Vioricăi Dăncilă i-a dat cu RECORD pe toate liniile

Guvernul adoptă în şedinţa de vineri proiectul bugetului de stat pe 2019.

Premierul Viorica Dancilă a oferit primele declarații:

„Astăzi adoptăm proiectul de buget pentru anul 2019. Proiectul a fost intens dezbătut și în constituirea lui am avut în vedere susținerea a trei piloni principali: sănătatea, educația și investițiile publice.

De asemenea, am luat în calcul alocări bugetare care vor onora obligațiile asumate de România în fața partenerilor externi, cum ar fi 2% din Pib pentru Apărare, ceea ce asigură respectarea angajamentelor asumate de România în relația cu partenerii NATO și sumele necesare organizării acțiunilor președinției României la Consiliul UE.

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene are un buget record de 2,3 miliarde de lei, din care 2,09 miliarde credite bugetare alocate proiectelor europene.

– Pentru prima dată valoarea produsului intern brut va depăși suma de 1000 miliarde de lei, încă o confirmare a măsurilor bune de stimulare economică

– Deficitul se va păstra la 2,5 din PIB.

– Plata drepturilor și a indemnizațiilor sociale și susținerea politicilor de stimulare economice, măsuri adopate prin programul de guvernare.

– Continuăm creșterea punctului de pensie cu 15 la sută.

– Am alocat Educației cu 47 la sută, de la 21 miliarde la 30,8 miliarde, banii mergând atât pentru investiții, cât și pentru majorări salariale.

– Anul acesta, Ministerul Sănătății are ca prioritate îmbunătățirea serviciilor medicale acordate copiilor, prin care se vor achiziționa 1000 de incubatoare pentru spitalele din România.

– La ministerul Transporturilor, fondurile sunt cu 7 miliarde de lei mai mari. 

– Impozitul pe venit merge în proporție de 100 la sută la bugetele locale, respectiv 22 miliarde comparativ cu 12 miliarde cât s-a repartizat în 2018.

– Anul acesta vom aloca 49,64 miliarde de lei, adică 4,86 la sută pentru investiții, în creștere cu 45 la sută față de 2018
Este un buget echilibrat și concentrat pe susținerea politicilor sociale, cît și pentru sprijinirea celor sociale.

– La Bruxelles, am prezentat prioritățile președinției rotatative. Mă bucură că susținem un obiectiv comun, necesitatea menținerii fondurilor de coeziune și continuarea acestor politici, care vor contribui la dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor europene.

– Decizia de a respingere a Liei Olguța Vasilescu: Așadar, avem stabilitate, resursele bugetare pentru a impulsiona investițiile de care românii au nevoie în infrastructură, în modernizarea localtităților.

– Comunitățile locale au nevoie de acest sprijin și facem toate eforturile pentru a le oferi românilor o viață mai bună.

– Ministerul Dezvoltarii are nevoie de un ministru titular, dedicat, cu experiență, Din acest motiv, am nominalizat-o pe Olguța Vasilescu, un om cu epxperiență vastă în adminitrația locală.

– A gestionat cu succes două dintre cele mai complexe legi, Legea pensiilor și a salarizării. Argumentele folosite de președintele pentru ceea ce este un blocaj la adresa Guvernului, sunt necredibile.

– Este regretabil că vrea să împiedice investiițiel la nivel local și nu-i pasă că pune în pericol proeiectele.

– Îi solicit să abandoneze jocurile politice. Românii sunt mai importanţi decât o campanie electorală. Conflictul pe care îl întreţine preşedintele nu ajută economia şi nu aduce nimic bun în viaţa cetăţenilor, care nu au nevoie de lupte politice, ci de investiţii. Pentru acest lucru, Guvernul trebuie lăsat să lucreze

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Asta iese cand un condamnat ca Valcov face LEGI!
    Combinatia de INCOMPETENTA+INFRACTORI+POPULISM=Varza de Teleorman!
    Adica, HAOS pentru Romania!
    A spus-o clar chiar aliatul de nadejde al lui Dragnea, K. Hunor, ale carui CERINTE sunt IMEDIAT Indeplinite de Dragnea!
    De rusine, Dragnea a pus-o pe analfabeta sa anunte ca „vom avea o discuţie foarte detaliată pe fiecare aspect şi ceea ce credem că nu funcţionează şi sunt argumente temeinice vom încerca să avem o soluţie pentru ele” a spus Dăncilă, întrebată despre solicitarea UDMR de amânare a intrării în vigoare a Taxei pe lăcomie.”
    „Președintele UDMR, K. Hunor, a criticat DUR, într-un interviu pentru Erdely TV, așa numita Taxă pe lăcomie, propunând respingerea OUG-ului în Parlament, dezbateri până la 30 iunie și eventual amânarea intrării în vigoare a acestei măsuri până la 1 ianuarie 2020. Potrivit liderului UDMR, reforma fiscală face mai mult rău decât bine și ar fi trebuit să fie precedată de o largă consultare.

