Încă nouă persoane au murit în urma incendiului din Colectiv

Update 20.45. Încă două decese în rândul răniţilor în incendiul de la Colectiv. Totalul decedaţilor se ridică acum la 41. Cele două persoane au murit la Spitalul Floreasca și Spitalul Bagdasar-Arseni.

Update: Zi neagră pentru România. Încă un rănit din clubul Colectiv a pierdut lupta cu viaţa. Bilanţul a ajuns la 39 de morţi.

Update: În cursul dimineții de sâmbătă, şase bărbaţi, răniţi în urma tragediei de la clubul Colectiv, au decedat, bilanțul tragediei ajungând la 38 de morți. Patru persoane au murit în ţară, două în străinătate.

Două persoane dintre cele transportate în Olanda au murit, fiind vorba de un român și un italian.

De asemenea, o persoană care era internată în stare critică la Spitalul Floreasca a murit și ea sâmbătă.

Sâmbătă dimineaţă au fost anunţate primele două decese, pentru ca la scurt timp o a treia persoană să fie declarată decedată. Veştile triste au continuat apoi să sosească, astfel că până în jurul orei 15.00 numărul celor decedaţi ajunsese la 7.

Două dintre victime erau internate la Spitalul de Arși și se aflau într-o stare foarte gravă. Cel de-al treile rănit grav, tot un bărbat, a murit sâmbătă la Spitalul Universitar. Ultimul deces a survenit la ora 14.50, pacientul fiind internat la Spitalul de Arși.

În continuare, 48 de pacienţi sunt în stare gravă și critică. Alte aproximativ o sută de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti.

Procurorii anchetează modalitatea de emitere a autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv. DNA a ridicat, vineri, documente de la mai multe instituţii publice din Bucureşti, printre care Primăria Sectorului 4 şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

În acest caz, patronii clubului au fost arestați preventiv.

De asemenea, fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea clubului Colectiv.

Au mai fost reținute şi Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, precum și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu.

DNA a anunțat joi că a înregistrat un dosar penal, ca urmare a disjungerii unei părţi din dosar şi a declinarii competenţei cu privire la aspecte privind modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare eliberată de primarul sectorului 4 Bucuresti, privind spaţiul situat în Bucureşti, strada Tabacarilor nr.7 (spaţiul în care funcţiona clubul Colectiv).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.