Turcii de la Yildirim Holding sunt interesaţi de Oltchim şi CupruMin

Al doilea mare producător de crom din lume, grupul de companii Yildirim Holding Inc., este interesat să participe la privatizarea combinatului Oltchim, ca şi de investiţii la CupruMin, a anunţat joi Ministerul Economiei.

Anunţul ministerului a venit după întâlnirea pe care Varujan Vosganian a avut-o joi cu mai mulţi reprezentanţi ai Yildirim Holding Inc. (Turcia), printre care directorul Serdar Goktas şi vicepreşedintele Ozer Oz.

„În viitorul apropiat, investitorii turci vor face vizite de documentare atât la Cupru Min, cât și la Oltchim. În privința Cupru Min, Yildirim Holding Inc. a solicitat – și a primit de altfel – documentația de precalificare în vederea participării la procesul de selecție”, informează ministerul, într-un comunicat de presă. Din acelaşi text reiese că „în cadrul discuţiilor, reprezentanţii Yildirim Holding s-au arătat interesați să investească în industria minieră din România, în special pe componenta minereuri”. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.