Zelenski, un risc de securitate pentru aliați

”Ucraina are nevoie de un guvern de uniune națională”, titra Politico.eu, în decembrie 2023. Într-un articol de opinie, Adrian Karatnycky, membru al Atlantic Council, una dintre interfețele NATO, dădea exemplul cabinetului de uniune națională format în Israel după atacurile Hamas și exemplul lui Winston Churchill, care, la începutul războiului, i-a cooptat la guvernare pe rivalul laburist Clement Athlee. Articolul poate fi interpretat ca un avertisment public adresat de aliații Ucrainei, în primul rând Statele Unite.

În luna noiembrie 2023, The Economist arăta că, potrivit unui sondaj efectuat în Ucraina, președintele Volodimir Zelenski are o cotă de popularitate de circa 30%, în timp ce comandantul armatei ucrainene, generalul Valerii Zalujnii, are o popularitate de circa 70%. Asta în condițiile în care între cei doi exista o dispută despre mersul războiului, iscată de un interviu al lui Zalaujnîi pentru aceeași revistă economică britanică.

Mandatul Radei Supreme de la Kiev s-a încheiat în luna octombrie 2023. Mandatul președintelui Zelenki se va încheia în luna mai 2024. Constituția interzice organizarea alegerilor pe timp de război și sub legea marțială, care este prelungită constant de președintele Zelenski. Articolul publicat de Politico.eu sugerează că un guvern de uniune națională ar putea compensa deficitul democratic creat de aceasta situație.

Apoi, este amintit episodul în care fostului președinte Petro Poroșenko i s-a interzis să părăsească Ucraina pentru o vizită în Polonia, acolo unde ar fi urmat să se întâlnească cu premierul ungar Viktor Orban, considerat la Kiev un intermediar al lui Vladimir Putin. Este important de amintit și situația fostului consilier prezidențial Oleksii Arestovici, până acum singurul politician ucrainean care a anunțat că va candida împotriva lui Zelenski – acesta se află în ”exil autoimpus” în Statele Unite, de teamă că în Ucraina ar putea fi eliminat de regim. Sunt argumente pe care rivalii ui Zelenski (mediatizați de presa occidentală) le folosesc pentru a arăta că regimul de le Kiev devine autoritar și total refractar în ce privește negocierea cu Rusia.

Pe fondul acestei situații politice interne au apărut speculații că președintele Zelenski va încerca să se debaraseze de cel mai mare rival, generalul Zalujnîi, care ar urma să fie înlocuit la conducerea armatei de mai tânărul Kirilo Budanov, șeful spionajului militar, cu viziuni mult mai apropiate de cele radicale ale președintelui Zelenski și omul care se află în spatele campaniei de atacuri asupra țintelor de pe teritoriul Rusiei. Pentru a face această mișcare foarte delicată, având în vedere popularitatea lui Zalujnîi, președintele are nevoie de argumente foarte solide. Înfrângerile suferite de armata ucraineană la Avdiivka ar putea servi în acest scop. Recenta prăbușire a unui avion al armatei ruse care transporta prizonieri de război ucraineni (pusă de Moscova pe seama sistemelor Patriot din Ucraina) poate fi o altă bună justificare pentru îndepărtarea lui Zalujnîi.

”Zelenski are nevoie de oameni loiali în jurul lui, pe măsură ce situația devine mai precară. Aliații americani și europeni, care încă spun că vor să-i ofere arme si ajutor financiar, înțeleg că Ucraina nu poate rezista presiunii militare a Rusiei. De aceea Europa este acum panicată, iar Washingtonul caută o nouă abordare”, scrie Stephen Bryen, fost adjunct al subsecretarului Pentagonului în perioada 1981-1988.

”Noua politică a Ucrainei s-a conturat în ultimele luni. Este croită după realitatea că pierde războiul și că guvernul ar trebui să se retragă de la Kiev. Fundamentul acestei politici este ca Budanov să aibă control total, iar guvernul să se mute în vestul țării, probabil la Lvov. La nivel operațional, această politică ar presupune asasinate, bombardamente și alte mijloace de lovi armata rusă”, scrie Bryen, care sugerează că ar putea fi întreprinse chiar și operațiuni sub drapel fals împotriva facilităților nucleare din Ucraina.

În aceste condiții, guvernul SUA ar avea trei priorități.

1.       Să  ceară în continuare bani Congresului pentru a continua războiul in Ucraina, un lucru greu de obținut în condițiile în care Ucraina se prăbușește. Exista însă și o varianta de „damage control” pentru administrația Biden – acuzarea Congresului și a Partidului Repubican pentru pierderea Ucrainei.

2.       Menținerea în funcție a unui guvern pro-occidental al Ucrainei, chiar dacă acesta nu va fi la Kiev. Stephen Bryen consideră că serviciile secrete americane lucrează intens în acest moment pentru a împiedica prăbușirea politica a Ucrainei, în special pe fondul unei posibile noi mobilizări, care se poate lovi de opoziția cetățenilor.

3.       SUA trebuie să împiedice reapropierea Europei de Rusia. ”Dacă rușii vor putea instala un guvern favorabil la Kiev, europenii vor trebui să găsească o soluție de conviețuire cu Moscova. Actorul cheie este Germania. Actualul guvern de la Berlin nu va discuta cu Rusia, însă pot apărea schimbări. Dacă Ucraina va cădea, Germania va trebui să-și modifice politica. Cel mai simplu mod este ca Berlinul să acuze SUA, de exemplu, pentru sabotarea conductei Nord Stream. Asta poate deschide calea discuțiilor cu Putin.

Într-o analiză anterioară, la finalul lunii decembrie, același fost oficial american arata că la Washington se construiește un consens în jurul ideii că este necesară ajungerea la un acord cu Rusia. ”Negocierea unui acord este prezentată ca politica preferată de la bun început de administrația Biden, însă adevărul este cu totul altul: administrația Biden a blocat toate încercările de a ajunge la pace cu Rusia. Biden și compania l-au susținut pe Zelenski din același motiv: Zelenski, care la începutul războiului era deschis pentru negocieri cu Rusia, a îmbrățișat total linia echipei de securitate a lui Biden și a trecut prin Parlament și o lege care îi interzice să înceapă negocieri dacă războiul nu s-a încheiat”, scrie Bryen.

Volodimir Zelenski și facțiunile radicale din Ucraina au devenit un factor generator de riscuri majore pentru Statele Unite și NATO.

”Dacă acțiunile secrete ale Washingtonului pentru a ajunge la încetarea focului nu duc la niciun rezultat, singurele opțiuni rămân fie intrarea în război (iar asta însemna război în Europa), fie o înțelegere cu Rusia. Dacă Washingtonul dorește o înțelegere politică, aceasta nu poate fi negociată cu Zelenski. Zelenski trebuie să plece. Washingtonul ar putea ajunge la concluzia că singura soluție pentru ieșirea din scenă a lui Zelenski este o lovitură de stat, în urma căreia să vină la putere un lider politic sau militar care să dorească să se așeze la masă cu rușii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 22

67 de Comentarii

 1. Marchievici, unde găsești toți proștii ăștia? Rusia e in ofensivă și are ceva succes. De ce-ar negocia acum? Putin a semnat decretul ăla cu proprietățile rusești și,probabil, cu Alaska ( eu nu sunt convinsă de asta) tocmai ca să sperie lumea cu războiul și tu și cretinii pe care îi tot citezi puneți botul.

