Primăria Timişoara trece la demolarea palatelor ţigăneşti, ridicate ilegal

Primăria Timişoara a solicitat sprijinul unui executor judecătoresc pentru a pune în aplicare demolarea unui palat ţigănesc ridicat ilegal, după ce instanţa de judecată a stabilit, printr-o sentinţă definitivă, că proprietarii acestuia nu au respectat autorizaţia de construcţie.

Aceasta prevedea ca imobilul ridicat pe strada Titu Maiorescu să aibă parter şi un etaj, dar la final clădirea avea cu patru etaje mai mult. Ca atare, primăria s-a adresat instanţei de judecată care, la sfârşitul lunii decembrie 2013, a dat câştig de cauză administraţiei municipale.

Florin Neda, trecut în acte ca proprietar al imobilului, are la dispoziţie 30 de zile să aducă imobilul la dimensiunile prevăzute în autorizaţia de construcţie, altfel primăria va trece la demolarea acestuia, dar pe cheltuiala proprietarului.

”Am câştigat în instanţă, definitiv şi irevocabil, procesul contra celor care au construit o asemenea mizerie. S-a construit fără autorizaţie. Vom fi necruţători împotriva oricui”, spunea primarul Timişoarei, Nicole Robu.

Clădirea ce urmează a fi parţial demolată şi din care primăria deţine o pătrime a funcţionat o perioadă ca pensiune, dar fără a avea autorizaţiile necesare, după cum a precizat o sursă din poliţie. Trecut în acte ca proprietar, Neda Florin ar fi plecat în Austria şi nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere. Ultima demolare integrală a unui palat ţigănesc, construit ilegal în Timişoara, a avut loc în urmă cu 5 ani, în timpul administraţiei Ciuhandu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.