    K. Hunor, pentru Erdely TV: “Să existe o Dezbatere pe acest subiect. Putem să adoptăm o decizie până în 30 iunie și să spunem că această decizie intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2020, iar atunci toată lumea poate să-și facă treaba cinstit. Există o1/2 de an la dispoziția tuturor, începând de la sectorul bancar, până la cea mai mică firmă sau cel mai mic întreprinzător, să se pregătească pentru modificări. Altfel, va fi un HAOS din această decizie, tot anul va fi un haos, deci prima noastră propunere e să UITAM de ea (de OUG= taxa pe lăcomie), să fie respinsă de Parlament sau să respingă intrarea în vigoare și să o dezbatem profund până la data de 30 iunie.”

    Cand in Romania Mediul de afaceri a avertizat in acest sens, lui Dragnea NU i-a pasat!
    Voturile UDMR conteaza!
    Rusine, incompetentilor, cu Valcov FALIMENTUL vine, vine!

  2. Iar Bugetul Romaniei e atat de „important” pentru Veorica analfabeta ca e trecut la SUPLIMENTARE la Agenda Oficiala a Sedintei de Guvern!
    Acelasi UDMR spune ca Legea Bugetului e CEA MAI IMPORTANTA RESPONSABILITATE a Guvernului, NU lupta cu Johannis, uite:
    „UDMR: Sper sa avem buget pana la finalul anului. Ar fi trebuit sa il discutam anul trecut, spune deputatul UDMR Erdei Doloczki Istvan, membru in Comisia pentru Buget.
    „Eu sper ca o sa aiba aceasta tara un Buget PANA la Sfarsitul Anului 2019. Sper. Acum exegarez un pic, dar nu ar fi fost nicio problema in acest moment daca aceste discutii pe care le purtam acum ar fi avut loc in septembrie anul trecut. Era normal sa discuti 10 variante, 11 variante, 20 de variante, dar asa sa discuti in februarie pentru anul in curs este o paguba foarte mare nu numai materiala, ci si o paguba morala.
    Toate autoritatile locale si celelalte institutii ale statului NU isi pot programa activitatea pe anul in curs. In mod normal, ar fi trebuit sa programeze deja pe anul viitor, nu pentru anul in curs. Conform Legii, Initiatorul Proiectului de Buget e Guvernul(NU Dragnea, insinueaza el!). Guvernul ar fi TREBUIT sa vina cu o anumita varianta, NU sa ne ocupam de remanieri, de numiri, de retrageri.
    Nu, ASTA e Sarcina LEGALA, sa APARA Legea Bugetului in Parlament si atunci am fi putut discuta si sa batem in cuie. Dar deocamdata nici Guvernul NU l-a aprobat”, a completat el.

    „Majoritatea PSD plus ALDE, prin Guvernul Dăncilă, s-a lăudat în toamna anului precedent că va fi gata cu Proiectul de buget în Noiembrie. NU s-a ținut de cuvânt”, spune Sorin Rosca Stanescu, sustinator PSD la Antena 3!

    Veorico, rade UDMRul de Habarnismul si INCOMPETENTA voastra!

  3. In România, creșterea bugetului sănătății cu 64,6% ??? Adica trecem de la mai puțin de 5% din PIB la 8% din PIB??? Mințiți precum respirați. Asta e absolut la fel ca creșterile de salarii și pensii: anul trecut în ianuarie cumpăram o sticluță de cidru cu 3 lei pentru tata, acum costă 4 lei, o pâine cu 1,8 lei, acum costă 2,3 lei. Am o lista întreagă cu exemple. Ce frumos au crescut toate… Cu pensia mărită tatăl meu cumpără mai puține articole acum decât înaintea măririi pensiei. Guvern de maimuțe mincinoase. Cu coafură… Nu vă e rușine, mizerabililor…

  4. da’ pe coloane cum i-o fi dat, că nu specifică(cu accent pe penultima silabă)?