 2. Eu va tot zic ca jelenski se va duce la un loc de liniste cu verdeata,curand.

 3. Păi bre,.. Devreme ce ai instigat la război, ai provocat un maidan și opt ani de război civil de dacă rusul pierde răbdarea, ca pe urmă să inarmezi și să trimiți ”mercenari” acu și f16 cu reparație și decolare de pe teritoriu NATO, ce puii mei te trezești acu vorbind de riscuri de securitate ?? Ești normal bre ??

 4. Putinantropul nu va negocia cu niciun lider nou de la Kiev. El vrea Ucraina infranta si in genunchi, iar la conducerea a ceea ce va mai ramane din Ucraina (este clar ca va pierde tot Sudul, pana la gurile Dunarii) sa fie o marioneta precum Lukasenko……[Rumburak]

 5. nu mai intaritati rusia,e deajuns o torpila nucleara generatoare de tsunami 80m in estul angliei si anglia va fi sub ape,la fel si olanda.asta vreti?deja,scrie pe net,de la cei care su vazut ca asa va fi.sau in mediterana,e simplu,citeva rachete nucleare si sudul stincos al frantei,estul italiei(zona marii),probabil unde vor fi nave vestice sau altceva,sa nu mai eciste.si asta au vazut o unii,e pe net.vreti asa?rusii vor da cu vreo 5…7nucleare,ici colo.nici dua nu vor scapa,asupra lor vor fi lansate pina in 7rachete nucleare.ny cu siguranta lovit,unii au vazut ca va fi chiar de pe un vas din pirt,din apropiere.la o adica nu mai trebuie sa o trimiti de la mii de km o poti yrimite de aproape.rusii probabil deja or fi yrimis arme atonice pe teritoriul dua,la o adica…dar nu stiu.rpmania,fireste ca schimba tabara cind vin rusii la granita,vom vedea americani alergati iar,dar si germani.ei stiu cum e cu aliatul ro.ce i de facut?vestul sa lase prosteala,sa puna oameni de ai lor in structurile de conducere in toata securimea,armata,in partide,armata,etc.la o adica,de ce sa nu fie raznoiul 3mondial,de ce sa nu fie ce a spus sf iosif vatopedul ca vir pieri 600000000soldati(probabil nu numai,vor fi si altii in cifra asta).in vremea asta ro fac scandal sa primeasca mincare ieftina din ua,scandalagii nu vor.transportatorilor nu le place sa stea altii cu.mina in buzunarul lor,au iesit la scandal.i a facut ma sa soferi,nu poa sa stea linistiti acasa,sa lase marfurile pe cfr.la o adica,transp.polueaza,de ce nu s taxati?nu mai vrem tiruri,nici auto multe,la rable vu ele.transport gratis stb si dispare nebunia auto din bucuresti.

 6. Americanii sunt in stare sa se arate lumii foarte mirati de o lovitura pe care o pot pune la cale chiar ei.Sunt maestri in revolutii colorate.Un lucru e clar,vestul nu poate mai mult de atat,mai ales pe termen lung.Cu toata rusinea sefii de state vor trebui sa uite de aceasta etapa ridicola din viata lor.Ridicolul e si mai mare cand cateva state, care au populatii la un loc sub nivelul unui oras mai mare ,sunt foarte nervoase in limbaj.Dar nici statele cu istoric glorios nu o duc mai bine pentru ca toata grandomania se termina in fata gazului.Nu au estimat de la inceput rezervele Rusiei?Atat de dobitoci sa fi fost sau sunt atat de supusi US incat se lasa dusi in rahat cu mare placere?Si totusi premierul englez are chef de o intalnire cu rachete de raza lunga cu Rusia incercand sa prosteasca poporul cu ideea unei armate populare gata de lupta .Poate nu s-au uitat pe harta sa vada cat e de mers din Rusia spre Anglia.Ridicolul merge mana in mana cu prostia.Nu e de mirare ca US au facut ce-au vrut cu acesti tolomaci.

 7. Urcacania a ajuns pe mana unui narcoman specializat in a canta la pian cu sula. Si tot liderii occidentali au facut zid in fata lui. Or dori si ei sa le cante Zdreli pe din dos?

 8. Tragedia este ca SUA si lumea anglosaxona a vrut acest razboi, ei fiind siguri ca vor obtine doua victorii – distrugerea economica si subjugarea totala a Europei si destramarea Rusiei si inhatarea bogatiilor ei.
  Numai ca romanii au o vorba, care acumm se adevereste din plin – socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa.
  Acum se vorbeste ca trebuie Occidentul sa se inarmeze ca Rusia va navali peste Europa. O minciuna de zile mari. De faot politrucii occidentali se inarmeaza de frica propriilor popoare, pe care le-au saracit si se pot revolta in orice clipa. O razmerita intr0o tara va fi ca dominoul, va cuprinde Europa si SUA. Armele sunt pregatite pentru razboi cu propriile popoare.

  @vrem intejrare in afica – ai dreptate. Cu 4 rachete subacvatice Poseidon au inceput si terminat razboiuyl in nici o ora. Le trag de pe submarine din apropierea coastelor SUA, Angliei, Frantei din Marea Mediterana si tzunamiul format de 80-100n m inaltime termina totul in cale, plus socul exploziei submarine poate provoca cutrenure teribile, mai ales in SUA, care are niste falii periculoase si in timp de pace……Rusii nu mai au treaba cu Europa, i-a intors spatele de mult, deci ce sa faca rusii cu o Europa saracita si plina de datorii? De ce sa o atace? Sa ii i-a magarul de la trasura?

 9. Limpede ne este !
  Planetei Mer🌈, ba chiar și întregii Căi a Laptelui BrânZit.
  Oameni buni, eu vă tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  🥳ul PIANIzD se va legăna curând sub Podul Pivnichnîi din Kiev, cu MÂNA-n gură, ca Mussolini.
  Iar Urcaca va fi AMINTIRE.
  Putin va MUTA DECISIV și va lua Donbas-ul, Kievul șamd.
  Ungaria și Slovacia VOR MUTA DECISIV și vor lua TransCarpatia, iar Polonia va MUTA DECISIV și va lua Galiția.
  Și România cioVrigarului BuZat și a lu’ măCiucă va MUTA DECISIV :
  Și va lua prafu’ de pe tobă, măRog…🤮
  {●●● RomBorKaK ●●●}

 10. acum intreb IRONIC
  avut-a DREPTETE IN TIMP (inutiul!) marele … MSHTEAUX biruitorul (3301) BALAURULUI …LUCIFER ?
  (se-ntampla ce „naiv” spunea prophetul caum ani ca RUSSIA nu doar va invinge USA ci o va face sanctionata PE PLUS si cu UE-aua nemteasca (´;) pedepsita dupa BREIXT si mutarea BANCI)LOR la FRANKFURT 😉 😉 😉 )

  e MISHTEUAX mai straniu INTELECTUAL decat pueril premeditat pare ?

