Amenzi după acțiuni de comemorare a victimelor infecțiilor nosocomiale și a celor de Colectiv

Reprezentantul Asociației Dăruiește Viața a fost amendat de Jandarmerie cu suma de 3.500 de lei pentru organizarea în luna mai a unor acţiuni de comemorare a celor care au fost răpuși de infecțiile nosocomiale din spitale și a victimelor de la Colectiv.

„Pe 6 și pe 7 mai, imediat după izbucnirea scandalului dezinfectanților, am mers, împreună cu alți oameni în Piata Universității, pentru a comemora mortii de la #Colectiv și pe cei care au fost răpuși de infecțiile nosocomiale din spitale. Am anunțat public că va fi o comermorare încă dinainte ca aceasta să aibă loc și că acționăm în baza articolului nr 3 din legea 60/1991 potrivit căruia nu trebuie declarate în prealabil adunările publice ale căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum și cele care se desfășoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Pe 8 iunie, Carmen Uscatu a primit două Procese Verbale, cu două amenzi, una în valoare de 1000 lei, și alta în valoare de 2500 de lei, de la poliție”, precizează asociația într-un comunicat.

Revoltată de această situație, asociația a anunțat că va contesta amenzile în instanță.

„Nu am organizat nicio manifestație, nu am incitat lumea să facă nimic, nu am exprimat opinii, nu am condus nicio acțiune și nu am inițiat scandări. Noi am comemorat morții care nu mai pot vorbi. Ca la orice comemorare, am vorbit despre cauzele morții acestora și despre ce trebuie făcut pentru a nu se mai întâmplă așa ceva. Vom contesta în instanță aceste amenzi, pentru că nu acceptăm ca poliția română să considere drept o ilegalitate o acțiune de comemorare a unor oameni care au murit din cauza abuzurilor, a corupției și a lăcomiei inumane ale unor îmbogățiți penali. În memoria morților de la #Colectiv, nu putem accepta să ne plângem pe ascuns atunci când oamenii mor cu zile, mai ales că legea ne permite să ne plângem morții în spatiile publice!”, se mai arată în comunicat

Screen-Shot-2016-06-08-at-13.15.41-1

Screen-Shot-2016-06-08-at-13.15.28-1

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.