×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 40 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 21:46
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Decizia Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională
Acțiune judiciară pentru constatarea nulității absolute a formei republicane de guvernământ

Într-un demers fără precedent, cele mai importante organizații monarhiste au semnat împreună o scrisoare deschisă care o are ca destinatar principal pe Principesa Margareta, dar se adresează tuturor instituțiilor statului, cât și întregii societăți românești. Membrii Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională anunță că vor înainta o acțiune judiciară pentru constatarea nulității absolute a actului de instaurare a formei republicane de guvernământ și pentru restaurarea statului român modern. Principesei Margareta i se cere public să-și exprime punctul de vedere asupra celor afirmate în scrisoarea pe care o redăm, integral mai jos, și să clarifice ”comentariile celor care susțin că primul adversar al monarhiei este Custodele Coroanei”. De asemenea, Principesei Margareta i se solicită să redea prințului Nicolae titlul de Alteță Regală și Principe al României, repunându-l în linia de succesiune dinastică.

Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională, organizație non-guvernamentală care susține restaurarea Monarhiei Constituționale drept unic și decisiv act al finalizării Revoluției române și a procesului comunismului în România, adresează Principesei Moștenitoare Margareta a României, și, spre știință, tuturor românilor fideli crezului Totul pentru Țară și Rege, următoarea Scrisoare deschisă:

Alteța Voastră Regală,

Subsemnații, reprezentanți ai Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională, ne adresăm Alteței Voastre cu întreaga încredere și speranță că veți înțelege acest demers drept un semn al crezului nostru în deviza Totul pentru Țară și Rege și al fidelității noastre față de Familia Regală și față de Alteța Voastră, Custode al Coroanei Române, ca simbol al Monarhiei Constituționale în România.

Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională își manifestă deschis satisfacția și recunoștința față de Alteța Voastră pentru repudierea tacită a demersurilor prin care s-a urmărit asimilarea Casei Regale unei instituții republicane, pe care noi am considerat-o de la bun început o lovitură la fel de dură pentru Monarhie ca și abdicarea forțată la care a fost silit Regele Mihai la 30 decembrie 1947. Ne bucurăm că aceste demersuri nu au avut succes și că, fidelă față de deviza Casei Regale, Nihil sine Deo, și cea a Măritului Rege Carol I, ”Tot pentru Țară, nimic pentru mine”, Alteța Voastră Regală a ținut departe acest dar otrăvit, care nu numai că ar fi subminat prestigiul Coroanei, dar ar fi fost mult mai nociv, aservind Coroana republicii.

Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională se adresează atât tuturor instituțiilor statului, cât și întregii societăți românești și are, în însuși statutul său, acțiunea militantă, în limitele legii, în vederea restaurării Monarhiei, ca unic mod de a reinstaura legalitatea constituțională, abolită prin forță în 1947, când s-a realizat instaurarea ilegală a Republicii. Monarhia nu a fost niciodată ”abolită” în România prin voința liber exprimată a poporului. În schimb, singurul mod în care această voință s-a exprimat a fost Revoluția anticomunistă din decembrie 1989, iar singura cale de a condamna și a șterge definitiv ororile comunismului instalat la 6 martie 1945 și ale regimului republican, impus cu forța de un regim de ocupație sovieto-comunist la 30 decembrie 1947, este reinstaurarea Monarhiei, ca demers final și legitim al actului eroic al Revoluției Române.

Noi milităm pentru reinstaurarea constituționalismului monarhic românesc, ca patrimoniu istoric național, eliberat de degradările comuniste, având drept călăuzitor moral pe Majestatea Sa, Regele Mihai. La întoarcerea sa din exil, desi nu a pretins reinstaurarea legitimă și legală pe Tronul Regatului României, înțelegând noile conjuncturi politice, demonstrând, ca un adevărat suveran, că acceptă în orice condiții să se pună în slujba poporului său, a participat la reclădirea fundamentelor democrației în țara pe care a fost silit să o părăsească în urmă cu aproape șapte decenii. Și datorită Majestății Sale Regelui Mihai, în prezent, România este o democrație consolidată. Cu toate acestea, în nici un moment Majestatea Sa Regele Mihai nu a abdicat de la dezideratul legitim al reinstaurării monarhiei și de la dreptul său constituțional, istoric, legitim, legal și moral de revenire pe Tronul României. Regele Mihai este unanim recunoscut drept un simbol național al rezistenței anticomuniste și exemplu absolut de suveran în toate marile cancelarii ale lumii, unde este socotit ”un mare Rege”. Prin toate acțiunile sale din ultimele două decenii și jumătate, Regele Mihai a arătat, prin exemplul său, că o bună guvernare a României, prosperitate și stabilitate a țării, pot fi asigurate numai prin revenirea la Monarhie, ca stare legitimă de drept constituțional, abolită prin forță în 1947, când s-a realizat instaurarea ilegală a Republicii.