  THIS is the qustion ! (OAREl vre pe TRUMP c-un scop ascuns chiar lui TRUMP ? oare bau si romanjii GENIILE lor ? care-i pazesc ca tara in timp … fara prejudecati si fara interese personale ? ! ??? )

  JUDECATI voi insisi „rabinii” mei ! ❤️❤️❤️

  [ce-a fost in 23 ianuarie ? ve-ti vdea mai traziu ca la faza recenta „LLOYD AUSTIN” si „schimbarea cladirii” ! msihetaux e mega-genial ! are destui invatatcei la 🙁 RAND Corporation ]

 11. Poate unii nu ma integ bine … 🙁
  PUTIN cunoaste persona multi … 😉 … in AUSTRIA si GERMANIA !
  (inca de pe vremea cnad era ofiter de legatura KGB 😐 !)
  De-acee zic … USA nu stie totul ! Mi-e strashnik-starniu cum öe ante stie MIHSHTEUAX ! 😉

  MAGA ! TRUMP=POTUS ! 😐

  TOATE CELE BUNE ! PUP !

 12. Rusii au spus c-o racheta nucleara explodata in vulcanul din parcul Yellowstone va pune pe butuci Satan USA definit si irevocabil.

 13. Crezi in MISHTEUAX 🙂 😐
  acum sau ai crezut tot timpul
  in straniile-i predictii …ulterior mistic ❤️ implinite !

 14. @the master…20.41: Operatia lui Lloyd a fost cumva ca piciorul in gips al lui Stanculescu ?

 15. Elena popii a sarit repede, sa fie eaprima la debitat cretinatatzuri, nici trollii platiti de seku nu mai sunt ce erau odata…

 16. …singurul om cu tiglele pe casa, pana in acest moment, este putin…sunt convins de faptul ca acesta se va aseza la masa tratativelor atatactimp cat cererile lui, de bun-simt, vor fi agreate…oricum a tolerat multe incalcari ale intelegerilor, comise de sua…putin nu va ataca europa!…nu mai are ce si de ce sa atace, europa nu mai exista decat pe hartile tiparite…putin nu are nevoie de resurse, are fara numar, in prezent nu exploateaza nici 15% din ce se cunoaste…ce sa faca acum cu o populatie educata, dar imbatranita, dublata de musulmani?…caci nu toti cei din urma sunt prietenii rusiei…se contureaza un nou pol de putere, brics-ul…de ce este de preferat celui instaurat de sua?…simplu: de zeci de ani rusia nu si-a mai impus vointa prin razboi, revolutii colorate samd…as putea spune ca a adoptat politica externa a chinei, merge pe principiul schimburilor avantajoase…desigur, o metoda mai parsiva, dar mult mai eficienta, nu-si ostilizeaza populatiile cucerite dpdv economic…iar europa va trage toate ponoasele…

 17. Stephen Bryen si Adrian Karatnycky, sunt niste iudeo-americani pe care Zelinski i-a taiat de la portie de cateva milioane dolari anual prin firma de consultanta in business Mirmidon LLC care capusea marile corporatii care investesc in Ucraina
  E aglomeratie mare acolo :))E normal sa sfaraie de indignare…

 18. mistheaux are acces la informatii la care foarte putini in lumea asta pot sa le aiba, informatii pe care le analizeaza la rece tragand concluziile de rigoare despre actiunile pe care partile implicate in conflic le vor lua in viitorul apropriat. E foarte, f, f inteligent si spune doar foarte putin din ceea ce stie. Da, sunt de acord cu mistheaux si-l cred cu atat mai mult cu cat si eu tot spun de vreo 2 ani ca de Satan USA si UE se vor alege praful si pulberea in urma unui razboi termonuclear astfel incat acestea nu vor mai fi sa fie pe harta in configuratia de astazi. Satan USA Si UE vor intra in coliziune cu Rusia crezand ca pot s-o invinga. Ceeace nu stiu satanistii khazari ce le conduc este faptul ca Rusia il are pe Sfantul Dumnezeu drept Biruitor. Aliluia.

 19. Ce belicosi sinteti, cind vine vorba sa laudati puterea de lupta a Rusiei! O tot dati cu explozii facatoare de tsunami, care sa inghita Amerlocia, Angloterra, Ieuropa!!…
  De parca SUA, Frantza, Anglia, nu ar avea si ele submarine cu boambe nuclearicesti, cu care sa bobardeze ceva Ocean Arctic sau Mare Neagra ,sau Azov, si care sa trinteasca un tsunami de sa inghita si Moscova, cu tot cu Petersburg! Voi aveti impresia ca prostiile pe care le trintesc idiotzi patentatzi ca Medvedev, Soloviov, Zaharova sau Axon sint luate de bune de Putin, care cunoaste mult mai bine decit voi care sint posibilitatile reale ale armatei ruse si pe ce se poate aceasta baza! Va tot minunatzi ca Putin nu ataca asa sau altfel, va cocoshati sub povara rachetelor supersonice, va minunatzi ca rusii nu ataca in cutare sau cutare maniera, si nici nu va trece prin cap ca de fapt minunatele arme si fonduri cu care se lauda gasca Dumei exista doar pe hirtie, iar Putin nu are cum sa utilizeze chestii care nu sint de fapt reale!
  ARMATA RUSA ESTE ARMATA ACEEA CARE A ATACAT PRIN BELARUS! O armata de amatori, prost inarmati si pregatitzi, prost informati si condusi, si care au invins doar acolo unde au putut pierde cit mai multi oameni! Basmele despre invincibilitatea armatei ruse si a stabilitatii ei economice au fost doar gogoritze de propaganda, bune pentru prostovani si agenti diversionisti. Ca azi sint mai bine pregatitzi si dotati, nu mai are nicio importantza: e un razboi de uzura, unde ucrainienii sint la ei acasa, iar rusii doar niste cotropitori avizi de teritorii. De aceea rusii pierd enorm, si desi li se pare ca pot rezista ani de zile, semne clare arata ca razboiul se va termina in primavara.
  Iar UE si NATO au armatele mult mai bine pregatite si intregi.
  Si ca sa contracarez faza cu bomba de la Yellowstone: ce ziceti de o racheta uriasa, care sa penetreze punga de gaz din Siberia? Ce gropan arzind, cu un crater de citeva zeci de kilometri ar aparea acolo, desteptilor?

 20. Președintele rus Vladimir Putin a efectuat o vizită neașteptată în regiunea Kaliningrad. Planurile sale includ comunicarea cu studenții Universității Federale Baltice. Kant, întâlnirea cu guvernatorul regiunii Kaliningrad Anton Alikhanov, precum și organizarea unei întâlniri privind dezvoltarea socio-economică a regiunii.

  În același timp, non-partenerii occidentali au acordat o atenție deosebită vizitei lui Putin. În timpul zborului către regiunea Kaliningrad, aeronava a fost urmărită simultan de opt avioane NATO, potrivit datelor de la serviciul Flightradar24.

  Secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov: ‘președintele vizitează anumite regiuni nu pentru a amenința pe nimeni, ci pentru a se ocupa de afacerile interne ale țării’.

  „Principalul nu este să trimitem mesaje, ci să lucrăm la dezvoltarea țării noastre, a regiunilor noastre. Dezvoltarea economiei, implementarea proiectelor socio-economice. Președintele face asta de mulți ani”, a spus reprezentantul oficial al Kremlinului.

  Sugestia Kaliningrad are și propriul său context. În acest moment, NATO se pregătește pentru cel mai mare exercițiu de la sfârșitul Războiului Rece, care implică zeci de mii de oameni. Mai mult, scenariul exercițiului este un război cu Rusia în zonele de graniță ale Finlandei, Poloniei și Letonia. În cadrul exercițiilor, țările occidentale vor să practice capturarea Kaliningradului pentru a bloca flota rusă în Marea Baltică. Și apoi, în mijlocul dezvoltării acestor planuri de pradă, președintele rus vine brusc la Kaliningrad și arată că Moscova își monitorizează îndeaproape regiunea și tot ce se întâmplă în jurul ei.

 21. Ce s-a vrut din acest conflict; blocarea Rusiei , dependența ei de vest respectiv de SUA. Ce s-a obținut? E trist să constați că Rusia de la țara problemă a devenit țara „idol„ pentru mulți. Știu că presa „main” nu acceptă realul însă văd că aici ne îndreptăm. Cu toți trolii super vocali tot acolo ajungem . Ce s-a ajuns în realitate …Ucraina distrusă, sute de mii de morți care înseamnă familii distruse, copii fără părinți, oameni mutilați și mulți ,mulți oameni fără agoniseala de o viață( ce zic războinicii de tastatură… e bine?). E simplu să arunci vina doar pe o parte dar răul ca întotdeauna e mult mai profund. Si cine nu-l distruge de la început nu-l va putea distruge deloc . Doar așteaptă repetarea lui. Acum se încearcă „spoirea ” dezastrului și ascunderea vinovăției, culmea e ca și după pandemie , dacă ochelarii de cal încă mai stau pe ochi la unii atunci își merită soarta.

 22. Alaska pamant Rusesc ! Cand spun Alaska ea include Yukon shi Columbia Britanica din Canada shi statele ocupate de SUA Oregon, Washington, Hawai shi nordul Californiei unde curge shi azi „raul Rushilor” care se varsa in Pacific langa orashul Rusesc Sevastopol numit asha shi azi. Mishcarea „Black Lives Matter” sustine retrocedarea acelor teritorii Rusiei careia i-au apartzinut. Bashtinashii de acolo numitzi de Blestematzii Anglo-Saxoni „Rushi” sau „comunishti” sunt shi azi persecutatzi shi ucishi de Blestematzii Anglo-Saxoni. In Hawai shi nordul Californiei au functzionat lagare de exterminare similare cu cel de la Auscwitz. Cel din nordul Californiei este azi muzeu shi un ghid native American la spune vizitatorilor ce orori s-au petrecut acolo dupa ce Blestematzii Anglo-Saxoni au luat acel teritoriu de la Rushi. Rushii respectau bashtinashii Hawaieni, Inuitzi shi native Americani pe care inclusiv recent Blestematzii Anglo-Saxoni ii ucid. Black Lives Matter a prezentat o lista lunga cu cei ucishi de Blestematzii Anglo-Saxoni in Alaska, Hawai, Oregon, Washington, etc. Black Lives Matter a ocupat sediul politziei din Seatle pentru a opri crimele politziei impotriva „Rushilor” in realitate Hawaieni, Inuitzi shi native Americani.

 23. „Baronul spune:
  25 IAN. 2024 LA 21:26”

  Vei vedea dupa 😉 faza din TEXAS(-> 🙂
  care urmeaza ca: un nou scandal ce-l va dezavantaja e JOE SLEEPY si NULANDIERI 🙁 !

  … acolo e pre-programat sa inceapa „ceva” – molipsitor trans-partinic de la rosu la albastru
  in intreaga USA 😉 !
  Ca REAL PROPHET (si 😉 fost analyst-sef la RAND Corpo. 🙁 😀 ) stiu mereu „inainte lor” 😛 !
  Totusi nu ma crede pana … realitatea ma verifica ca PROPHET ! 😐
  SHALOM !

  MAGA ! 😀

 24. urmareste faza cu
  „CONFISCAREA” 😛
  celor 300 de miliarde ! … si vei intelege(!) !

  Te va distra ! „dare-a-napoi” 🙂

 25. MERCI @gelu
  ca mineeeee putini ! I❤️me ! -> And not hate others ! 😐
  (urmarese cum pierde BIDEN politic saptamanile astea, precum DIN TIMP UTIL pre-prophetit …in … T E X A S ! 😉 )
  IQ>145 + genialitatea mostenita genetic a PROPHETIILOR RATIONALE(=lipsite de matafore!) 😐

  AUD … @gelu ?

 26. Uiti ceva FUNDAMENTAL !

  Cel care are de pierdut mai mult e cela predispus la compromisuri care-l fac sa nu piarda cat ar pierde prin invingerea celuilalt !

  STI ce i s-a intamplat in ANTICHITATE celui care n-a respectat ADEVARUL asta fundamntal ? (REGELE PHYRHOSS !) ce-l ucis pentru c-a invins intr-o victorie care i-a … eternizat numele ?
  NU CRED !

  (caderi de DINASTII bancare ? 🙁 )

  IQ=?
  😉

 27. Dan Doran te imbeti cu apa rece. Satan NATO si UE sunt pe butuci. Azi sunt si maine nu vor mai fi sa fie pe nici o harta asa cum sunt astazi.

 28. Interesantă situație in Statele Unite. Cu câteva săptămâni în urmă, Garda Națională din Texas a expulzat poliția federală și a preluat controlul graniței cu Mexic. În timp ce poliția federală a lăsat să treacă mii de imigranți ilegali în fiecare zi, Garda Națională din Texas a blocat complet granița, permițând doar persoanelor legali să treacă. Curtea Supremă a dezavuat Texasul și a ordonat autorităților federale să preia controlul asupra Gărzii Naționale Texane, dar Biden pare să nu fie foarte dornic să declanșeze ciocniri armate, texanii având reputația de a fi destul de fierbinți… Astăzi, mișcarea se răspândește de când Oklahoma, Arkansas, Dakota de Sud și Florida se pregătesc să facă același lucru, în țipetele „democraților”. Virginia aprobă mișcarea.

