Turistul nostru cel de toate zilele

Nouă urși au ajuns, în decurs de 24 de ore, în mai multe localități din județul Prahova, jandarmii fiind chemați de turiști și localnici pentru îndepărtarea animalelor sălbatice.

„9 solicitari de intervenție pentru îndepărtarea urșilor.
Sâmbătă, 15.06.2019, jandarmii prahoveni din cadrul I.J.J. Prahova au intervenit pe tot parcursul zilei, în urma mai multor apeluri venite pe S.N.A.U. 112, unde a fost semnalată apariţia urşilor, în mai multe localităţi, respectiv Breaza, Telega, Buşteni si Azuga.
Jandarmii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor salbatice. O intervenţie mai dificilă a jandarmilor montani din detașamentul Sinaia, a fost în jurul orelor 21:30 pentru a recupera două persoane ce se aflau pe traseul montan Buşteni – Cascada Urlătoarea, care s-au speriat la apariţia unui urs pe traseul de deplasare, persoanele fiind recuperate şi coborâte în staţiunea Buşteni fără probleme.
În această săptămână, jandarmii prahoveni au mai fost solicitați în 5 situații în localitățile Șotrile si Valea Doftanei”, menționează Jandarmeria Prahova.

Jandarmii recomandă ca în astfel de situații să vă îndepărtați urgent de animalele sălbatice sau agresive, să intrați într-un loc sigur şi să anunțați imediat autoritățile pe numărul unic de urgență 112.

9 solicitari de intervenție pentru îndepărtarea urșilor. Sâmbătă, 15.06.2019, jandarmii prahoveni din cadrul I.J.J. Prahova au intervenit pe tot parcursul zilei, în urma mai multor apeluri venite pe S.N.A.U. 112, unde a fost semnalată apariţia urşilor, în mai multe localităţi, respectiv Breaza, Telega, Buşteni si Azuga. Jandarmii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor salbatice. O intervenţie mai dificilă a jandarmilor montani din detașamentul Sinaia, a fost în jurul orelor 21:30 pentru a recupera două persoane ce se aflau pe traseul montan Buşteni – Cascada Urlătoarea, care s-au speriat la apariţia unui urs pe traseul de deplasare, persoanele fiind recuperate şi coborâte în staţiunea Buşteni fără probleme. În această săptămână, jandarmii prahoveni au mai fost solicitați în 5 situații în localitățile Șotrile si Valea Doftanei. Jandarmii recomandă ca în astfel de situații să vă îndepărtați urgent de animalele sălbatice sau agresive, să intrați într-un loc sigur şi să anunțați imediat autoritățile pe numărul unic de urgență 112.

Publicată de Jandarmeria Prahova pe Duminică, 16 iunie 2019

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

7 Comentarii

  1. … pentru a „scapa” de invazia ursilor, cea mai buna metoda (sfaturi si pentru fițoasa ministreasa ALDE a mediului, madam Leocadia !!) este de a stabili un numar important de locuri in paduri, departe de traseele turistice, unde sa li se duca hrana si atunci, cu certitudine, ursii nu se vor mai intalni asa de des cu noi prin orase…sau dupa capturare , prin anesteziere, sa fie sterilizati si redati naturii pentru reducerea numarului lor, nu prin impuscare !

  2. S-A MAI SPUS CEVA DE RELOCAREA LOR?CUM AM TRIMIS SI DIN FRUMOSII NOSTRII MAIDANEZI,DE CE NU SE POATE POPULA SI ALTE PADURI,FIE EUROPEENE,PENTRU A PASTRA SPECIA?INTREB SI EU CA PROFANUL.CE MARE GREUTATE E SA MENTII VIATA SI SA N-O UCIZI?MAI ALES CA DETINEM PRESEDINTIA UE!UN SFAT AD-HOC SI SE REZOLVA,DACA ITI PASA.

  3. Le tremura pantalonii autoritatilor de frica „protestatarilor” de tot felul, sustinuti de cotizanti dubiosi.Acum, despre protectia asa zisa a animalelor. Altfel, aflaram ca un cunoscut protestatar care se da dus cu capul a fost la Mineriada alaturi de Miron Cozma. Pai nu dusese Securitatea ceausista oameni de-ai ei in Valea Jiului?Rezulta ca Guvernul trebuie sa isi faca treaba corect fara sa tina seama de exceptionalii protestatari naimiti.

  4. cea mai sigura metoda de * a scapa* de ursi este stoparea taierilor de paduri, interzicerea construirii de cabane si alte din-astea, interzicerea ATV in paduri, impaduriri rapide si trainice…

    prezenta ursilor indica dezechilibrul pe care omul l-a creat in raport cu natura!

  5. Credeti ca este vreo tara civilizata care sa vrea sa isi populeze padurile cu ursi? Este vreuna care sa fi ” importat” maidanezi de la noi si sa ii lase pe strazi la ei? Nu cumva au fost vanduti si inca pe bani frumosi? Problema e insa ca ursi nu adopta nimeni…

  6. Acum vreo 3,4 ani s-au oferit ursi pt relocare în tarile UE, dar am fost refuzați. Este problema noastră, sa o rezolvam cum știm.

  7. Doamne, ca’s tare draguti ! Ar trebui mai multa intelegere si dragoste pentru ei. Sunt o COMOARA. Doar prostii nu pricep. In Rusia, ce gasiti mici, orfani devin ……animale de companie. Stepan, care traiesti undeva langa Moscova a fost gasit la varsta de 3 luni, adoptat si a devenit actor si agent publicitar. Consuma 12-13 kg de peste sau carne la o masa. E de o cumintenie rara. Sta in casa cu familia. Adora frisca, inghetata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.