(VIDEO) Scene ca la război la Bruxelles, cu fermierii

Centrul Bruxelles-ului a fost blocat luni de zeci de tractoare, iar fermierii furioşi au dat foc la cauciucuri şi baloţi de paie şi au forţat baraje ale Poliţiei. Forţele de ordine au ripostat cu tunuri cu apă. Totul s-a întâmplat la mică distanţă de locul unde s-au reunit miniştrii agriculturii din UE, relatează Reuters.

Circa 100 de tractoare au fost parcate în jurul sediului instituţiilor Uniunii Europene.

Zona din jurul clădirilor unde se întâlnesc luni miniştrii europeni ai Agriculturii a fost murdărită cu paie, orz şi anvelope incendiate.

Tractoarele afişau pancarte pe care se puteau citi diverse slogane, precum „Europa vrea ca noi să murim” sau „Moartea noastră înseamnă foamea voastră”. De asemenea, unele tractoare au blocat o serie de importante intersecţii care asigură accesul la aeroportul internaţional din Bruxelles.

Acesta este al doilea protest major care are loc la Bruxelles în ultimele săptămâni, fermierii fiind nemulţumiţi de obstacolele birocratice, măsurile UE destinate combaterii schimbărilor climatice, precum şi eforturile de a ajuta Ucraina să îşi vândă cerealele.

„Avem nevoie de un gest ferm şi pozitiv. Principala problemă este cea a veniturilor, nu avem un preţ corect care să ne permită să ne acoperim costurile. Mai există povara administrativă, ignoranţa celor care fac legi, totul se schimbă atât de repede încât nu avem timp să ne conformăm”, a declarat Caroline Jaspart, preşedinta Uniunii femeilor fermier din regiunea Wallonia.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Ioana Radu 8516 Articole
Author

23 de Comentarii

 1. Functionarii kolhoznici,practic nealesi de nimeni,fac ce doresc ei.Daca vor sa impuna decimarea o vor face cu mici proteste care nu vor fi bagate in seama.Astazi sub deviza imbecila-Totul pentru Ucraina-au gasit momentul propice pentru a se imbogati si mai mult.Anul acesta in Olanda TREBUIE sa se reduca la jumatate numarul fermelor,deci al fermierilor care vor face foamea pe la cantinele sociale.Vedeti cumva olandezi pe strazi,inseamna ca sunt de acord.In Romania este si mai bine,aia s-au retras la fermele lor infiintate doar prin hotii ca ….au promisiuni de la Covrigar Voda.
  Personal cred ca daca nu se voteaza cum este stabilit sa ramana axact aceiasi kolhoznici in frunte cu Ursula gauleiteri in tot kolhozul se va declansa o stare de necesitate ,se vor confisca,deja in Franta aproape este legiferat,banii cetatenilor din banci si vor fi dati ucrainienilor.Nu toti ci doar jumatate ca alta jumatate este comision.
  Astazi s-a intors lumea pe dos,minoritatile DICTEAZA majoritatilor.

 2. Toate hotărârile se iau la Dawos și taraturile din politica execută fara nicio problema.

 3. Își arată ”iubirea și respectul” pentru politicienii UE ! Lăsații pe ruși în afara acestor manifestări nu este mâna lor ci doar rodul politicilor cretinilor care pretind că sunt la conducerea țărilor europene. Despre idioții de la Bruxelles (alții și mai luminați decât cei locali), numai de bine….. Să se ducă unde a înțărcat mutul iapa. Nu ne vor lipsi și nu vom plânge după ei.

 4. Data viitoare ar putea sa pulverizeze cu pudra de greier.

 5. Semnul Fiarei rasputinoide…Bursucii misuna si se amusineaza cu toma NECREDINCIOSU care-si da cu „parere”-a PRORASPUTINOIDA!!!
  Stiam ca Bursucul nu e un mamifer de PRADA, precum FIARELE…

 6. Romanii o sa ramana de proasta Europei multumita unor Rares Bogdan si Klauss Iohannis (varza) de Brucsel

 7. Ce ziceau spalatii pe creier acum doi ani? „rusii o sa moara de foame dupa atatea sanctiuni” unde sunt spalatii pe creier acum?