 29. „Hint”-uri 😉 ? (= esti GENIAL ! )

  „@mishteaux🤞🤞🤞 spune:
  20 SEPT. 2023 LA 9:29
  „(vedeti USA … la ei din TEXAS va incepe „revolutia” 😉 )”
  E asta o … PEOPHETIE ? 😮
  Tradezi 😉 iar ceva interessant … ? 🙁”

  😉

 30. „„mishteaux spune:
  22 AUGUST 2021 LA 11:23
  in spatele cortinei …desi nu pare real si pe multi ii v-a surprinde :

  AMERICANII SUNT TRASI PE SFOARA ! [🎶🎶🎶]

  (repercursiuni in USA …recent … Biden isi v-a pierde „tronul” … rabdare si tutun …TOTUL MERGE PERFECT dupa PLAN … altfel n-as putea „anticipa” … ce „palavrageala” pare in vorbele-mi ! … PS: am avertizat PUNCTUAL din timp …insa „romanii” inteleg doar cu minbtea de pe URMA ! )

  Personal nu am nimic cu americanii … daca ce anticip futurist pare oarecum propaganda impotriva intereselor lor … E …pentru ca asta e pur si simplu viitorul … nu pentru ca asa mi-l doresc eu ! Tine-ti minte asta … cand imi judecati vorbele !
  :*
  Stiu ce stiu pentru ca … chiar … stiu !
  …””

  MAGA! -> daca ti se impliniesc asa … ma las de incerdulitatea in PROPHETI ! Deja bate la ochi ca supranaturalul exista
  ai acces TRANSCENDENTAL la prea multe chestii crezute INACCESIBILE ! 😐
  Xi s-a lamurit ca ca teodata un GENIU REAL poate ante-sti mai mult decat miliarde de mediocri …

 31. Franța, UK și USA au arme nucleare degeaba, băiețaș pentru că:

  1. Rusia are hipersonică ceea ce nu au ceilalți ceea ce îi permite să atingă centrele de decizie occidentale în câteva minute. Nici n-apuca dom’ generalii de la NATO să se aplece după bocanci;

  2. Rusia controlează ISS (dacă știi ce-i ăla și ce rol are în comunicații, in general și în războiul stelelor, in special)

  Du-te de dormi liniștit că nu-i cazul să te agiți.

 32. Dinastiile financiare au căzut în cap încă din data de 6 martie 2022 și au clacat ireversibil încă din 31 ianuarie 2023, însă idioții ăia care „te informează” nu știu să citească rapoartele financiare iar pe tine nu te ajută IQ-ul de 1,45.

  Vezi că Trump se duce după Bibi. Cadavre politice amândoi.

  Papagalule!

  P.S. Nu s-a întâmplat nimic pe 23 ianuarie în afara intervenției lui Lavrov la ONU care s-a exprimat subliminal împotriva lui Trump și Bibi.

  Papagalule!

  Însă, s-a întâmplat astăzi ceva care v-a băgat în corzi pe tine și neamu’tău de scârbavnici, c-a vorbit Nariskin care v-a dat-o la …uie că v-a spus că nu-l interesează și nu-l impresionează diversiunile voastre pestilențiale.

  Papagalule!

 33. Dupa infrangerea iminenta a U-Krainei Rusia va ocupa shi anexa Transnistria shi Gagauzia. R. Moldova va fi despagubita pentru acele pierderi primind in schimb de la Rusia victorioasa Bucovina shi Maramureshul de nord. Daca nici atunci R. Moldova nu voteaza prin referendum UNIREA cu Romania sa nu-i acuzatzi pe Rushi.

 34. 1000 de vorbe, un ban nu fac! Să trecem la concluzii: 1. În 5 luni lui Zelenski i se face pomana de 3 luni (și-o merită, prostia și domnia se plătesc!); 2. Aflăm că, de fapt, pacea (existența chiar) lumii a stat și stă-n Putin; 3. În 10-15 ani, Rusia va fi o țară bună de emigrat!

 35. Băi băieți și fete fătate de Putin, voi aveți impresia că doar Rusia are rachete hipersonice ( dacă chiar are!)? 😂
  Va sfătuiesc să vă uitați pe YouTube, și să vedeți cîte state au rachete hipersonice, și ce viteze atinge fiecare! Pina și Franța, Anglia, Israel sau China posedă hipersonice, nemaivorbind de SUA, care le are pe cele mai performante, of course!
  Încă o dată: nu mai vorbiți în locul lui Putin! O fi el fricos și Ratat, dar își cunoaște posibilitățile mult mai bine decît voi, care nu sînteți decît niște bieți bîrfitori, care laudă orice acțiune a stăpînului lor, exagerînd în mod voit calitățile pe care acesta de fapt nu.le are! Voi vorbiți doar ca să vă aflați în treabă, și să apăreți ca niște inși importanți, în speranța că Stăpînul vă va băga în seamă și vă va oferi vreun ciolan fără muncă și merite, pentru osteneala voastră!
  Nu știți.nimic, nu înțelegeți nimic, nu puteți nimic, și nu faceți nimic altceva decît să încercați să băgați strîmbe între români.
  Și să știți că există o aplicație ce poate identifica autorii mesajelor publicate pe un forum, și localiza de unde au fost transmise. Ce-ar fi dacă am folosi-o? Ce am descoperi?

 36. Livovul va fi capitale Urcacaniei mici si pitice. Rusii vor ocupa tot malul stang al Niprului si litoralul Marii Negre pana la Gurile Dunarii. Teritoriile din Vest vor reveni Poloniei, Ungariei, Slovaciei si Romaniei. Aliluia.

 37. DE cand voi … 3301 aveati planul de-al
  scoate dinnou mare pe TRUMP
  si nici macar 😀 CIA nu stia ce si cum
  (stranie faza ta cu … „august”-ul pentru TRUMP si …dossarele fara continut de la Mar-a-Lago ! IQ peste „deepstate”)
  -> „NINGE PE FED!” 🙁 (!) 🙁

 38. @Dan Doran
  ,,Și să știți că există o aplicație ce poate identifica autorii mesajelor publicate pe un forum, și localiza de unde au fost transmise. Ce-ar fi dacă am folosi-o? Ce am descoperi?,,
  Am descoperi ca tu esti doar un (editat),care debiteaza numai tampenii ,ridicand in slavi pe criminalii lumii si chinuindu-se ca prostul sa manipuleze lumea ,fara nici un argument ,ci numai cu laude desarte despre stapanii amerloci !
  Dak sua si nato ar fi avut vreodata un avantaj ,ei ar fi incheiat de mult socotelile cu FRusa.
  Dar exista echilibru ,pe care toti il cunosc si nu doresc sa dispara viata de pe Pamant ! Mai ales miliardarii amerloci care doresc sa traiasca cat mai opulent si sa-si cheltuiasca dolarii !
  meri si te mai documenteaza ciumete ,ca esti prea incult !

 39. @Dan Doran. Rusia are rachete hipersonice. China ,Iran, Coreea de Nord au rachete hipersonice cu ajutor rusesc, Anglia ,Franța, Germania vor avea cândva rachete hipersonice, SUA au rachete hipersonice dar le pierd când la probează inainte de a ajunge la viteză supersonică.Oricum asta nu ajută nici una din părți în caz de război atomic ( nu mai are cine să constate efectul folosirii lor).

