(VIDEO) Arcul de Triumf din Paris, blocat cu tractoare şi baloţi de paie

Ce n-a văzut Parisul. Agricultori au blocat, vineri dimineaţa, neanunţat, Arcul de Triumf cu baloţi de paie şi tractoare.

Şaizeci şi şase de persoane au fost arestate, a anunţat poliţia capitalei franceze.

La scurt timp după orele locale 07:00 (06:00 GMT), maşini ale poliţiei erau dispuse lângă monument şi circulaţia de pe celebrul bulevard era în continuare blocată.

Declanşată în zori, manifestaţia de lângă Arcul de Triumf a luat sfârşit la orele locale 09:40, potrivit unui jurnalist al AFP.

Alte acţiuni au avut loc lângă Paris: patru tractoare blocau o ieşire de la periferie şi altele se poziţionau la nivelul unui alt acces al acestui bulevard ce înconjoară capitala franceză, potrivit poliţiei.

„Un convoi de tractoare este în drum spre palatul Versailles”, la câteva zeci de kilometri de Paris, unde vor fi „aşteptate” de un dispozitiv al poliţiei, a adăugat aceeaşi sursă.

Arcul de Triumf este un loc de comemorare a soldaţilor morţi în luptă pentru Franţa, unde o flacără este reaprinsă zilnic şi şefii de stat străini vin adesea când trec prin capitala franceză.

În 2018, monumentul a fost scena unor violenţe în timpul crizei sociale a „vestelor galbene”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8515 Articole
Author

3 Comentarii

 1. Metode practicate de clanurile mafiote in funcții politice din orice tara, avem vizibil exemple prin care putem face paralelă, comuniști și democrați, aceleași practici. Că e Franța sau tara occidentală sau Rusia, vedem acțiunea infractorilor din funcții înalte, de frica, trimit poliția sa blocheze și să aresteze cetățenii nemulțumiți de practicile guvernului din orice tara comunista-rusia sau democrată europeana sau occidentală. Când ajung in funcții, imediat incep să își bată joc de cetățeni și de țară condusă de ei, cetățenii sunt nemulțumiți, imediat trimit poliția să înăbușe mitingurile și să aresteze nemulțumiții! Se întâmplă în oricare tara comunistă Romania sau Rusia dar și Europa plus Occidentul. Dar avem și trăim în democrație! Ăștia din politica, habar nu au ce înseamnă în practica democrație dar folosesc cuvântul că pe hârtiea igienică de șters la (editat)

 2. Arcul de Triumf din Paris
  trebuie dat la fer vechi
  ca sa manance si gura unor Editat.

 3. @Ioana Radu
  -poza e cu turnu lu Eiffel
  nu e un arc ci un ac
  in cooru ma-tii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.