 8. Mirosul de baligă și Chanel bântuie peste Europa.. Dacă nu va ajunge pâine mâncați cozonaci..

 9. Agricultura politizata UE trebuie sa abandoneze teoriile absurde cu ‘íncalzirea globala’,cu pesticidele otravitoare si cu fortarea agricultorilor sa-si abandoneze terenurile,in favoarea importurilor din Turcia si America Latina

 10. Oare var sari rezistii sa urle ca Dragnea sau Carmen Dan a gazat sau stropit cu apa protestatarii?

 11. Este lipsita de sens aruncarea de la Bruxelles asupra fermierilor, cum ca economia UE este poluatorul cel mai mare, cand altii sunt cunoscuti de decenii. A fost SUA, dupa i-au depasit China si altii.
  Reactia si restrictiile impuse de europeni fermierilor nu reduc din poluarea altora.
  Greendeal impus si semnat prin acorduri secrete de Ghinea leaga de glie si demoleaza ce mai mergea. Cerealele din afara UE ucrainiene sunt actul de deces al agriculturii UE, parafate de eurocratia de Bruxelles.

 12. Ursula cu o mana impinge alternativele electrice cu o alta ridica pretul la energia electrica sa faca electrice inaccesibile sau doar pentru protipendada, ce se va bucura de privilegii speciale, dreptul de a se mai deplasa cu autoturismul proprietate personala.

 13. unde sunt „intelectualii” rromani de pe aici sa urle cat de bine e in „lumea civilizata”… toti o sleahta de gunoaie de birou care n-au produs la viata lor ceva

 14. deci acum poate pricepeti ca frica ue si pregatirea de razboi este de fapt pentru lupta cu propriile popoare pe care incearca sa le controleze prin tot ce misca, ce se mananca si ce se respira!

 15. SE AUDE SUBTERAN
  ca „astia” au investit fondurile EUROPENE de PENSII
  in afacerea UKRANA si le-au
  pierdut la CACAILMA ! 👌👌👌

  Acum UNII TRADATRÒRI (cum ar fi tradatorii USR 😢 )
  vor sa blocheze PENSIILE cica „SPECIALE” (ca TEST tradator USR-ist-soroshist pentru inceput!)
  pentru ca SOROSH stie
  ca BANII PENSIILOR s-au dus BUUUH
  in URKANIA !

  (asta-i pe scurt, REAL, manevra cu pensiile „speciale” si … ridicarea varstei de pensionare la FRANTZUJI ! 😀 😀 😀 )

  IQ=?
  😉

 16. Asta-i o forma a dreptului popualr la exprimare libera !

  Abia cum se vede DEMOCRATIA in actiune si DIALOG civic !

  Oamenii isi cer democratic drepturile si guvernele inca nu li le da !
  Dar traind in DEMOCRATIE nu guverenele conduc ci bancher… MAJORITATEA ELECTORALA !

  Aore LE PEN are sanse la viitoarele „alegeri”
  oare viitpri pensionar cu fondurile de pensii jucate la ruleta nato-ukran-russnaca
  inteleg ce si cum LA VOT ?

  Abia asta-i DEMOCRATIE si DIALOG la democraticii broscari ! Nu cum a VOTAT fara PARLAMENT MACRONäridicasre ilegala a pensiilor frantzujilor doar pentru ca „cineva” pariase BANII DIN FONDURILE DE PENSII
  pe ne-sigurul castig al … LEBENSRAUM-ului (atat de indetaliu explicat in ne-cenzurat uitata carte: „MEIN KAMPF”)

  Are si MACRON … „KAMPF”-ul lui cu prostimea ! Ajutai-ar ‘mnezeu ! 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.