 40. NATO are avantaje, dar amenințarea atomică e reală, și e mai avantajos să distrugi economia Rusiei și să o faci să se retragă singură, decit să declanșezi un război direct. Dar nu NATO ajută Ucraina, ci UE, cum e și normal. Ambițiile hitleroide ale Marelui Ratat trebuie înăbușite din fașă, cum ar fi trebuit înăbușite și cele ale lui Adolf, cîndva. Germanii nu erai deloc cei mai mari criminali ai momentului, dar au devenit, cînd s-au supus ambițiilor nesănătoase ale lui Hitler, și azi locul naziștilor este luat de rușii lui Putin, care au un parcurs aproape identic, cu invazii în Georgia, Republica Moldova, Ucraina sau Armenia. Același scenariu, aceeași ambiție de rasă superioară, căreia i se cuvine totul. Dar nu și mijloace tehnice, din fericire. Căci Hitler a făcut din Germania un stat supermilitarizat și dezvoltat tehnologic, iar Neohitler a jefuit doar Rusia și a făcut-o dependentă de încasările din vânzarea de gaz natural și petrol. Ca să nu mai vorbim că Adolf era un fost luptător de pe frontul din Marele Război, pe cînd Volodea nu-i decît un gogoman fricos ce călărea cîndva jucării de pluș uriașe!
  Cît despre aplicație, sint sigur că am afla că mai toate dihăniile putinofile de aici au adrese prin Rusia, Transnistria, Belarus, cu excepția uneia ,care emite chiar din parlamentul României!
  Și încă ceva: nu sînt fan SUA, Zelensky, Biden sau Ucraina. Știu însă ce pericol pentru România reprezintă o vecinatate cu Rusia, și cît de parșiv și periculos este KGB-UL. Și mai știu că cei mai aprigi dușmani ai Uniunii Europene de la noi sînt cei care nu.mai pot fura fără rușine, cum făceau înainte de aderare.
  Mai taci!

 41. Nu stiu ce plm de aplicatie viseaza Dan Doran, IP-urile autorilor sunt probabil stocate pe serverele detinute de cotidianul, in acest caz ar trebui sa le sparga un hacker (in mod ilegal)

 42. Daca ati stii ce arme neconventionale au rusii, v-ati cruci. In Australia acum vreo trei ani era de vanzare o carte cu sute de pagini despre aceste arme dezvoltate de URSS. Iar in Urcacania rusii au scos la inaintare doar armele de duzina. Restu-s pastrate in caz de conflict major cu Nato. Si incaodata va spus ca sa pricepeti daca sunteti in stare sa pricepeti. Rusia este impinsa spre Biruinta asupra Satan USA de catre Sfantul Dumnezeu. Aliluia.

 43. Dan Dorean, dihanie e vaca ce te fata imbecile. Folosirea injuriilor la adresa forumistilor care nu gandesc ca tine este o dovada clara ca esti un dezechilibrat psihic. Daca a-i fi inteligent ai comenta fara sa-ti reversi naduful asupra noastra, a celor ce nu-i pupim dos pe amerloci doar pentru faptul ca rusii fac jocurile in Urcacania.

 44. @Dan Doran
  mey (editat) ,, Dar nu NATO ajută Ucraina, ci UE, cum e și normal,, ,de summitul NATO-UKRAINA ,ai auzit in care alianta criminala se angajeaza in continuare sa -i ajute pe nazisti ???
  UE a impus doar acceptarea imediata a produselor agricole contaminate radioactiv de catre ROMANIA si POLONIA !
  NATO II AJUTA CU ARMAMENT, CARE TRANZITEAZA ZILNIC COLONIA ROMANIA !
  ,,Ambițiile hitleroide,, SUNT ALE CRIMINALILOR LUMII-AMERLOCII !!!
  Sa-ti amintesc (editat) cate tari si popoare au distrus si jefuit sua ??? Nu am loc aici !
  Deci du-te si te spanzura (editat) ca nu convingi pe nimeni cu afirmatiile stupide ale tale ! Deocamdata boratule Romania a fost jefuita in pandemie de ,,aliatul strategic,, de peste 15 mld ,de 3 ori mai mult decat tezaurul confiscat de sovietici !

 45. „@Dan Doran spune:
  26 IAN. 2024 LA 11:00
  @Dan Doran
  mey (editat) … ”
  🤣🤣🤣
  Nu deveni EMOTIONAL invidiosule pe IQ-ul meu 🙂 ! Nu-i vina mea ca natura a facut economide de GENE BUNE la tine ?
  Se vede de la o postca ca nu esti blond , n.ai ochi 😉 ALBASTRII
  n-ai banii lor si 🙁 n-ai nici fina lor scoala ! 🙁

  TRISSTULE ! 🙁

 46. „@Dan Doran spune:
  26 IAN. 2024 LA 8:43
  @Dan Doran
  ,,Și să știți că există o aplicație ce poate identifica autorii mesajelor publicate pe un forum … ”
  _____________________
  PAGUBA-N CIUPERCI ❤️❤️❤️ … nici pe vremea securitatii comuiniste nu functiona asta
  dapoi acum in DEMOCRATIE unde omul are dreptul LA LIBERA EXPRIMARE
  cat timp nu spun ca vreau personal sa rastorn un guvern CU PUSCA si cum vreau sa SAR IN SUS … pot sa-njur guvernul
  chiar si fara argumente LOGICE , doar pentru ca pot si-mi da dfreptul CONSTITUTIA (ca lui CEAUSESCU ONG-istul)
  daca spun ca-s prea prost sa-l judec bun, un guvern bun !

  Sau tu interzici unui PROST dreptul de-a se EXPRIMA LIBER, chiar si ilogic impotriva unui GUVERN pe care din PROSTIE il judeca gresti … doar pentru ca PROST (desi-si plateste taxele si nu instiga la rasturnare DECAT PRIN VOT, rasturnare de guvern, singura permisa democratic ?

  Oare nu au si PROSTII dreptul la … LIBERA EXPRIMARE ?
  NU-s si ei CETATENI cu drepturi DEPLINE ? TRISSTULE 😀 😀 😀 !

  Desi altora le e evident ca injura gresit … ei fiind prosti si
  CETATENI au dreptul sa injure chiar gresit POLITICA
  taman pentru ca-si platesc TAXELE si nu instiga la OMOR DIRECT ci
  a „RASTURNARE DE GUVERN” prin „VOT DEMOCRATIC” 😀 😀 😛 ?
  🤣🤣🤣
  AUD ?

 47. „gelu spune:
  26 IAN. 2024 LA 10:21 ”

  Rusii si chinezii (se aude ca recent LE AU SI iranienii)
  POT prin hypersonice distruge PORTAVIOANLE AMERICANE … de ce crezi ca yankeilor le e frica de HOUTHIS ?

  USA fara PORTAVIOANE e ca GB fara flota secolului xviii … restransa la propriul continent american
  DOAR prin PORTAVIOANE (acum distructibile prin hypesonice) isi proiectau americanii MONDIAL forta !

