A apărut revista „FILM” nr. 2/2015

Din sumar

Rubrica Eveniment include comentarii despre galele Premiilor UCIN şi Premiilor Gopo.

Dosarul numărului, Westernul românesc, cel mai amplu din istoria revistei, încearcă să investigheze cât de veche este tradiţia aclimatizării în filmele noastre a convenţiilor genului „cel mai american”, dar cu graniţe mişcătoare care permit adaptări din Italia până în Japonia? Cât de bine se potrivesc westernului românesc definiţiile şi clasificările celor mai autorizaţi istorici de cinema? Câtă ideologie şi cât escapism se află în variantele româneşti ale genului? Sunt întrebări la care încearcă să răspundă textele semnate de Mihai Fulger, Cătălin Olaru, Marilena Ilieşiu, Angelo Mitchievici, Doru Pop, Titus Vîjeu, Andra Petrescu.

Numărul include trei interviuri: cu regizorul Corneliu Porumboiu, despre noua sa participare la Cannes, cu filmul Comoara, cu actriţa Rodica Lazăr, despre numeroasele roluri din filme recente (Carmen, Ramona, Live), şi cu Michal Oleszczyk, critic de film polonez şi directorul Festivalului de la Gdynia, care face remarci interesante privind evoluţia post-revoluţionară a cinemaului românesc.

Rubrica Festivaluri radiografiază competiţii internaţionale din Romînia şi din străinătate: Berlin, Rotterdam, Bari, Next, Cinepolitica, One World Romania, Bucharest International Film Festival.

Nu lipsesc rubricile: Cronica filmului, dedicată celor mai recente premiere româneşti, Sala de cinema, Cartea de film, Selecţie DVD.

În acest număr semnează: Dana Duma, Mihai Fulger, Marilena Ilieşiu, Cristian Tudor Popescu, Angelo Mitchievici, Călin Căliman, Doru Pop, Ioan-Pavel Azap, Titus Vîjeu, Cătălin Olaru, Irina Budeanu, Luminiţa Comşa, Irina Trocan, Andra Petrescu, Dinu-Ioan Nicula, Andrei Şendrea, Alina Calotă, Mihai Kolcsar, Theodora Petrescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.