(VIDEO) Momentul în care Papa a ajuns pe pământ românesc

Suveranul Pontif a sosit în România, pentru o vizită istorică pe care o face timp de trei zile. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”.
Papa Francisc a fost întâmpinat la Aeroportul Otopeni de către președintele Klaus Iohannis, dar ceremonia oficială de primire va avea loc la Palatul Cotroceni.
Vizita Papei Francisc în România este una istorică și mult așteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfășurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii și organizatorii.
În mod previzibil, pentru vizita Papei au fost luate măsuri de securitate drastice. Așa cum au menționat și reprezentanții Primăriei Capitalei, pe teritoriul Bucureștiului va funcționa un plan integrat de securitate de cel mai înalt grad, considerat că fiind unul identic cu cel întâlnit la o vizită a președintelui Statelor Unite.
Accesul pentru pelerini la evenimentele publice la care va participa Papa Francisc în România se va face după trecerea prin filtrele de securitate, transmite Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”.
În cele trei zile ale vizitei, Papa Francisc va fi prezent la București, Iași, Blaj și Șumuleu Ciuc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. O lichea!
    Trebuia sa fie invitat de biserica ortodoxa iar scopul ar fi trebuit netezirea si unirea crestinilor!
    Dar acest individ foarte controversat(in tineretea lui) a venit spre dezbinare si nu unire caci asta a fost formatia lui de cleric!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.