Victor Ponta, naşul fiului vitreg al interlopului Vasile Gorun

Sâmbătă, 1 septembrie, liderul PSD Victor Ponta şi soţia sa, Daciana Sârbu, vor deveni naşii de cununie ai lui Laurenţiu Gorun, fiul adoptiv al fostului lider al lumii interlope din Vâlcea, Vasile Gorun.

Laurenţiu Gorun, de profesie avocat, se va căsători cu Larisa Mocioalcă, fiica deputatului PSD Ion Mocioalcă.

”Larisa, asociată în cadrul unui birou notarial din Timişoara, împărtăşeşte aceeaşi pasiune pentru ştiinţele juridice cu viitorul ei soţ şi demonstrează că dragostea poate trece peste obstacolul distanţei. Cei doi s-au cunoscut în perioada în care Larisa făcea practică în casa de avocatură a actualului logodnic”, scrie publicaţia „Săptămâna în Oltenia”.

”Da, pe Victor Ponta l-am rugat eu să ne fie naş. Ne cunoaştem de ceva vreme, suntem relativ apropiaţi ca vârstă şi mi-am permis acest lucru. Eu îl văd ca pe Victor, naşul nostru”, a declarat fiul fostului interlop Gorun pentru acelaşi săptămânal oltenesc.

Ziariştii de la „Săptămâna în Oltenia” mai scriu că, ”în ciuda unui trecut întunecat al tatălui vitreg, Laurenţiu Gorun a reuşit să îşi găsească o cale care să nu îl lege de isprăvile lui Vasile Gorun. De altfel, şi acesta din urmă a abandonat o cale a violenţei, fiind marcat mai degrabă, în ultimii ani, de cele sfinte decât de afacerile dubioase şi scandalurile care îl consacraseră în Râmnicul anilor ‘80 -’90. «Nu am legături cu cei care se învârteau pe lângă tatăl meu vitreg. Nici nu vreau să atrag prea mult atenţia asupra acestui nume pentru că poate fi dăunător pentru imaginea mea sau a celor apropiaţi mie. Da, pe Victor Ponta l-am rugat eu să ne fie naş. Ne cunoaştem de ceva vreme, suntem relativ apropiaţi ca vârstă şi mi-am permis acest lucru. Eu îl văd ca pe Victor, naşul nostru. Nici el, nici Daciana nu o să fie veşnic în fruntea Guvernului sau în Parlamentul european. Dar cu siguranţă vor fi în inima mea şi a Larisei», spune avocatul Gorun”.

Nunta la care Victor Ponta şi soţia sa vor fi naşi se va desfăşura la capela Palatului Ştirbey din Capitală, iar petrecerea va avea loc la Sala „Regina Maria” a aceluiaşi palat.

Cine este Vasile Gorun

Vasile Gorun, zis “Vulturul”, a fost mulţi ani lider al lumii interlope vâlcene. În urmă cu zece ani, Vasile Gorun a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru ultragierea unor poliţişti din Râmnicu Vâlcea veniţi să-i percheziţioneze locuinţa.

În urma unei monitorizări care a durat mai multe luni, Vasile Gorun a fost reţinut, în 2007, alături de alte şase persoane. Acesta a fost acuzat atunci de constituire a unui grup criminal organizat, spălare de bani, furt calificat, fals sub semnătură privată, infracţiuni informatice şi cu mijloace de plată electronice.

Trei ani mai târziu, în 2010, procurorii DIICOT au destructurat o grupare condusă de Ion Gorun, nepotul lui Vasile Gorun. Gruparea Gorun vizată de anchetă era specializată în comiterea de fraude la firmele de leasing şi alte operaţiuni financiar bancare frauduloase, prejudiciul ridicându-se la peste 700.000 de euro.

„În sarcina învinuiţilor coordonaţi de liderul acestora, Gorun Ion, din Judeţul Vâlcea, s-a reţinut faptul că în mod coordonat au desfăşurat activităţi de inducere în eroare şi achiziţionarea unor autoturisme de la firmele de leasing, care au fost ulterior înscrise în circulaţie prin folosirea de documente de identificare şi omologare false”, se arăta într-un comunicat al DIICOT din 2010.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.