Ikea retrage chiftelele de carne din 24 de ţări

Gigantul în domeniul imobiliar Ikea, care vinde şi specialităţi culinare suedeze, a anunţat marţi că a extins retragerea chiftelelor de carne la ţări din Asia şi Caraibe, numărul ţărilor vizate ajungând la 24.

„Este vorba despre 26 de magazine repartizate în 24 de ţări, în care chiftelele de carne livrate provin de la furnizorul nostru suedez”, a declarat pentru AFP Ylva Magnusson, o purtătoare de cuvânt a grupului, relatează Mediafax.

În principal, ţările europene sunt cele afectate, dar şi Thailanda, Hong Kong şi Republica Dominicană.

Vânzarea tuturor tipurilor de chiftele de carne, atât în restaurantele Ikea, cât şi în magazin, a fost oprită până la noi ordine.

„Acesta este un produs important pentru noi, deci măsura este semnificativă, însă nu vrem ca clienţii noştri să îşi facă griji”, a adăugat Magnusson.

Produsul este testat, în prezent, într-un laborator german, care va stabili dacă acesta conţine carne de cal. Primele rezultate sunt aşteptate joi.

Ikea a anunţat luni că retrage de la vânzare, în 15 ţări europene, chiftele din carne, congelate, care ar conţine carne de cal, în urma unui test realizat în Cehia de către autorităţile sanitare din această ţară.

Grupul a precizat, într-un comunicat, că „controalele sale nu au relevat urme de carne de cal”, dar că îşi va „aprofunda cercetările”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.