Ponta: Lui Băsescu îi este frică de ce ar putea să spună Opriș despre cum a fost în 2009 la alegeri

Preşedintelui Traian Băsescu cred că îi este frică de ce ar putea să spună domnul Opriș despre cum a fost în 2009 la alegeri şi  din acest motiv refuză să îl înlocuiască de la conducerea STS, a afirmat premierul Victor Ponta la Antena 3.

„Cred că îi este frică de ce ar putea, nu știu, să spună domnul Opriș despre cum a fost în 2009 la alegeri, despre cum a fost la referendum. Domnia sa este dator unor oameni, nu știu și dacă unor structuri, pentru faptul că, știm cu toții, în 2009 a pierdut alegerile prezidențiale și, totuși, a fost ales. În 2012, 90% dintre români au votat să fie demis și s-au trezit cu dosare penale cei care au votat la referendum. Deci, evident că este dator. Faptul că pune aceste interese strict personale în fața, în primul rând, a responsabilității publice și, în al doilea rând, în fața unui proiect care e dincolo de Băsescu, de Opriș, de Ponta, acela de a avea un sistem de intervenții în situații de urgență performant, este unul din nenumăratele lucruri rele, pe care domnul Băsescu le-a făcut românilor”.

Ponta a spus că, în declaraţia susţinută duminică, preşedintele a fost şi mincinos şi ilogic apărând Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în încecarea de a   justifica eşcul operaţiunilor de salvare spunând că ar fi  fost vorba numai despre o lipsă de coordonare.

Traian Băsescu a insistat în CSAT un sfert de oră  spunând că Guvernulnu face bine  înfiinţând un Departament „pentru” doctorul Raed Arafat, a spus premierul.

Denotă că preşedintelui i-a rămas încă „o chestie personală”, a mai susţinut Ponta.

„Un sfert de oră, preşedintele ne-a vorbit despre ce rău facem că facem Departamentul pentru doctorul Arafat, adică are o chestie personală care i-a rămas. A întrebat de contractele lui domnul Ghiţă, dacă e adevărat, domnul Opriş i-a spus că nu e adevărat, evident, deci un nivel al discuţiilor ciudat, ca să nu mă exprim altfel. Dar problema lui Băsescu era de ce îl punem noi pe Arafat şef”.

Traian Băsescu  declara, duminică, după şedinţa CSAT, în care s-a discutat despre  accidentul din Apuseni, că în ultima perioadă „s-a instalat public, prin persistenţa unor minciuni”, mesajul că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului, spunând că acest lucru este o minciună şi că STS nu are nici echipament şi nici dreptul legal în acest sens.

Într-un comunicat dat publicității, luni, STS  a precizat că „dr. Sorin Ianceu nu a sunat la 112”, însă doctorul a susţinut contrariul.

Într-un interviu Tv  acesta a explicat că a sunat la 112 şi că, mai mult chiar, le-ar fi spus că dacă pleacă din Horea spre Beliș pe drumul 1R, la jumătatea distanței, pe partea dreaptă, se află prăbușiți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.