Andreea Mitu a pierdut, celelalte fete joacă astăzi

Doar un set a fost echilibrat

De ce ne era frică nu am scăpat. Andreea Mitu nu s-a descurcat în faţa unei jucătoare clasată cu cca 20 de locuri în urma ei în clasamentul general al WTA. Chiar dacă în singura întâlnire directă, în acest an la Nurenberg, cehoaica Tereza Smitkova a întrecut-o în 3 seturi pe Mitu, aceasta nu a rupt deloc gura târgului în 2015. Este adevărat, în afara parcursului bun de la Roland Garros, nici Mitu nu a făcut mare lucru. În mod normal meciul dintre Mitu şi Smitkova trebuia să fie unul echilibrat şi jucătoarea cu un psihic mai bun să câştige. Totuşi înainte de meci, toate cele 25 case de pariuri monitorizate, o indicau favorită pe cehoaică. Meciul era programat la ora 22.30 ora României, dar a suferit nu mai puţin de 6 modificări de oră. Ultimul anunţ: ora 02.10, dar a început la 01.50. Doar primul set a fost unul echilibrat. S-a ajuns la tie-break, dar până atunci Smitkova a fost cea care a condus în permanenţă. În tie-break, la scorul de 4-5, Mitu îşi pierde ambele serviciuri şi totodată şi setul. În setul secund. Mitu nu a mai existat pe teren, adversara a făcut 3 break-uri şi scorul de 6-2 este chiar unul prea strâns faţă de ce s-a jucat. Mitu nu reuşeşte astfel, la prima ei apariţie pe tabloul principal la US Open să treacă de o adversară mai mult decât accesibilă se încet, încet se îndreaptă spre ieşirea din top 100. Credem că Mitu plăteşte şi din cauza managementului defectuos al celor care se ocupă de ea. Este inadmisibil ca după sezonul pe iarbă (nu contează că a fost unul ca şi inexistent pentru ea), Mitu să revină pe zgură la 3 turnee de „doi lei” (Contrexeville –ITF, Bucureşti şi Bad Gastein – ambele WTA International). Mai bine îşi alege turnee de aceeaşi categorie, dar pe „hard” pe continentul american.

Programul de astăzi al fetelor noastre

Ora 18.00: Simona Halep (#2 WTA) – Marina Erakovic (Aus – #103 WTA)

Ora 18.00: Alexandra Dulgheru (#50 WTA) – Angelique Kerber (Ger – #11 WTA)

Ora 18.00: Irina Camelia Begu (#26 WTA) – Olga Govortsova (Blr – #67 WTA)

Ora 23.30: Monica Niculescu (#37 WTA) – Alexandra Panova (Rus – #129 WTA)

Notă: Orele de începere sunt după fusul orar al României. Meciul dintre Simona Halep şi Marina Erakovic este posibil să fie transmis fie Eurosport 1, fie pe Eurosport 2.

O pereche insolită la dublu mixt

În urmă cu două zile, oficioasele de sport dădeau drept ştire de senzaţie, decizia Simonei Halep de a juca la dublu mixt, alături de Horia Tecău. Nu este nimic senzaţional în această decizie. Din contră. Halep cu Tecău la dublu mixt ar putea obţine un rezultat mai bun decât dacă ar fi jucat la dublu fete cu o parteneră de conjunctură. Dar, ce este chiar senzaţional, cei care de regulă caută senzaţionalul nu au găsit. La dublu mixt România are trei perechi pe tabloul de concurs. În afară de Halep/Tecău, vor mai juca Dulgheru/Mergea şi….Anda Perianu/Andrei Dăescu. Nu are niciun rost să o căutaţi pe Anda Perianu pe site-ul WTA, în top-ul celor 36 de jucătoare din România clasate între locurile 2 şi 1.241. Pentru că nu o veţi găsi. Anda Perianu, 35 de ani, s-a retras din activitate în 2009, anul ei de vârf fiind 2006, când a ajuns pe poziţia 120 în clasamentul WTA. În ceea ce îl priveşte pe Andrei Dăescu, şi el este retras din 2012, a jucat două meciuri de dublu în Cupa Davis alături de Florin Mergea şi tot cu el în 2012 a jucat 3 finale la dublu, două pierdute, una câştigată. Dăescu este rezident în SUA şi se pare că şi Anda Perianu este de găsit tot în SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.