Băsescu, nemulțumit de ”mesajul neinspirat” al Bruxelles-ului privind China

Vorbind despăre relatiile romano-chineze, președintele Traian Băsescu a precizat că întreruperea lucrărilor la gazoductul Nabbuco i-a lăsat un gust amar și a vrut să transmită un mesaj ironic către Bruxelles.

„În China avem un partener care are încredere în noi”, a spus preşedintele Băsescu referindu-se la vizita pe care premierul Chinei tocmai a început-o la Bucureşti.

„Ştiu că exista un mesaj al Bruxelles-ului legat de precauţia cu care trebuie abordată reuniunea dintre ţările Europei de Est şi China”.

„Cred că a fost un mesaj neinspirat”, a spus la RRA Traian Băsescu.

„Am privit oarecum ironic mesajul de la Bruxelles”.

El argumentează că ţările estice ar fi trebuit să fie mai bine asistate de către ţările occidentale în încercările lor de asigurare a unei independenţe energetice.

„Solidaritatea europeană trebuie să fie în prim plan si când discutăm de proiectul Nabucco, şi când discutăm de Republica Moldova, care rămâne cu probleme la Nistru”, a spus preşedintele Băsescu.

”V-o spun cu toată sinceritatea, că am privit relativ ironic mesajul Bruxellusului și am vrut să trimit un mesaj: Dar cu Nabbuco ce ați avut?”, a spus Băsescu la RRA.

Președintele susține că din motive politice s-a optat pentru gazoductul Trans-Adriatic, care deservește în principal Italia și se dezavantajează țările din Estul Europei, în special România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.