Alina Bica și Dorin Cocoș rămân în arest la domiciliu

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș, vor fi judecați în continuare în arest la domiciliu în dosarul „Bica 2”.

Decizia a fost luată marţi de Înalta Curte de Casație și Justiție.

De asemenea, judecătorii au respins cererea formulată de Alina Bica de a lua legătura cu Dan Iliescu, martor în dosar.

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, şi omul de afaceri Dorin Cocoş au scăpat de arestul preventiv pe 21 aprilie, decizia fiind definitivă.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte).

Potrivit DNA, pe 14 iunie 2014, Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.