  5. Analfabeta Veorica, nebagata in seama nici de Dragneala intocmirea Bugetului, a citit Cifrele lui Dragnea, NUMAI plusuri pe hartiile scrise de consilieri!
    In timp ce acelasi Dragnea le spunea zilele trecute Primarilor de municipii ca NU se inchide Bugetul, d-aia NU le da cat cer:
    „Azi, in partea finala, dl Dragnea a zis: ce ati vrea sa facem? Cum sa inchidem cifrele? Vorbiti cu Finantele, ca NU se inchid cifrele. NU se inchid cifrele, trebuie sa fim SINCERI. N-a avut nicio lacrima in momentul in care colegi primari spuneau: dle presedinte, uitati, au crescut cheltuielile sociale, pe subventia termica, la gaz, cheltuielile de la scoli si noi trebuie sa le platim.

    Dl Dragnea a spus: eu sunt bucuros ca v-au crescut veniturile si punct”, a spus Falca.

    „Dragnea ne-a spus astazi: Domnilor, eu puteam sa nu va dau nimic. Pana la urma e la noi, noi avem painea si cutitul si noi decidem. Noi avem majoritatea in Parlament, noi decidem, putem sa nu va dam nimic. Asa ne-a spus”, a relatat Negoita, spusele sale fiind sustinute si de ceilalti primari.

    Iar Mihai Tudose a spus:
    „Fostul premier Mihai Tudose a declarat, miercuri, că se amână adoptarea bugetului din cauză că NU sunt bani. “Orice lună care trece funcţionează pe bugetul de anul trecut, adică mult mai scăzut, şi salvează cheltuielile de anul acesta” a spus el, afirmând că “mult invocatele creşteri şi investiţii sunt himere”.
    „Uitaţi-vă la mult invocatele creşteri şi investiţii, că sunt himere, sunt Credite de angajament”.

    Intr-adevar, azi Veorica a anuntat Credite de Angajament pentru Banii alocati la Investitii, FARA sa nominalizeze vreo Investitie, desi aseara la A3, Taricenau se lauda ca Bugetul a intarziat pentru ca „va fi axat pe PROIECTE de Investitii”, NU la gramada!
    Nici un proiect de Investitii NU a anuntat Veorica analfabeta!
    Doar lapte si miere PSDista, iar Romania ramane la coada UE, cu SARACIA si MINCIUNA PSD!

  6. In urma OUG 114/2019 – “Ordonanța Lăcomiei PSD-ALDE” scad puternic veniturile salariatilor din sanatate. Tovarasa Dancila, iar mintiti domne? https://ziarmedical.ro/2019/02/08/scaderi-ale-veniturilor/ . Se pare ca asa sunt stimulati si atrasi medicii ca sa ramana in tara. Le tai cat mai mult din venituri, ii pui sa filmeze pacientul cand se dezbraca la fundul gol ca asa vrea tovarasul VCepoi si-i pui sa-si faca pagina web la cabinet. Toate din banii lor. E bineee, foarte bineee…

  7. In timp ce in mintea creata a Veoricai Economia dudie in gol, Comisia Europeana o contrazice:
    „Guvernul Dăncilă primeşte lovitura decisivă de la CE: Deficit peste 3% în 2018, 4,7% în 2020. În 10 ani, datoria publică ajunge la 60% din PIB
    STIRIPESURSE.RO vă prezintă în premieră informaţii din draftul Raportului de țară în domeniul economic, care va fi publicat în această primăvară de CE. Documentul a fost TRIMIS la Guvern, de unde se va întoarce, cu observaţii, la Bruxelles.

    Raportul precizează că, potrivit prognozelor CE, deficitul public se va mări, în mare parte din cauza creşterii cheltuielilor. În prognoza din toamna anului 2018, Comisia a estimat că deficitul va creşte de la 2,9% din PIB în 2017 la 3,3% din PIB în 2018, creştere generată în principal de creşterea salariilor din sectorul public. Deficitul ar urma să crească în 2019 la 3,4% din PIB şi să sară la 4,7% din PIB în 2020, ca urmare a creşterii semnificativă a pensiilor. Punctul de pesnie, principalul parametru folosit pentru indexarea pensiilor, e programat să crească cu 15% în septembrie 2019 şi cu 40% în septembrie 2020.
    Deficitul structural ar urma să rămână stabil, în jur de 3,3% – 3,4% din PIB-ul potenţial până în 2019 şi să crească la 4,5% în 2020. În iunie 2018, Consiliul a lansat o nouă procedură de abatere semnificativă la adresa României.