  MDA !
  @gelu😉 … tu le ai, le-ntelegi ! 🙂 🤞

  MAGA ! ❤️❤️❤️

  [PS: Culmea e ca USA nu are hypersonice desi se lauda tehnologic ! 🙁 ]

 48. Auzi, MEY, dar de unde știi tu că cerealele alea sînt contaminate? Ai făcut tu vreo analiză de radioactivitate asupra lor, de te dai așa de știutoriu? Ce vă mai.place sa aruncați șopîrle otrăvite! Dacă cineva ar susține ca gazul oferit de ruși e radioactiv, ați sări imediat sa susțineți că nu e adevărat, deși nu ați făcut nicio analiză în acest sens. Dar grîul ucrainian e sigur otrăvit și plin de radiații, fiindcă așa se jură nu-știu-cine demn de toată încrederea dacă spune de rău despre Ucraina! 😂 Facem pariu că, dacă rușii ar ocupa toată Ucraina și ar vinde grîul ucran pe piețele europene, peste noapte grîul ăla ar deveni numai bun de făcut colaci și merdenele? 😂 😂 😂
  România nu e în niciun caz colonie, ci tocmai faptul ca sprijină efortul de război al vecinilor o demonstrează ca țară independentă! Poate vouă, slugile rușilor, nu vă place asta, dar România și-a ales tabăra și va lupta direct, cum e si cazul! Căci acesta nu e un război prin Pacific, Asia sau America de Sud, ci chiar în vecinătatea noastră, iar ambițiile imperialiste ale oligarhilor ruși ne afectează direct!
  Eu nu am văzut americani care să facă legea pe la noi, și soldații SUA au fost CHEMAȚI INSISTENT, căci lăcomia voastră a lăsat România fără apărare! Mie mi-ar fi plăcut sa avem o armată națională măcar de mărimea și puterea celei israeliene sau franceze, dar setea de înavuțire a clasei politice românești nu a putut fi îndiguită decît de aderarea la UE, din păcate. Și mai avem de tras, pînă scăpăm de politicarzii lacomi și recuperăm stricăciunile!

 49. Ha, ha, ha! Basca trupe si baze straine. „2018 analiza: Ocupă de departe primul loc la preluările de către capitalul străin în totalul preluărilor, 67%, și de departe ultimul loc la preluările în afară: 3% din totalul preluărilor (30% fiind preluări interne). Nicio altă țară din regiune nu înregistrează o asemenea discrepanță de peste 22 de ori între ceea ce capitalul autohton a cedat, pe propriile piețe, capitalului străin și ceea ce a reușit să preia capitalului străin pe piețele sale. Iată, potrivit aceluiași studiu, matricea în cazul Ungariei (28/63/9) și în cazul Poloniei (37/51/12), matrice care în cazul României este 67/30/3!

  După o analiză a BNR pe baza datelor UNCTAD, capitalul românesc plasat în străinătate abia atinge 750 milioane euro, în timp ce capitalul polonez are plasamente în străinătate de peste 25 miliarde euro, iar cele ceh și maghiar, de peste 20 miliarde euro fiecare.

  Concluzia, din două una: ori admitem că tranziţia de la comunism la capitalism s-a desfăşurat în spiritul regulilor capitaliste în care câştigă cel puternic, indiferent dacă ar fi să se calce pe cadavre, dar atunci nu mai vorbim de furturi şi devalizări, ori, în cazul în care acceptăm că tranziţia s-a făcut cel puţin în bună măsură pe bază de furt, trebuie să fie inclusă la loc de cinste în domeniu contribuţia capitalului străin la jaf.”

 50. Chiar sunt contaminate 😀 dar nu cu ce insisti tu 😀 !
  Sti cu ce-s contaminate ?

  C-o OTRAVA pentru economia interna a fiecarei tari care le consuma -> contaminate cu „PRET DE DUMMPING”
  ceva care distruge prin subpret o economie pentru ca mai APOI s-o prelueze MONOPOLIST !

  DE facto … dupa legile comertului UE arb trebui sa puna restrictii PROTECTIONISTE pe GRANELE AMERICANE din UKRAINA
  insa mde 😀 colonistii au cuvantul ❤️ nu voi : SKLAVETILOR 😀 !

  IQ=?
  😉

  [nu-s preturile de dummping pre-monopoliste o investitie aparent-perdanta insa facuta cu singurul scop de-a prelua MACRO-ECONOMIC o PIATA DISTRUSA prin ele 😉 Istetzule … cate doctorate ai ? MISHTEAUX chiar are 2-oua PE BUNE ! IQ>145 !]

 51. Mishteaux, lăsînd la o parte faptul că nu ești capabilă să dai niște numere cîștigătoare nenorocite, te faci de rîs cînd te mai dai și posesoare a două doctorate! 😂
  Păi, cineva care are două doctorate (?!!) pe bune, vine cu hoarda ta de greșeli gramaticale și de punctuație, cu care ne bombardezi zi de zi?! Mănînci litere, scrii cuvinte greșit, vii cu aberații, scrii ilogic, te lauzi singură în zeci de nickname-uri de schimb, te crezi ghicitoare profesionistă, spui numai.prostii, -de s-au săturat și putiniștii de tine, ca să nu.mai vorbim de ăia întregi la minte!
  Auzi la ea: DUMMPING, pentru dumping! Dar e bine totuși ca nu a scris JIMPING! Mai are șanse! 😂
  Gelule, străinii preiau acele firme românești DE STAT care nu sînt rentabile și care nu au cumpărători interni! Adică aduc bani la buget, cînd marii patreoți de rahat nu sînt în stare să aducă bani, ci numai să arunce lozinci!
  Nimeni nu.interzice românilor să cumpere active de stat românești, dar în realitate antreprenorii romârlani vor să obțină profituri-record cu investiții foarte mici, și de aceea investesc de obicei în sectoare-tip, ca imobiliarele, turismul, importurile, comerțul sau IT.
  Dacă tot capitalul străin din România s-ar retrage dintr-o dată, țara ar fi în faliment instantaneu! Căci cea mai mare parte a capitalului investit la noi.provine din Vest!
  Cehia și Ungaria, în anii 80,în vreme ce (editat) de Ceașcă arunca avuția națională peste hotare, aveau investiții americane, ceea ce le-a ajutat să prindă căderea comunismului dezvoltate, nu ruinate, ca România sau URSS!
  Și o intrebare: de ce nu investești tu în economia românească? Și dacă n-o faci, de ce te rățoiești la străinii care binevoiesc să te ajute, preluînd firme românești neperformante?

 52. @ misteaux

  Degeaba techinui cu Editat.e timp pieedut.e prost „profesionist”.

  Dan doran posteaza pe hn,adevarul etc aceeasi propaganda ,aceleasi zoi soroshiste.cred ca are 8 clase si traieste din postat…asta e.

 53. Mai tinar fiind ascultam o discutie intre colegi mai in virsta . Unul dintre ei tot voia sa spuna si el ceva.La atitea insitente un alt coleg zice :” Mai , lasati-l si pe Mitica sa spuna si el o prostie . Ca doar si prostia spusa-i vorba ” !Nu-iasa @ Dan Doran si @ misteaux ?

