Ziua şi recordul de infectări: 1.112 cazuri noi

S-a înregistrat un nou record, joi, în privința noilor cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 1.112 persoane infectate și 25 de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre ei, 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 393 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până joi, 2.126 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De miercuri, de la ora 10.00 până joi, la ora 10.00 au fost înregistrate 25 de decese, dintre care 16 bărbați și nouă femei. Este vorba de pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vaslui, Vrancea și București.
Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, patru la categoria de vârstă 50-59 ani, opt decese la categoria de vârstă 60-69 ani, cinci decese la categoria de vârstă 70-79 ani și șase decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.586. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 285 de pacienți.

Până joi, la nivel național, au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.107 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 1.334 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 iulie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Planul pentru o noua stare de urgenta este activat.
    Galbejitii lui Orban nu se lasa pana nu baga Romania in groapa si apoi apare Iohannis sa arunce pamant in groapa in timp ce o fanfara ii canta onoruri.
    Suntem prostii Europei, noi astia care nu suntem acum in strada sa alungam ciuma galbena

  2. Cine-i controleaza ? Verifica cineva afirmatiile acestor manipulatori ai cifrelor ? Cine spune ca da au dreptate, asa este, sunt 1100 ? Pot spune orice si asa si fac. Totul este pentru alegeri ! Cifra infectarilor de gripa normala, rugeola,tuberculoza, pneumonie virala,hepatita etc este de 10 ori mai mare si nu este bagata-n seama . Nu intereseaza decat alegerile in carantina !Mor oamenii acasa, in patul lor de cancer, hepatita,tuberculoza fara ingrijire medicala. Habar nu au ! Doar alegerile conteaza pentru Iohanis si guvernarea de bolovani.

  3. ciuma rosie poate fi multumita. Romanii vor fi izolati in tara iar alegerile vor fi devansate, cat vor muschii lor. Intre timp, presa va trage din toate pozitiile in guvern. Dar si guvernantii parca fac in draci greseli nefortate…

  4. Trezeste-te la realitate si nu mai face afirmatii aiuristice. Presedintele unui stat important a spus „noi facem multe testari si este firesc sa avem mai multe cazuri.” Daca marja de eroare poate fi intre 4 si 30% atunci o parte din teste pot fi eronate… De ce nu te intrebi cum de vecinii au avut alta evolutie? Grecia in iunie avea tara ”libera”, PM a mers pe terase printre concetateni, fara, fara, tara lor este deschisa, a noastra se izoleaza tot mai mult desi in Stare de alerta a fost introdusa masca, in Starea de urgenta nu era obligatorie cand au venit peste un milion din zona rosie. De ce? Grecia are turisti straini si doar 4077 cazuri adica 391/milion, iar noi 2146/milion deci de CINCI ORI MAI MULT, oare de ce? De luni de zile, guvernantii se lauda ca au situatia sub control, desi toti le-au spun ca aveam o situati mult mai proasta decat Polonia, Bulgaria, Ungaria sau Greci. Tot din cauza opozitie tarile din jur pot primi turisti pe cand noi NU si chiar ii sechestram pe romani in tara pt ca altii nu-i mai accepta?

  5. Cum dracu’ Ungaria are așa de puțini infectați.??.. chiar dacă sunt mai putini decât Romania că populime,ei au în jur de 10 infectați pe zi…noi peste o mie!!!1000!! acum se văd țările fără educație, fără utilități, fără sistem medical, fără nimic…asta suntem noi ,o țară din lumea a patra!!.. ocupată vremelnic de niște triburi migratoare… aici ne-au adus politicienii în 31 de ani…o țară în feudalismul timpuriu… degeaba faceți propagandă in media privind măsurile de protecție sanitare, pentru că jumătate din țară n-au apa caldă, n-au apa curentă, n-au nici cele mai mici condiții de igienă,.. după unii istorici, asta-i începutul dispariție poporului român… nici un vaccin nu-l va mai face bine..eu că urez sănătate și când aveți ocazia plecați dracului din țara asta…

  6. ungurii sunt o natie disciplinata. putem sa-i injuram, sa-i trimitem in Mongolia, ca sa ne calmam frustarile , insa ei sunt organizati si asculta de stapanire , care la ei e in slujba poporului pe bune si nu pe bla bla uri

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.