Scandal între CFR și Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de Consiliul de Administraţie al CFR SA, ceea ce duce la încetarea mandatului administratorilor, care acuză factorul politic că este „disperat” să nu piardă controlul unei companii de stat şi a finanţărilor europene.

„Conducerea Companiei Nationale CFR SA a luat act, cu surprindere şi regret, de respingerea Planului de administrare de către acţionariatul reprezentat de Ministerul Transporturilor (…) Apreciem că această schimbare intempestivă nu este fundamentată de raţiuni economice, situaţia companiei îmbunătăţindu-se în ultimele luni, ci mai degrabă de disperarea factorului politic de a pierde influenţa asupra resurselor unei companii de stat şi a finanţărilor europene”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea companiei Mediafax.

Dimitris Sophocleous a anunţat că demisionează, ca urmare a respingerii planului.

„Considerăm că în acest moment angajamentele luate de România în faţa instituţiilor financiare internaţionale sunt puse în pericol, alături de credibilitatea reprezentanţilor Guvernului în acest raport. Ca rezultat al respingerii planului de administrare mi-am prezentat demisia din poziţia de director general al CFR”, a declarat Dimitris Sophocleous, citat în comunicat.

Sophocleous a preluat în luna ianuarie funcţia de director general al companiei CFR, în urma unui proces de recrutare de manageri profesionişti.

Administratorii CFR SA sunt, alături de Sophocleous, Lucian Isar (preşedinte), Enache Jiru, Dănuţ-Leonard Sandu şi Florian Raimund Kubinschi.

Ministerul Transporturilor nu a emis până la ora publicării articolului un punct de vedere oficial pe această temă.

UPDATE Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA are de luni un nou Consiliu de Administraţie, format din Sorin Mîndruţescu, Peter Weiss, Peter Raimund Kubinschi, Enache Jiru şi George Micu, a transmis luni seară printr-un comunicat Ministerul Transporturilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8526 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.