România nu are o tradiție republicană. Istoria monarhiei în țara noastră este milenară, paginile ei glorioase fiind scrise de voievozi și principi în toate cele trei provincii istorice ale țării, în vreme ce istoria ei republicană se numără în decenii, mai mult de două treimi din aceasta fiind sinonimă cu regimul represiv de ocupație sovieto-comunist. Anii de după 1989 ai Republicii sunt marcați de o tranziție tulbure, în care instituția prezidențială nu s-a putut ridica la prestigiul și măreția din trecut ale Coroanei Române. În noile condiții din România, ale unei democrații consolidate, considerăm că acest pas, de revenire la o stare de drept, legitimă legal și istoric necesară, prin reinstaurarea Monarhiei Constituționale, poate și trebuie să fie făcută, pe cale democratică, prin dreptul de a ne adresa justiției pentru recunoașterea acestei situații juridice de drept.

Alteța Voastră Regală,

Pe 3 aprilie, exact în urmă cu un secol, istoria consemna două evenimente: Guvernul Rusiei aproba ca 30.000 de prizonieri români transilvăneni să fie eliberați, pentru a se alătura eroicei rezistențe conduse de Regele Ferdinand pe frontul din Moldova, în momente de cumpănă pentru Țară și Rege. Acești voluntari aveau să-i jure Regelui credință o lună mai tîrziu, mulți cu lacrimi în ochi, apărând cu prețul sângelui ceea ce mai rămăsese din România și punând jertfa vieții lor, alături de hotărârea și curajul nestrămutate ale Regelui Ferdinand, drept temelie la nașterea României Mari. Este numai o pagină din eroismul cu care a fost apărată Coroana României, simbol al consacrării unei națiuni puternice și demne la porțile de răsărit ale Europei, la sfârșitul acelui război. Tot acum o sută de ani, pe 3 aprilie 1917, sosea la Sankt Petersburg, în Rusia, unde fusese detronat Țarul Nicolae al II-lea, într-un tren blindat, Vladimir Ilici Lenin, care pregătise Tezele din Aprilie, în care a elaborat principiul primatului forței asupra legalității și legitimității și răsturnarea prin insurecție armată a ordinii constituționale. Acestea au dus la instaurarea sângeroasei dictaturi comuniste în Rusia sovietică și, trei decenii mai târziu, forțele bolșevice din România ocupată de Armata Roșie, au dus la răsturnarea Monarhiei și la instaurarea unui regim republican, care masca regimul de teroare al ocupației sovieto-comuniste. Revoluția din decembrie 1989, prin caracterul ei anticomunist necontestat de nimeni, a consacrat ilegitimitatea acestui regim comunist și implicit a Republicii, ca formă de guvernare în România. Instaurarea acesteia la 30 decembrie 1947 s-a făcut inclusiv printr-un act pe care îl considerăm în temeiul a numeroase și temeinice dovezi drept ilegal, nul din punct de vedere juridic, dar care însă nu a fost constatat ca atare până acum de o instanță a justiției din România.

Astăzi, Justiția i-a pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității pe mai mulți dintre promotorii regimului comunist, criminal, degradant, inuman ... Dosarele Vișinescu, Ficior, Ursu, Revoluție, Mineriada sunt edificatoare .... Urmează ca Justiția - grație hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului, în urma plângerilor victimelor inițiate de o cunoscută organizație non-guvernamentală (Asoc. 21Dec) - să dea curs analizei regimului criminal, ale cărui acte trebuie să înceteze a mai produce efecte! In acest context se impune deschiderea unui dosar în Justiție cu privire la cercetarea actelor și faptelor comise la 30 Decembrie 1947, ca parte a atacului generalizat și sistematic asupra instituțiilor statului , împotriva drepturilor fundamentale ale omului, declanșat de structurile militare și paramilitare care au răsturnat ordinea constituțională în Regatul României și au capturat Statul Român până în Decembrie 1989 - Iunie 1990 .... Credem că numai o sesizare penală ar putea restabili ordinea legală și constituțională după atacurile generalizate și sistematice asupra instituțiilor democratice și a drepturilor fundamentale ale omului.

Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională va înainta o acțiune judiciară pentru constatarea nulității absolute a actului de instaurare a formei republicane de guvernământ și pentru restaurarea statului român modern, cu puternice rădăcini europene, ilustrat și exprimat de Monarhia constituțională, aceea care a plasat România între cele mai prospere și civilizate țări ale lumii, statuată prin Constituția din 1923, singura Constituție validă istoric și juridic. Militând pentru restabilirea adevărului istoric şi moral, ne asumăm, prin cunoaștere și respect, afirmarea valorilor proprii națiunii noastre, pe care Coroana Regală Română le reprezintă și le-a slujit cu profund și continuu devotament, vreme de 150 de ani. Recursul nostru la îndeplinirea acestui act de justiție prin care se va recunoaște ilegalitatea regimului republican în România are drept suport respectul față de lege, morala creștină și adevărul istoric, urmând unui instinct al binelui național, care va putea constitui remediul vindecării, al ștergerii consecințelor morale și instituționale ale înstrăinării de sine provocate de deceniile de Republică dictatorială comunistă și ai anilor tulburi care i-au urmat. Țara noastră nu a reușit să-și găsească, după Revoluția anticomunistă, sub același regim republican care continuă abuzul de forță și de drept prin care s-a răsturnat Monarhia, calea spre stabilitate și prosperitate, spre o reformă morală a societății. Reinstaurarea Monarhiei este singurul mod prin care această cale poate fi regăsită, însemnând reinstaurarea unei instanțe morale și politice care nu s-a regăsit în sistemul politic actual și prin care Revoluția din 1989 poate ajunge să își desăvârșească rolul și sensul său istoric.

Alteța Voastră Regală,

Ne aflăm în pragul Centenarului Reîntregirii României, înfăptuită prin jertfa de sânge a sute de mii de români, sub însemnele Coroanei României și prin curajul eroic al Regelui Ferdinand. În aceste împrejurări, cu speranța că odată cu acest Centenar vom sărbători și revenirea la normalitate și legalitate, prin reinstaurarea Monarhiei, singura formă legitimă, de instaurare a democrației autentice, adresăm Alteței Voastre Regale rugămintea să-și exprime punctul de vedere asupra celor afirmate de noi, clarificând și spulberând comentariile celor care susțin că primul adversar al monarhiei este Custodele Coroanei.

La 26 aprilie se împlinesc 25 de ani de la venirea Majestății Sale Regelui Mihai, ]n România, de Paști 1992, împreună cu Majestatea Sa Regina Ana, cu Alteța Sa Regală Principesa Elena și cu Principele Nicolae. Imaginea Familiei Regale Române și, mai ales, a viitorului ei, a umplut sufletele românilor de speranță și de bucurie. Peste douăzeci de ani, stabilirea în țară a nepotului Regelui Mihai, și mai ales, popularitatea și iubirea câștigate în inima acestui neam, au urcat considerabil procentul susținătorilor monarhiei.

Alteța Voastră Regală,

Cu profund respect, în spiritul Învierii, al mântuirii și al valorilor familiei creștine, ne exprimăm speranța că Alteța Voastră are puterea de a ierta greșelile și de a accepta penitența lui Nicolae, redându-i titlul de Alteță Regală și Principe al României, repunându-l în linia de succesiune dinastică. Ne facem astfel ecoul majorității susținătorilor monarhiei și al multor români, mai ales tineri, care, de la venirea în țară a nepotului Majestății Sale Regelui Mihai și al Alteței Voastre, au înțeles, au iubit și susțin monarhia.

Alteța Voastră Regală,

Avem credința că demersul nostru va fi corect înțeles. Singurul nostru scop este acela de a fi recunoscut legal, dezideratul legitim istoric - de Reinstaurare a Monarhiei Constituționale în România – ultima șansă pentru ca Țara să-și împlinească destinul istoric, brutal întrerupt de regimul comunist și de anii care i-au urmat. Numai astfel, jertfa celor care și-au dat viața pentru Marea Unire, pentru Coroana Română, în războiul de apărare împotriva comunismului și a fascismului, în anii de teroare ai comunismului, pentru Țară și Rege și, nu în ultimul rând, jertfa eroilor Revoluției anticomuniste, care a redat demnitatea și speranța neamului românesc, își vor găsi rostul istoric în calea către o Românie în care toate se vor împlini după voia Domnului.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Trăiască Regele!

Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională

alcătuită din:

Clubul Monarhiștilor din Uniunea Europeană

Președinte: dr. Dan Marinca

Secretar: Szilard Ivan Csatlos, economist

Președinți sucursale:

Oradea: Daniel E. Nica, Conte al Casei Regale Imperiale Rurikovich - Grand Master - Imperiului Istoric Al Cavalerilor Teuton Ai Sf.Marii Din Jerusalem.
Bacău: Dănuț Pătrașcu
Alba: Șanta Claudiu, inginer.
Constanța: Cristian Chesler, inginer.
Mureș: Ionică Olteanu, profesor
Caraș Severin: Grațiel Poamă, inginer.
Buzău: Constantin Badea, inginer.
Harghita: Letiția Mitrofan
Sălaj: grof Beldi Paul Ladislau
Spania: Robert Tămășan
Portugalia: Ramona Pop

Mișcarea pentru Regat și Coroană

Președinte: Marilena Rotaru
Distinsă cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate
și Crucea Casei Regale
Vicepreședinte: Marius Oprea
Distins cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate
Secretar general: Antonie Popescu, avocat.

Mișcarea pentru Regatul României

Președinte: Prof. Dr. Alexandru Cărăușu
Distins cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate

Mișcarea pentru Monarhie Constituțională

Președinte: Mariana Berinde

Asociația Foștilor Deținuți Politici

Distinsă cu decorația Regală NIHIL SINE DEO
Președinte: Octav Bjoza

Acad. Alexandru Zub
Decorat cu Crucea Casei Regale
Membru în Consiliul de Garanție Morală al Mișcării pentru Regat și Coroană

Prof. dr Nicolae M. Constantinescu
Ofiter al Ordinului Coroana României,
Membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință,
Membru titular al Academiei de Științe Medicale din România
Membru în Consiliul de Garanție Morală al Mișcării pentru Regat și Coroană

Victor George Rebengiuc
Distins cu decorația regală NIHIL SINE DEO

Cristian Bădiliță
Teolog, istoric al creștinismului, eseist, traducător și poet român contemporan.
Membru în Consiliul de Garanție Morală al Mișcării pentru Regat și Coroană

Pr. Marcel Răduț Seliște
Teolog și publicist,
Decorat cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate

10 aprilie 2017

Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
19464
 | 17
 | 83
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Prostu' Satului
0
Am mai scris despre asta, monarhistii ar trebui sa se uneasca intr-un ONG si sa se joace in cadrul acestuia cum vor "de-a monarhia, in Romania", cu respectarea prevederilor Constitutiei actuale votate de Poporul roman. In cadrul acestui ONG pot sa-si "rumege" cum vor opiniile monarhiste, fara sa popueze restul populatiei, care are lucruri mai bune de facut. Monarhia, in Romania, a fost o institutie esuata!
Publicat Sâmbătă, 29 aprilie 2017
+Răspunde
Charlie
+4
Pt. Charlie Al II-Lea. Trec peste zeflemea. Printul Charles(nu Charlie) nu este prevazut de nimeni pentru Transilvania. In ce priveste Guvernul Mondial ati uitat sa-l intitulati Bolsevic. Nu Germania a declansat razboiul mondial si nici nu i-a sustinut pe bolsevicii lui lenin, doar legendatii bolsevici "von-ii" ludendorff si hindenburg. Cei doi au si asigurat venirea ilegalului hitler, agentul Biroului Politic al PCUS, preluat de stalin din agentura selecta, ultrasecreta, a lui lenin, in care activa si musolini, churchill, pilsudski, de gaulle, clemenceau, benes, masaryk, hoover,roosevelt nr.1 si nr.2, daladier, petain etc etc. Ati uitat sa mentionati ca trenul blindat a facut o lunga escala intr-un triaj berlinez timp in care asasinul lenin a stabilit continuarea razboiului cu ludendorff si hindenburg, conducatorii de-facto ai Imperiului German. O pauza au facut cei 34 de duri bolsevici si in Suedia, centrul nordic al spionajului din timpul conflagratiei.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+2
O MULTIME DE OAMENI IMPORTANTI BRAVO !!!!!!!!
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Charlie
+3
Securistul republican Norr a sarit in ajutorul lui Rappaport Preputzel cu cartea de istorie marxista in mana. Invoca faptul ca nu exista cominternul in 1907 etc pana in 1919 cand a fost oficializat in primul stat al asasinilor bolsevici, Rusia sovietica, ignorand specificarea mea de mai jos ca acest organism a existat subversiv chiar inaintea "oficializarii" aripii bolsevice a social-democratiei rusesti. Casele Regale, Ducii, Contii, Printii etc sunt din nobili autentici, chiar daca unii sunt actualmente scapatati financiar, ceilalti avand o situatie financiara care nu are legatura cu sursele "baronilor rosii" securisti, bugetul statului, in sensul devalizarii. Tarile care astazi sunt republici, cu exceptia SUA, au devenit in mod samavolnic, prin uzurparea ordinilor de drept si prin crime contra umanitatii. Prima uzurpare a inventat ghilotina si a clonat germenele uman al primei conflagratii europene ca transportator de republicanism, esuat in proiectul Imperiului european. Napoleon a inteles eroarea republicana intemeind propria dinastie. Incercarile lui marx de globalizare comunista prin razboi mondial au esuat in 1855 si 1871. Monarhiile Constitutionale sunt garantele democratiei si prosperitatii in Vest.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
ADY
+1
Pacat ca tara asta e locuita cu cretini si comunisti.Sper sa inceapa odata WW3 sa ocupe cineva pamantul acesta bogat ca m-am saturat de natia asta de kakat
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Tepes @ ADY
+1
Superb limbaj...!!!! De ubde esti...PISHTA..??? Pacat, ca ai computer,daca n-ai fi avut nu te puteai face de ...FE........LE !!!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Charlie
+3
Un securist consecvent ce-si zice "Norr" se manifesta de parca ar fi cazut din...nori. Ba aterizatu-le fortat, in 1991 trupa kgb-ista a lui Ilici a facut o propaganda desantata ideii de adoptare urgenta a unei Constitutii ca sa-i prosteasca inca o data pe romani, dupa ce ii prostise cu crimele loviturii de stat puse in mod fals pe seama lui ceausescu. Nimeni nu a stiut ce a compilat kgb-istul iorgovan, pe care l-a si batut Dumnezeu la scurt timp. Ilici a invocat mineriadele provocate de gruparea sa kgb-ista!?!? Asta e logica bolsevica, dar si mizeria caracteriala. Sa invoci o legitimitate bazata pe frauda, inselaciune, iata o proba de nerusinare.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
vanare de vant
+1
Republica la noi a fost impusa cu forta de o putere straina, fiind aidoma cu forma de stat si regimul politic al celui care a dictat. Monarhia era mult mai greu de manipulat, de fapt de loc. S-a lucrat mult ca in constiinta cetatenilor sa dispara, iar daca nu, macar sa se perverteasca ideea ca monarhia ar fi facut ceva peren si fundamental pentru tara si ca ar fi avut alt impact intern si international pentru binele ei, dar nu vreau cu grofi. Asta e titlu din alta tara. Dupa 27 de ani de subminare neintrerupta a status-ului moral, al nivelului de alfabetizare, a sentimentului patriotic, cate altele infaptuite si ingaduite de liderii republicani din popor chiar din capul lor, iata ca principesa Margareta este somata sa redea titlul princiar pe care nu alteta sa regala l-a ridicat, neavand acest drept. In ce anume calitate ar participa in prezent principesa Margareta in procesul de constatare a nulitatii actului dispus de regele Mihai? Daca principesa ar actiona, in mic s-ar repeta situatia ilegimitatii actiunii de modificare a statutului, nu al unui stat, dar al unei persoane cu inraurire asupra viitorului. Privesc situatia strict dpv logic.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
cris
+5
@pe dos ordinea statala republicana....ce limbaj de dinainte de '89. Ce grad ai avut si ai in continuare?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
cris
0
Am si eu o intrebare pentru fripturisti: Cand si unde a ales poporul roman republica ca si forma de stat? noi stim ca stalin a ales asta. Constitutia din 1991 nu a dat posibilitatea alegerii dintre cele doua forme si a spus ca tara e pe veci republica. Este asta democratic? Dupa iliescu, iorgovan si sustinatorii lor, da... Monarhia a fost aleasa de popor in urma plebiscitului popular din aprilie 1866. Nihil Sine Deo!!!
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Norr @ cris
+8
Daca romanii nu ar fi vrut republica, respingeau Constitutia din 1991,ce o mai ametiti avocatzeste,asa,ca pentru idioti ?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
pe dos
-2
Acesti oameni trebuie acuzati de SUBMINAREA ORDINII STATALE REPUBLICANE....Procurarul general sa se autosesizeze, ....sri.....parlamentul si presedentia altfel toti pot fi acuzati de TRADARE....
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 7 ore şi 34 minute
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 13 ore şi 33 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017