 54. Citesc cum uni postaci scriu cu „dezinvoltură” despre un razboi ATOMIC,ca despre un film in care ei ar fi SPECTATORI…!!.
  IMBECILII astia cu dorinta de razboi ATOMIC sa cunoasca urmatoarea realitate petrecuta in toamna anului 1945 la Hirosima!.
  „Un GRUP de jurnalisti americani de la prestigioase publicatii mass-media au avut acces sa viziteze orasul Hirosima dupa catastrofă nucleara asupra orasului si populatiei.
  Jurnalistii fiind insotiti de ofiter americani prin fostele strazi japoneze au observat pe jos multe movilite albe de marimea unei monede de un dolar (atunci exista moneda de un dolar),intreband ce reprezinta acele numeroase movilite albe,au primit raspunsul…au fost OAMENI surprinsi pe strada si care s-au TOPIT la temperatura de 900°C provocata de BOMBA ATOMICA americana”.
  Armele ATOMICE de azi au o putere nucleara de 500 de ori mai MARE numai una singura.
  Asa ca voi IMBECILII care o dati cu razboiul ATOMIC faceti CIOCUL MIC,ca nu scapati nici voi si nici nepotii vostri!!…va fi SFARSITUL OMENIRII!!.

 55. Gogutzule, ar fi bine dacă aș putea trai din postat, ca voi, dar eu nu am stăpîni, și nu iau parale. Eu sînt o persoană reală, care are curajul să își asume ce spune. Voi, veți dispărea imediat ce Putin va da colțul, și nimeni nu va putea ști cine erați, de fapt. Sînteți niște biete pseudonime obosite, foarte vocale, dar inexistente, practic.
  Chiar ii sfătuiesc pe cei de la Cotidianul să schimbe regulile acestui forum, și sa nu.mai poată posta decît cei care semnează cu numele lor verificat, și cu poză reală la profil! Ai mai scrie tu prostii putinofile pe aici?

  Apropo, Mariuse, este că ai dat în gălbinare? 😂 Da, ai dreptate, aplicația este ilegală, dar folosibilă inclusiv de către serviciile secrete! Oare ce taine urît-mirositoare ar ieși la suprafață, dacă am folosi-o?!

 56. Despre HORISHIMA si NAGASAKI facute de crestini americani CIVILILOR pagani nipponi
  ai citit ?

  Care-a fost si in ca e singura tara care-a DEJA dat cu ATOMICE pe … CIVILI ?

  🤣🤣🤣

 57. @ Cine vrea RAZBOI ATOMIC(20,20)…FOARTE corect cele scrise!.Este bine ca cititorii Cotidianul sa mearga la cinema si sa vada filmul „Oppenheimer”,sau pe Netflix.(film britanici-american din anul 2023 scris,produs si regizat de Christopher Nolan).
  Robert Oppenheimer,om de stinta american,numit director stiintific al Proiectului Manhattan,a fast supranumit si „parintele bombei atomice americane”.

 58. Problema umanitară din Gaza

  Armata israeliană a tras într-un grup de oameni care stăteau la coadă pentru ajutoare umanitare, în Gaza, ucigând 20 dintre ei și rănind alți 150. „Așteptam făină”, spune unul dintre supraviețuitorii atacului pentru Al Jazeera.

  Sistemul medical din Gaza este în colaps total: în cele câteva spitale care mai sunt deschise, nu se mai găsesc nici analgezice, nici anestezice. Bătăliile au ajuns la poarta spitalelor din Khan Younis, de unde mii de oameni nu mai pot ieși, scrie The Guardian.

  Potrivit Agenției ONU pentru Refugiații Palestinieni, situația din Khan Younis reprezintă un eșec constant de a respecta principiile dreptului internațional umanitar.

  Familiile ostaticilor israelieni captivi în Fâșia Gaza au încercat să blocheze un punct vamal dintre Israel și Gaza, pentru a opri intrarea ajutoarelor umanitare în regiunea asediată, scrie New York Times. Ei s-au strâns la vama Kerem Shalom, de lângă granița cu Egiptul, și au forțat peste 100 de camioane cu ajutoare umanitare să ocolească prin Egipt.

 59. Interesant ca numele acestui domn-postaci de Dan Doran,se poate citi invers….Narod !!…adica p—t !. Cu SCUZE !.

 60. Astăzi, singurii care mai amenință că vor folosi arma atomică sînt Putin și Kim, doi nebuni planetari care vor să posede cohorte de sclavi dispuși să moară pentru ei. Ați mai auzit voi vreun american care să susțină că ar trebui utilizate armele nucleare? Doar Putin amenință Europa, iar voi îi țineți hangul prezentînd drept normale acțiunile lui, pe care le considerați anormale dacă ar fi efectuate de americani sau alții! 😂
  Orice om normal la cap ar cere ca o țară care amenință cu atomică să fie distrusă, nu să li se facă poftele liderilor ei neîntregi la cap!
  Așa că nu mai vorbiți în numele nostru, ci doar în numele vostru, personal!

 61. Cand ai mintea incastrata in piatra si nu intelegi dinamica evenimentelor e foarte usor sa devii psihopat. Rumega inaintarea NATO pana la granita Rusiei din perspectiva rusilor. Tu ce ai face in locul rusilor? I-ai pofti pe amerloci sa-si construiasca cateva baze militarea si-n in Rusia? „Începând cu 30 iunie 2011, toate forțele militare americane, adică armata SUA, marina americană , forțele aeriene americane și corpul marin american (cu excepția Gărzii de Coastă SUA care dețineau 43.521 de personal activ la 30 septembrie 2011 ) au reunit 1.434.312 soldații răspândiți peste 1.000 de baze în aproximativ 100 de țări.

  Total
  stare Total Armată Marina Corpul Marinei Forțele Aeriene
  Jos 1 332 656 571.108 233.368 194.451 333 729
  Încorporat 101 656 0 95 280 6 376 0
  Total 1.434.312 571.108 328 648 200.827 333 729
  Operațiuni externe.
  La aceste puncte forte, este necesar să se adauge trupele în operațiuni externe, adică implicate în operațiuni militare la scară largă în afara teritoriului american:Irak, Siria, Libia…”

 62. @ Dan Doran
  ,,Orice om normal la cap ar cere ca o țară care amenință cu atomică să fie distrusă, nu să li se facă poftele liderilor ei neîntregi la cap!,,
  Se vede ca esti neintreg la cap ! Si narod ,adica prost,pentru ca stapanii tai ,criminalii lumii au folosit-o si ameninta in continuare lumea cu holocaustul nuclear daca nu li se satisfac cererile.
  Au amenintat Coreea -Truman , Cuba -kennedy, Iran -bush , nord Korea .Trump .
  Nu a auzit nimeni la KIM si PUTIN sa ameninte ci doar ca vor raspunde simetric dak vor fi atacati.
  DOAR minti bolnave ca tine poate sa inventeze asa ceva !

 63. Narodule, nu e adevărat. Tu papi caca cu polonicul pentru varză! Atît Kim cît și Putin au amenințat ca vor răspunde nuclear dacă vor fi amenințați, fie și cu arme convenționale! Nu vor să lase ciolanul nici morți, și se cred Dumnezeu în persoană!
  Mai taci!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.