Tot Astra a câştigat contractul pentru flota Tarom

Astra Asigurări a anunţat joi că a câştigat licitaţia organizată de Tarom pentru poliţa de asigurare a flotei de aeronave. Anunţul vine după ce, în urmă cu trei luni, premierul Victor Ponta declara că a luat o decizie care îi va împiedica pe „şmecherii de la CNSC” să dea contractul către Astra, ca în ultimii ani.
Discuţiile au apărut în luna aprilie, când Tarom a publicat un anunţ privind organizarea unei licitaţii pentru achiziţionarea de servicii de asigurare a flotei. Contractul era estimat la 2,4 milioane de dolari. Licitaţia a fost suspendată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), în urma unei contestaţii depuse de Astra. Problema a ajuns în atenţia Guvernului, care a decis să scoată Tarom de sub incidenţa legii achiziţiilor publice.
„Am ajuns să dau ordonanţă de urgenţă ca să scot Tarom de la procedura prevăzută de ordonanţa 34. Ştiţi de ce? Pentru că Tarom, aşa cum face în fiecare an, trebuie să-şi asigure aeronavele, ca să poată să zboare cu ele. Şi au făcut procedura (de achiziţie publică, n.r.), au vrut să semneze contractul cu o firmă, nu ştiu care, după care o altă firmă, evident Astra a domnului Adamescu s-a dus la şmecherii de la CNSC, care au spus: <nu, domnule, se suspendă până nu câştigă Astra>. Şi ne trezim săptămâna viitoare, că aeronavele Tarom trebuie să stea la sol şi nu mai zboară”, a explicat Victor Ponta, la momentul respectiv. (mai multe informaţii, puteţi citi aici http://www.cotidianul.ro/blocajul-de-la-tarom-a-fost-creat-tot-de-guvernul-ponta-211541/ ). Acum, după trei luni, Tarom desemnează câştigător al contractului aceeaşi firmă reclamată de premier.
„Astra Asigurări a câştigat licitaţia organizată de Tarom S.A. pentru achiziţia de servicii de asigurare CASCO pentru aeronave civile şi piese de schimb şi de asigurare de răspundere faţă de pasageri, bagaje, marfă, poştă şi terţi”, a informat asigurătorul. Contractul este încheiat pentru perioada 1 septembrie 2013 – 30 august 2014.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.