Diplomatul rus s-ar fi aflat la bordul avionului cercetat ieri de Brigada Antitero

Surse citate de Antena3 arată că diplomatul rus care a provocat accidentul din Bucureşti a părăsit România la bordul avionului cercetat miercuri după-amiaza de Brigada Antitero a SRI, în urma unei ameninţări cu bombă.

Postul de televiziune RTV susţine că diplomatul Alexander Evsyukov, ar fi şeful spionajului rus din România. El nu apare în lista corpului diplomatic acreditat în ţara noastră. Numele său apare într-un document oficial datat 12 octombrie 2012, pe lista ataşaţilor Federaţiei Ruse la Ambasada din Slovenia, ca secretar secund.

În intervenţia sa în faţa presei de joi, Ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Malghinov, a insisitat pentru o abordare nepolitizată a cazului de către autorităţile din România.

Cursa AEW 234 trebuia să decoleze spre Kiev miercuri la ora 15.55, dar plecarea a fost amânată pentru ora 17.50, după primirea unui apel la numărul de urgenţă 112. Cei 42 de pasageri au fost evacuaţi din avion. Brigada Antitero a cercetat aeronava şi nu a găsit nimic suspect. Cel care a sunat la 112 va suporta „rigorile legii”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

Ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Malghinov, a declarat astăzi presei că ridicarea imunităţii diplomatului este imposibilă şi că acesta a părăsit România miercuri. „Considerăm imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului care a săvârşit acest accident. În aceste condiţii, partea rusă a luat decizia de a termina imediat mandatul lui. Ieri, Alexander Evsyukov a parasit Romania”, a spus ambasadorul.

‘>

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.