(VIDEO) Ca-n filme. Noi imagini de la protestul fermierilor francezi

Protestele agricultorilor francezi au continuat. Ei au blocat vineri una din cele mai importante autostrăzi din Franţa, A1 – legătura între Paris şi Lille, către Belgia sau Anglia; s-au format coloane de vehicule oprite lungi de câţiva km, relatează Reuters.

Sindicate locale ale fermierilor au chemat la formarea de baraje rutiere în Paris şi în împrejurimi pentru a creşte presiunea asupra guvernului, pe care îl acuză că nu face suficient pentru a-i ajuta în contextul preţurilor scăzute ale alimentelor şi al reglementărilor considerate excesive.

Se aştepta ca mai multe convoaie de tractoare să paralizeze circulaţia rutieră în jurul capitalei în cursul după-amiezii, chiar înainte ca premierul Gabriel Attal să răspundă într-un discurs la revendicările agricultorilor.

Filiala regională a sindicatului FNSEA intenţionează să formeze 11 baraje pe principalele rute utilizate de navetişti în jurul Parisului, inclusiv autostrăzile A6, A10 şi A13, arată un document de planificare consultat de Reuters. Conform serviciului online de specialitate al ministerului transporturilor, pe A1 blocajul se întindea în cursul dimineţii pe circa patru km. Presa franceză informează că agricultorii au format încă de la primele ore baraje rutiere şi în departamentul Essonne, la sud de capitală.

Guvernul a transmis că va anunţa măsuri imediate în cursul zilei de vineri, pentru a reduce tensiunile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

11 Comentarii

 1. Musiu e în India. El n-are nevoie de celea ce se întâmplă acasă. Mai mare pe gospodărie a rămas juniorul 🌈 care se pricepe bine cum se produce branza🤣🤣

 2. Un fel de 1907, varianta franceza … ma rog, poate cheama macroul de Sena PNL-ul, sa traga cu tunul in ei …

 3. Cel mai tare moment: când vinul și șampania de import au curs pe autostrada în semn de solidaritate cu viticultorii francezi.

 4. Acum ceva timp bortosul nostru Ludovic Orban se poza cu floarea popularilor europeni la Sibiu printre ei numarandu-se si taranul meltean francez Daum mare agricultor. Daca cautati poza veti intelege de ce-l fac meltean. Iata rezultatul politicilor marete ale popularilor europeni. Tot inainte baieti!

 5. asta inseamna sa ai sindicate puternice dar manipulatorii mass media ascund asra! apropo pana la urma au reusit anularea cresterii varstei de pensionare?

 6. fac mai mult fum,dand foc la chinezariile poluante,pe strada,la protest mai mult decat ar produce facand agricultura.
  ASA cum zace inventia romaneasca, a lui Iulian Hornet, care ar elimina 89-93% din tot ce se aprinde vara prin toata lumea :iarba uscata,crengi uscate,alte forme de biomasa + ar elimina incendiile de la toate gropile de gunoi din Romania ,transformand gunoiul si tot ce am enumerat in MOTORINA ARTIFICIALA!!!
  Aceasta ar putea sta la baza combustibilului ,in anii viitor ptr razboi(VARIANTA TRAHICA) sau calatorii pentru controlul partial-> spre total a planetelor din sistemul solar (incepand intai cu Luna) ,pe modelul Starlink + upgrade:
  1 ,2 rezervoare reincarcabile ptr dus-intors si al trei-lea ptr a-l abandona la vreo statie spatiala care sa acumuleze combustibilul ..
  vezi ? de la francezi idioti si piromani ajungem la calatorii in spatiu : prostimea nu se poate manifesta doar cu bita ,educata poate fi controlabila

 7. Chiar si legendarul Gavroche era pe baricade! Vive la revolution!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.