Abia s-a inaugurat fabrica din România şi Airbus vorbeşte de restructurări

Săptamâna trecută, la Ghimbav s-a inaugurat cu mare pompă, în prezenţa preşedinţilor Franţei şi României noua fabrică din Airbus Helicopters din România, o investiție de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind așteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Nu mai bine ce a plecat presedintele Francois Hollande din Romania că Fnancial Times a scris că Airbus va anunța în octombrie un plan de restructurări privind întreagul grup. Ca răspuns la aceste informaţii, directorul general al constructorului aeronautic european Airbus Group, Tom Enders, a refuzat luni să excludă varianta unor restructurări de personal.

„Nu poți exclude nimic atunci când vorbești de eficacitate și de sinergii însă analizăm toate acestea, ne gândim la modalitățile pentru a ne reduce costurile și structurile pentru a fi mai eficienți”, a declarat Tom Enders.

Separat, Enders a declarat pentru Bloomberg că Airbus își va restructura echipa managerială și structura organizațională pentru a reduce costurile și a elimina dublarea rolurilor și funcțiilor. „Măsurile destinate îmbunătățirii competitivității nu vizează doar nivelul inferior. Este și o sarcină permanentă la nivelul structurilor companiei, sediilor generale etc. Trebuie să fim cât mai eficienți posibil”, a spus Tom Enders.

Grupul Airbus a avut mult timp o structură organizațională particulară cu două cartiere generale și doi directori generali, pentru a reflecta componentele sale franco-germane. Chiar și după ce grupul a adoptat o structură unitară, principala divizie a grupului care produce avioane de pasageri este atât de mare încât domina restul grupului și are o structură managerială paralelă cu cea a grupului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.