Un parc cu numele Marianei Nicolescu

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) dezbate, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre care propune ca parcul situat în faţa Ateneului Român să poarte numele sopranei Mariana Nicolesco, care a decedat anul trecut.

Propunerea a venit din partea soţului sopranei, criticul şi istoricul de artă Radu Varia.

”Atribuirea numelui de Mariana Nicolesco parcului din faţa ateneului Român va aminti pentru totdeauna legătura acestei personalităţi unice în marea lume a artei sacre a cântului cu acest templu al culturii naţionale”, se arată în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Mariana Nicolesco a primit, în anul 1991, titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei, fiind prima personalitate căreia i-a fost acordat acest titlu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Am admirat pe doamna Mariana Nicolescu pentru efortul de formare și promovare a artiștilor tineri într-o Românie ostilă celor care au avut puterea să se întoarcă și au în cercat dă să dea fond formelor. A reușit ani buni să arate celor cu talent, dar mai modești financiar drumul spre succesul internațional. Normal era propunerea să vină din zona operei. Locul nu este însă nepotrivit ales, parcul din fața Ateneului fiind Mihai Eminescu. (sculptorul D. Anghel.)
    “Părea un tânăr voevod
    Cu păr de aur moale,
    Un vânăt giulgi se-ncheie nod
    Pe umerele goale.”

  2. I-auzi nene la făloșenie,. adică mai are românu ”un parc”,. Chiar de o fi, e pe scurt timp, căci vine investitorul imobiliar..

  3. Ce trist, ce trist, ce trist!
    Marile soprane ale tarii, gloriile lumii, uitate din amintirea colectiva sau ignorate din neștiință.
    Nici numele lor nu se mai pomeneste; geme aerul de greutatea vocilor lor de odinioară, iar memoria culturala a veacului plânge. Suntem ridicoli și disprețuitori, nedemni de harul divin coborât peste cultura muzicala a tarii. Parcuri, bănci, iarba, statui.

  4. Poate se vor razgandi si-i vor da numele sopranei unui stadion de fotbal sau vreunui magazin! Vorba ceea: ce legatura este intre soprana si Prefectura?
    N-ar fi mai normal ca numele Marianei Nicolescu sa fie dat unui obiectiv care are tangente cu muzica clasica?……[Rumburak]

  5. Dati numele Marianei Nicolescu unei carciumi:
    In loc de Carul cu Bere, Ciresica, sau La Capsa, ar suna mai frumos ,,La Mariana Nicolescu”…….[Rumburak]

  6. Am apreciat-o pe doamna Mariana Nicolescu si este frumos ca oamenii sa o elogieze. Artistii sunt cei mai vizibili si ar dori ca lumea sa li se incline vesnic, considerandu-se divini. Daca sunteti atat de culta ca o arstita ce va declarati poate ne spuneti si noua, celor din umbra care am muncit in mediu toxic si periculos, in mine, CET-uri, uzine in laboratoare inhaland substante toxice pt a dezvolta Romania si pt a se construi teatre si a se plati salariul Dvs. „Victimele uitarii” cum va considerati. Cine a fost Stefan Procopiu, Eugen Macovschi sau cel care a descoperit…este drept nu au fost pe scena, nu si-au pus masti comice sau tragice. Este adevarat ca artistii si international sunt in atentie desi nu au salvat o tara ca soldatii, o viata ca un medic si nici n-au format oameni ca un profesor sau si mai mult nu au dat papica omenirii ca agricultorii/producatorii unei tari. Miliarde de oameni sunt NULI, doar DIVELE sunt esenta omenirii sunt rasplatiti regeste si toti trebuie sa-i deplanga. In timp ce o batranica moare de frig in casa pt ca nu-i diva a fost poate o muncitoare sau o agricultoare si nici nu s-a …cu zeci de barbati ca sa-i fi ramas ceva de la ei.

  7. Terminati cu prosteala, ambitia, orgoliu, revansa, batranetea genereaza absurdul. Ma duc sa ma dau cu troti pe M.N., asa cum unii joaca pe o mare campioana ! Nu cred ca si-au dorit asta.

  8. Soprana Mariana Nicolesco a donat Ateneului Roman primul mare pian de concert marca Steinwey, a restaurat orga de concert cu piese aduse de la Ludwisburg si a facut foarte multe concerte la Ateneul Roman din Bucuresti. Sunt sigur ca in semn de omagiu si pentru legatura pe care marea noastra artista o avea cu Filarmonica, decizia numirii parcului a fost si este justa!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.