Veste bună pentru pacienţii infectaţi

România va beneficia de peste 25.000 de flacoane de Veklury, cunoscutul Remdesivir, care va ajunge în țara noastră în trei tranșe. Primele, care sunt pentru 1.200 de pacienți, vin săptămâna aceasta, în 7 august. România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania.

României îi sunt alocate 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.

Ministerul Sănătății anunță că, în data de 7 august 2020, țării noastre îi vor fi repartizate 6.026 flacoane Remdesivir.
Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de peste 1.200 pacienți eligibili, deoarece sunt necesare cinci flacoane/pacient.

„Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania. Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.067 pacienți eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8.795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienți eligibili”, arată MS.

Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.

Livrarea cantităților se va face în depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în funcție de numărul de cazuri medii si severe eligibile.
În data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate.

Comisia Europeană va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane euro. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți din spațiul european care prezintă simptome severe de COVID-19.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Minte panarama asta de lux cum mint toti scaunarii de lux! Tocmai a anuntat cel de la OMS ca nu exista si nu crede ca va exusta vaccin! Pe ce se bazeaza panarama asta terorizanta ca va fi vaccin daca grecul de la OMS, fragment A3 live, a spus acum cateva minute ceea ce am scris?

  2. Pentru bolnavii la care nu ajunge medicamentul, guwernerul va asigura sicrie la pret redus.

  3. Eheeeii ! … acuma mai ramine doar de stabilit ce inseamna bolnavi „eligibili” … ca daca o fi vorba, ca la alegeri, de „poporul prin reprezentantii sai” , in primul rind, iar apoi duzina de flacoane ramase trase la sorti mai ceva ca la extragerea loto, m-am lamurit …

  4. Apa de ploaie guverne de tot rahaTul..hydroxychloroquine functooneza dar diavolii care va platesc ziaristi de R A H A T deie domnul sa muritzi toti de cancer galopant…Citi oameni ati omorit cu minciunile voastre…

  5. Medicamente de linistire …
    a guvernului?
    Incredibil,ce guvern!
    Vaccinul, tot de linistire, va fi facut, pana in octombrie, foarte probabil, asta nu va insemna ca se scapa de virus, cei vaccinati vor face o forma mai putin severa, dar urmarile infectarii vor fi aceleasi!
    Romania nu va avea vaccin, guvernul se va agita, o sa faca buleeee lucovideee …sampanie nu gluma!

  6. Ca o fi adevarat sau nu e una. Dar cu siguranta, primii care se vor vacina , cu aceste vaccinuri, nu vor fi cei ce au nevoie si ce sunt bolnavi, ci multimea asta mare de alesi ai neamului si de politicieni ce vor da buzna sa fie primii vaccinat ai tarii! Iar de restul populatiei, cind o ramine si pentru ei ceva resturi de vacin. Adica la fel cum a fost si cu primele teste ce au intrat in tara. Cind ei s-au testat primii, chiar daca nu exista nici cea mai mica sansa sa se fi infectat cu ceva sau sa fie bolnavi de corona.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.