(VIDEO) Protestul tractoarelor la sediul Parlamentului European

Fermieri au mers marți cu zeci de tractoare să protesteze la sediul Parlamentului European din Strasbourg.

Forțe de poliție au fost trimise la fața locului să se asigure că protestul nu va escalada. În zonă au fost luate măsuri de securitate sporită.

Protestul are loc în ziua în care președinta Comisiei Europene susține un discurs în fața europarlamentarilor. Tot în această zi, fermieri au blocat autostrăzi în Spania, Belgia și Olanda. Protest a fost și la vecinii bulgari.

UE crede că s-a făcut suficient și fermierii sunt fericiți acum… Nu s-au deranjat să-i întrebe pe fermieri ce părere au, a comentat un internaut imagini de la Strasbourg.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus marţi retragerea unui proiect de lege menit să reducă la jumătate utilizarea pesticidelor în UE, care a fost blocat de eurodeputaţi şi criticat în recentele proteste agricole.

Fermierii au protestat săptămâna trecută și la Bruxelles, unde a fost organizat summit-ul UE. Protestul s-a încins ulterior.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Ioana Radu 8515 Articole
Author

5 Comentarii

 1. V-a luat doar o luna sa incepeti sa scrieti despre protestele EUropene… scarbe triste. Astept cu dezinteres sa o laudati pe Frau Genocide ca anunta renuntarea la o parte din masurile cretine pe care au incercat sa le impuna fermierilor, si ca da vina pe Putin

 2. Citez „Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus marţi retragerea unui proiect de lege menit să reducă la jumătate utilizarea pesticidelor în UE, care a fost blocat de eurodeputaţi şi criticat în recentele proteste agricole.”. A propus sa reducă la jumătate utilizarea pesticidelor in u.e., cum adică,😉, au dat liber până acum să folosească pesticide 100% sa îmbolnăvească cetățenii consumatori, cu bună știință(decimare globală și afaceri cu tratament)? Am convingerea totala că va reintroduce acest proiect după alegeri sa contribuie decimarea. P.s. ce va spun eu de când am auzit interviurile in mai și octombrie 2020? Nu cumva e despre decimare globală prin orice metode?!

 3. @parere… spune:
  06 feb. 2024 la 17:09

  „A propus sa reducă la jumătate utilizarea pesticidelor in u.e., cum adică,😉, au dat liber până acum să folosească pesticide 100% sa îmbolnăvească cetățenii consumatori, cu bună știință(decimare globală și afaceri cu tratament)?”
  Pai vezi daca nu esti atent?
  Sa reduca din nivelul folosit acuma. Care este deja SCAZUT. De aici si o alta ticalosie a UE, Ucraina inunda UE cu cereale stropite cu pesticide de 30 de ani interzise in UE. Ca sa nu spun ca cerealele ucrane ale proprietarilor americani sunt modificate genetic spre deosebire de cele din UE. Iar astea genereaza avantaj ptr Ucraina ptr ca au recolte mai mari dar mai nesnataoase. Dar daca SUA ordona, cu placere Ursula ruineaza fermierii EU ca sa sprijine multinationalele ucrane.
  Practic Ursula ne spune ca nu poate impune aceleasi conditii amnericanilor din Ucraina si atunci renunta la unele masuri impuse europenilor.
  Intrebarea este, in interesul cui lucreaza CE si conducatorii statelor europene? Ca in ale europenilor nu.

 4. pt parere este posibil sa fie din planul mai VECHI prin care in anii urmatori trebuie decimat septelul ca sa nu poluieze si sa ”vina” din America de sud carnea „proaspat” congelata de luni de zile, pana cand vor sista transportul cum fac cu gazul lichefiat. In acel plan trebuie sa ramana o parte din teren parloaga sa se refaca mastinele asanate atunci veselie cu malaria si alte boli transmise de tantari etc.. Poate au ”indulcit” nota. Tragic este ca deja Ursula a accepta organismele modificate genetic, asa ca nu se stie ce soia sau rosie se vinde. In urma cu multi ani era scris intr-un articol ca o gena de soarece a fost folosita in rosie, minciuna sau realitate asta este. De cand cu rosii cultivate in recipiente cu solutii nutritive si nu in sol nu mai mananc rosii pt ca nu stiu daca sunt din sol. Unii care stau in sate poate mai au seminte adevarate si isi asigura o hrana sanatoasa, pt restul viata poate avea multe necunoscute. Pare ca numai mania cereasca mai poate schimba ceva sau o miscare masiva de eliberare de sub ordinele CE/Ursula.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.