Vulcan SA are datorii de 193 milioane de euro, ANAF şi BCR sunt principalii creditori

Vulcan SA, companie deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender, are datorii de 193 milioane lei către 230 de creditori, a anunţat joi administratorul judiciar Remus Borza. Principalii creditori ai companiei sunt Banca Comercială Română SA, cu 78 milioane lei, respectiv ANAF, cu 46 milioane lei.
Din raportul privind cauzele insolvenţei, depus de administratorul judiciar, rezultă că principalii indicatori financiar-contabili ai Vulcan SA s-au deteriorat continuu în ultimii 3 ani. Cifra de afaceri a scăzut de la 129 milioane lei în 2010, la 101 milioane lei în 2011, pentru ca în 2012 Vulcan să realizeze o cifră de afaceri de doar 77 milioane lei. Vulcan SA a intrat în insolvenţă la data de 21 mai, la solicitarea lui Ovidiu Tender.
La momentul deschiderii procedurii de insolvenă, aproape 900 de angajaţi au organizat mai multe proteste, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile. Societatea înregistra în luna mai o pierdere de 4,7 milioane lei pe primele patru luni ale anului, dar şi salarii restante pe trei luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.