    Fără o schimbare a politicilor, datoria publică va creşte peste 60% din PIB în 2029, mai susţine CE, care remarcă şi creşterea constantă a costului finanţării datoriei publice, începând cu mijlocul anului 2017, până la un nivel cu mult peste cele observate în ţări de acelaşi nivel”
    Editat

  8. VIDEO Cum a evitat Eugen Teodorovici să explice pe ce se bazează creșterea economică de 5,5% pe care o estimează Guvernul pentru 2019, cifră considerată nerealistă.
    ​Guvernul a construit bugetul pe 2019 pe o creștere economică de 5,5%, cifră EXCESIV de optimistă din punctul de vedere al Consiliului Fiscal și care este contrazisă de estimările CE și FMI.
    Teodorovici a încercat să evite un răspuns clar.
    În urma insistențelor, a oferit un răspuns evaziv. Teodorovici a încercat să inducă ideea că anul trecut prognozele instituțiilor internaționale nu au fost corecte, însă rezultatul pe 2018 arată că exact acestea au fost mai aproape de realitate, NU cele ale Guvernului.

    „Anul trecut știți că s-a spus în spațiul public că acea creștere economică va fi sub 4%”, a adăugat Teodorovici, moment în care i s-a atras atenția că pe acolo a și fost, de fapt, creșterea economică, în condițiile în care Guvernul estimase 5,5%.
    Ușor iritat, ministrul a spus că a fost 4,4% „ca să fiți mai exactă”.(DEPARTE de 5,5% cat a fost in Buget 2018!)
    Consiliul Fiscal a arătat Marti că scenariul de creștere economică ce fundamentează construcția bugetară apare drept excesiv de optimist, mai ales în contextul încetinirii preconizate a economiei zonei euro și probabilității în creștere de încheiere a fazei expansioniste a ciclului economic la nivel global.
    Legat de contextul încetinirii economiei în zona euro, Italia a anunțat deja că a intrat în recesiune tehnică.

    De asemenea, ultimele estimări ale Comisiei Europene arată pentru România o creștere economică de doar 3,8% în 2019. Prognozele FMI sunt chiar și mai puțin optimiste: 3,4%.

    Rusine, gargaragiilor!

  9. Bugetul pare făcut la crâșma din Fierbinți, tscrie Moise Guran!.
    Povestea bugetului anual al statului român e una nemuritoare: se repetă și e POVESTE pură, de adormit copiii!
    Exemplu: în 2018 Cheltuielile cu salariile bugetarilor au DEPASIT cu 1 Miliard Euro ce scriseseră în Buget!
    1 Miliard de euro!
    Zici că fac Bugetele astea la beție!
    Cum să GRESESTI cu 1 Miliard Euro?
    Evident, nu e greșeală, e Minciună pură.
    România a urcat pe primul loc în UE în privința Raportului dintre cât producem noi toți și cât dăm salarii BUGETARILOR din munca noastră, scrie Moise.

    Ceea ce mă îngrijorează acum e că Bobiță mai crește și anul ăsta salariile bugetarilor cu vreo 20%.
    Dar nu mai bine dă statul tot Bugetul pe salariile bugetarilor, să scăpăm naibii de-o grijă?
    He-he!
    Inainte să vorbim de salariile bugatarilor, să vă descriu Bugetulu pe 2019, așa cum au fost expertizat de Consiliul Fiscal:

    1. Creșterea economică UMFLATA(5,5%) de Comisia de Prognoză e cea mai mică dintre probleme, chiar dacă ea permite destul de fraudulos guvernului să îndatoreze nația cam cu 1 miliard și 1/2 de Euro dincolo de limita stabilității macro, aia fără de care ni se prăbușește leul și ne cresc dobânzile. Cum dobânzile și euro deja cresc, acest prim fals grosolan va fi oricum pus în evidență undeva prin aprilie-mai, cel mai târziu.

    2. Creșterea aia economică se bazează pe o TRIPLARE a fondurilor europene, ceea ce nu numai că e neverosimil și contradictoriu cu declarațiile anti-europene și de respingere a fondurilor europene făcute de Vâlcov/Dragnea, dar mai arată că tot de poveste sunt și Investițiile private cu fonduri și parteneriate public-private.
    Ăștia-s mai escroci decât medicul ăla italian!
    Așa multiplicări de sume nu s-au mai văzut de la Caritasurile anilor 90.”
    Editat

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.