Anchetă penală după moartea nepoatei lui Dumitru Prunariu

Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis un dosar de moarte suspectă în cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu, care a decedat la câteva ore după ce a fost internată la Institutul „Matei Balş”, unde a fost diagnosticată cu meningită, ancheta fiind deschisă după o sesizare făcută de Spitalul Colentina.

Surse judiciare au declarat miercuri, pentru agenția Mediafax, că la Parchetul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrată o sesizare a Spitalului Colentina din Capitală, referitoare la modul în care a decedat nepoata în vârstă de 11 ani a cosmonautului Dumitru Prunariu. Sesizarea a fost făcută de Spitalul Colentina întrucât acolo este morga unde a fost dusă după deces nepoata lui Dumitru Prunariu.

Anchetatorii au solicitat efectuarea autopsiei şi a analizelor de laborator în cazul fetiţei, rezultatele urmând să fie transmise de către Institutul Naţional de Medicină Legală. Legiştii au recoltat probe pentru examenul histopatologic, în urma căruia se va stabili ce boală a provocat moartea fetiţei, rezultatele urmând să fie transmise în aproximativ trei săptămâni.

Arina Prunariu, nepoata de 11 ani a cosmonautului Dumitru Prunariu, a decedat duminică la Spitalul „Matei Balș” din București, diagnosticul pus de medici fiind meningită.

În urmă cu o săptămână, fetița a mers într-o tabără de copii organizată lângă ruinele cetății antice Capidava, județul Constanța, după care a stat câteva zile cu familia la mare în stațiunea Mamaia, relatează Agerpres.

La întoarcere în București, Arina a acuzat dureri de stomac, vărsături și febră.

Părinții au chemat o ambulanță privată, iar medicul care a consultat-o pe fetiță i-a pus diagnosticul de enterocolită și amigdalită și i-a prescris o rețetă, luând decizia de a nu o duce la spital.

Starea fetiței s-a înrăutățit, astfel încât a fost transportată de urgență la Spitalul „Matei Balș”, unde a decedat. Medicii de aici au pus diagnosticul de meningită.

După tragedie, Ministerul Sănătății a demarat o anchetă, fiind efectuate verificări după ce în presă au apărut informații că medicul care s-a deplasat acasă la fetiță nu a transportat-o imediat la spital și ar fi pus un diagnostic greșit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.