Ziua națională a tipografilor

Tiparul este o armată de douăzeci și șase de soldați de plumb cu care se poate cuceri întreaga lume”, a spus Johannes Gutemberg, cel care a inventat în anul 1450 tiparul cu litere mobile, revoluționând cultura universală și facilitând răspândirea ei în lume.

În fiecare an, pe 13 decembrie, în România se sărbătorește Ziua tipografului, pentru a marca manifestația tipografilor, care a avut loc pe 13 decembrie 1918.
Omagiu acelora care muncesc noaptea, până târziu, pentru ca noi, dimineața, să putem citi ziarul. Acelora care îmi fac posibilă plăcerea de a citi cărțile, căci lectura, oricât de avansată ar fi tehnologia, are un farmec aparte atunci când filele cărții foșnesc la atingerea mâinilor noastre. Prin mâna lor trec cele mai proaspete știri, dar și cele mai frumoase creații literare sau de alt gen.

Pot fi numiți „vrăjitorii de litere”, deoarece munca lor dezgheță minți și face viața mai faină în casele noastre.
Fie că lucrați în tipografii, fabrici de ambalaje, edituri, ziare, produceți materiale publicitare, sunteți furnizori ai întregii industrii grafice, vă urăm mulți ani frumoși, munca voastră ne luminează spiritul și ne potolește setea cunoașterii!
La Mulți Ani!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Dan Orghici 127 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.