Varianta Delta în România: 57 de cazuri și trei decese

UPDATE
Două noi decese s-au înregistrat în România, ca urmare a infectării cu tulpina Delta. Victimele nu erau vaccinate.

Conform informațiilor INSP, alte două decese au fost înregistrate ca urmare a infectării cu tulpina Delta.

Persoanele, cu vârste de 62, respectiv 35 de ani, sunt din județul Bacau și erau nevaccinate, deși aveau condiții medicale preexistente, precizează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat că până miercuri în România au fost înregistrate 57 de cazuri de infectare cu tulpina Delta și un deces la o persoană de 72 de ani, din Pitești.

Potrivit CNCAV, cele mai multe infectări sunt înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București. Un prim deces cauzat de tulpina Delta a fost declarat la o persoană de 72 de ani, din muncipiul Pitești, nevaccinată.

La o parte dintre infecțiile cu tulpina Delta nu s-au identificat origini din import, ci au fost dobândite pe teritoriul național, ceea ce denotă posibilitatea transmiterii comunitare.

Conform CNCAV, varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

„Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global, nu doar în anumite țări, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate. Vaccinurile actuale administrate în schemă completă își mențin eficiența față de infecția cu acest tip de tulpină, sens în care vaccinul produs de compania Pfizer/ BioNTech asigură o protecție de spitalizare de 96%, iar AstraZeneca/Vaxzevria asigură o protecție de 92%. Vacinarea cu schemă completă oferă protecție față de boala COVID-19, scade riscul de
internare, riscul de complicații și de deces”, a mai transmis CNCAV.

În ceea ce privește evoluția în UK, varianta B1.617.2 a devenit dominantă rapid: în aprilie 2021, au început să fie identificate primele infectări cu varianta Delta, astfel că prevalența în luna mai a ajuns la aproximativ 25%, iar în iunie a ajuns la peste 80% din totalul cazurilor de infecție.

„De la finalul lunii mai, numărul cazurilor și prevalența tulpinii Delta sunt în continuă creștere, astfel că media infecțiilor raportate în ultima săptămână (29.06.2021 – 05.07.2021) a ajuns la peste 25.000/ zi – o creștere cu 53% în comparație cu săptămâna precedentă”, conform CNCAV.

De asemenea, în perioada 01.02.2021 – 14.06.2021, aproape un sfert dintre cazurile de îmbolnăvire cu varianta Delta, care au necesitat asistență medicală de urgență, au fost confirmate în rândul persoanelor vaccinate cu o singură doză, mai puțin de 1 din 10 cazuri fiind persoane vaccinate complet.

Și în India, varianta B1.617.2 a devenit dominantă rapid: prevalența în martie fiind la maximum 20%, în luna mai, la peste 75%, iar în luna iunie, la aproape 100%.

„Varianta Delta s-a dovedit capabilă să declanșeze noi valuri de infecție în țări și regiuni puternic afectate de tulpinile anterioare. O analiză efectuată asupra evoluției din India, bazată pe modelare matematică, estimează că tulpina Delta ar putea infecta până la 50% din populația care a trecut anterior prin boală”, a mai transmis CNCAV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Spuneti voi ce inseamna D.E.L.T.A. si care sunt contribuitorii, ulterior imbogatitii la aceasta afacere. Cica e comunitara(din Romania), nu mai pot invinovati pe nimeni din diaspora. Sa fim seriosi, ce sa mai comentez, va spun din start doar atat: nu fiti naivi, luati hotarari in cunostinta de cauza si nu va lasati influientati de nimeni si nimic din jur!

  2. Au ratat campania de „vaccinare” si recurg la sperietorile de rezerva cu variantele si tulpinile.
    Unii se intreaba ce au facut cu banii aia imprunutati in 2020, zecile acelea de miliarde. Pai, n-au facut; asta vor face cu ei, anume vor baga valul 4, 5 si cate va mai fi nevoie, care costa, adica vor plati „presa” si „medicii din linia intai”, plus tot ce mai inseamna butaforie, costume si efecte speciale.

  3. Varianta Delta Dunării in arealul protejat, alături de caii sălbatici si porcii fără gripa porcine, poza de grup neinfractional si neorganizat, aflat în conflict cu grupul infracțional organizat OMS, Gheorghiță Arafat și Mahler Yaser.
    Ps. Variantă Delta Dunării poate fi usor confundată cu varianta DELTA Nilului sau a Tigrului. În consecință cei care poarta ochelari de cal sunt rugați să si-i înlocuiască cu unii de catea in căldurile Blm-istilor corect politic infectati. Nu uitati. Nici o masa fără peste din Delta, bratul Chilia lui moș Buricul Pământului Zerodoct.

  4. https://www.worldometers.info/coronavirus/ raporteaza peste 32.000 de cazuri noi azi meciurile de pe Wimbledon se desfasoara cu public, nici un copil de mingi nu poarta masca, nici in tribuna nu se poarta la polul opus Germania are 76 de cazuri noi mai putin decat Romania, dar oricum Romania are de 20 ori mai 742 cazuri la 11 milioane. Cineva zilele astea se intreba cate litere are alfabetul grecesc pt a sti cate variante si valuri ne pregatesc unii.

  5. 200 și de decese zilnic în România din cauza fumatului, alles gute, pas cu pas

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.