Adrian Mititelu nu a fost asistat de apărător ales

Adrian Mititelu, fost director general unic al SC Fotbal Club U Craiova SA, nu a fost asistat de apărător ales pe parcursul urmăririi penale desfășurate de procurorii DNA în dosarul în care omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală, în forma substituirii, degradării sau înstrăinării de către debitor a bunurilor sechestrate, conform AGERPRES.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cei doi inculpați deferiți justiției în acest dosar — Adrian Mititelu și Gigel Preoteasa, la data faptelor secretar al SC Fotbal Club U Craiova SA — nu au fost asistați de un apărător ales în cursul urmăririi penale.

Cei doi au fost trimiși în judecată pentru fapte penale legate de transferul ilegal al unui jucător.

Astfel, procurorii anticorupție arată că, la finalul anului 2010, SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii foarte mari către bugetul consolidat al statului în sumă de 9.906.095 lei, context în care, la 31 ianuarie 2011, Ministerul Finanțelor Publice — Agenția Națională de Administrare Fiscală a întocmit procesul verbal de sechestru pentru bunuri mobile prin care au fost indisponibilizate drepturile federative de joc ale celor 39 de jucători de fotbal care activau în baza unor contracte de muncă sau convenții civile în echipa Universitatea Craiova.Integral pe AGERPRES

Sursa: AGERPRES

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.