Stelian Tănase este noul director interimar al TVR

Stelian Tănase, propunerea PNL pentru postul de director interimar al TVR a obţinut sufragiile plenului comun al Camerei Deputaţilor. PDL au părăsit plenul, parlamentarii UDMR nu au venit şi mulţi conservatori au fost absenţi

De această dată s-a înregistrat cvorumul

Din a doua „strigare”, problema conducerii interimare a TVR s-a rezolvat. Dacă marţi nu s-a înregistrat cvorumul de şedinţă în Parlament – au fost prezenţi doar senatorii şi deputaţii PNL, PPDD şi deputaţii de la minorităţi – vineri plenul Parlamentului a fost relativ…plin, în sală fiind în jur de 400 de parlamentari. Cvorumul de şedinţă se ştie, este de 291 de parlamentari. Au fost prezenţi toţi miniştrii PNL şi o parte dintre miniştrii PSD. Au absentat premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, miniştri Constantin Niţă, Dan Nica şi ministrul PC, Maria Grapini.

Evident a lipsit şi patronul de televiziune, deputatul PSD Sebastian Ghiţă. Parlamentarii PDL au părăsit sala, susţinând că nu sunt de acord cu procedura. De asemenea, au cam lipsit şi treis ferturi dintre deputaţii Partidului Conservator. Ei au susţinut că trebuia ales întregul CA al TVR şi nu doar un director interimar, ignorând faptul că timpul fizic pentru alegerea CA nu exista şi că procedura este legală. Pe 12 iunie 2012, PDL nu a avut nimic de comentat pe procedură când a fost numit director interimar jurnalistul Radu Călin Cristea, şi el tot propus de PNL. Nu au participat la vot nici parlamentarii UDMR, deşi anterior au declarat că îl vor vota pe Stelian Tănase.

PNL a venit cu o nouă propunere, politologul Stelian Tănase, pentru că Rareş Bogdan (jurnalist la Realitatea TV), propunerea iniţială a PNL, s-a retras din cursă. El trecuse fără probleme de comisiile juridice, dar conflictul din USL l-au pus în situaţia de a ajunge „victimă colaterală”. Este adevărat, mai mulţi parlamentari PSD au afirmat deschis că nu agreau desemnarea lui Rareş Bogdan, din cauza unui limbaj violent la adresa parlamentarilor.

Tănase, ales cu 405 voturi din 407

Stelian Tănase a fost ales cu 405 voturi, la scrutin participând 407 senatori şi deputaţi. Stelian Tănase va fi director interimar maxim 6 luni de zile. Noul şef al postului public de televiziune a precizat că nu va avea vreo emisiune la TVR şi nici la o altă televiziune. Tănase a precizat că atât timp cât va fi în funcţie se va abţine de la a face declaraţii şi nu va avea luări de poziţie de natură politică în media.

Tănase: TVR este post public, nu este post guvernamental

Politologul Stelian Tănase, propunerea PNL pentru postul de director interimar al TVR a fost votat în unanimitate de comisiile de cultură ale Parlamentului. În faţa senatorilor şi deputaţilor din comisii, Tănase a avut cel mai bun expozeu al vreunui candidat din ultimii 10-12 ani. Din start viitorul director interimar a atenţionat că TVR este post public şi nu un post guvernamental. El a promis că în campaniile electorale din 2014, TVR va fi echidistant şi va asigura condiţii identice tuturor partidelor şi tuturor candidaţilor.

Răspunzând la întrebările membrilor comisiei, Tănase a dat un răspuns care sigur va nemulţimi o serie de persoane din TVR. El a precizat că va opera o serie de schimbări la nivelul unor factori de decizie şi la nivelul unor producători despre care a afirmat că există informaţii că au o activitate potrivnică postului public. De asemenea, Tănase a precizat că va repune cultura la locul ei în programele postului public de televiziune. În ceea ce priveşte dezastrul financiar din TVR, Stelian Tănase a precizat că situaţia se poate redresa, dar nu mai repede de doi sau trei ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.