că, în final, cetățenii români și cei străini vor putea fi eliberați”, a punctat ministrul de externe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.