Ponta şi Dragnea, la masă cu Gino înaintea alegerilor LPF

Gino Iorgulescu s-a întâlnit, miercuri seară, la un hotel, cu mai mulţi conducători de club din Liga I, dar şi cu Victor Ponta, premierul României, şi cu Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD. Pe lângă cei doi, la întâlnire au mai fost reprezentanţii cluburilor Steaua, Dinamo, CFR Cluj, Ceahlăul, Oţelul Galaţi, Petrolul, FC Vaslui, Astra, FC Botoşani şi Viitorul Constanţa, scrie ProSport.

Temerea lui Dumitru Dragomir s-a adeverit, iar politicul va fi implicat, se pare, în alegerile de la LPF.

Spre miezul nopţii, Gino Iorgulescu a ieşit şi din hotel. Întrebat care va fi deznodământul alegerilor pentru şefia LPF, acesta a răspuns misterios: „Nu ştiu dacă voi câştiga, vedem!”.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu Gino Iorgulescu, candidat la şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, Victor Ponta nu a negat acest lucru, dar nici nu a dorit să comenteze. „Sunt foarte hotărât să modificăm Legea sponsorizării, în aşa fel încât să fie mult mai uşor şi mult mai practic pentru companiile private să sponsorizeze atât activităţile sportive, cât şi cele culturale. M-am văzut cu preşedintele Federaţiei, Mircea Sandu, şi oferim tot sprijinul pentru ca România să găzduiască în 2020 meciuri din Campionatul European. La fel, am discutat şi discut cu alţi oameni de sport şi de cultură cum să facem să găsim mai mulţi bani pentru sport şi cultură, nu doar de la buget”, a spus Ponta.

Ponta a mai  declarat, joi, că s-a întâlnit cu „mai mulţi oameni de sport” pentru a discuta despre modul în care pot fi atraşi mai mulţi bani pentru acest domeniu din alte surse decât cele bugetare. Premierul a menționat că intenționează să modifice în acest sens și Legea sponsorizării.

Joi au loc alegerile pentru stabilirea noului președinte al Ligii, funcție pentru care se luptă atât Dumitru Dragomir cât și Gino Iorgulescu.

Dragomir şi Iorgulescu s-au mai duelat pentru funcţia de preşedinte al LPF în octombrie 2000,  câştig de cauză având fostul preşedinte al clubului Victoria Bucureşti, cu scorul de 11 la 5.

Update: Preşedinţii cluburilor din Liga I au intrat în sală. S-a trecut la vot. În jurul orei 14:00 va fi făcut public rezultatul alegerilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.